Jump to content
Annons

Zeke67

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag ställer om i enhetshanteraren på datorn att den ska skicka ut ljudet via hörlursutgången/högtalarna. Sätter jag ljud ut via USB så kan jag inte styra de ljudet via en regel utan den går då direkt till main mix.
  2. Tänker använda det till bl a att sända radio men även att spela in musik. jag har musiken i datorn men vill styra de ljudet via mixern. Sen pratar jag i en mick som också är kopplat till mixern.
  3. alltså via alt 3/4 och den till main mix
  4. ska man alltså köra på subben i stället och den till main mix?
  5. Jag har kopplat de till stereokanalen 5/6 och är adresserad till main mix
  6. Ja då blir det tyst. Det är bara på "datorregeln" det piper. På en vanlig mickregel så är det tyst
  7. Jag har kopplat hörlursutgången till en stereokanal på mixern så att jag kan reglera ljudet ut från datorn, 3,5 tele till två 6,3 tele i mixern. Mixern är en:Behringer XENYX 1204USB När jag inte har soundforge eller cubase öppnat så är det perfekt ljud (ingen rundgång) men när jag öppnar t ex sundforge och ska börja spela in så kommer pipet. Så man undrar ju vad som händer när dessa program aktiveras.
  8. Hur och vart ser man det? Det gäller också för ljudredigeringsprogrammet Soundforge.
  9. öppnar inspelningsenheter väljer inbygda micken och sätter den i inaktiveringsläge.
  10. Ja det är en laptop men den micken har jag kopplat ur och den tar bara den som är via USB-mixern. Har du någon idé vad det kan vara?
  11. Hej! Tja det kan vara det men hur uppkommer den i så fall. Vad är det som triggar igång rundgången i så fall?
  12. Det är alltså något som händer i USB urgången ur datorn när dessa program startar. Vad kan det vara? Kan man få bort det? Är det någon av er som vet? Kopplar jag bort programmen blir det tyst. Drar jag ur USB-kontakten ur datorn så blir det också tyst.
  13. Jag har införskaffat mig ett litet mixerbord med USB-anslutning. När jag kopplar det till min laptop och startar ett program, typ Soundforge eller Cubase så börjar det att pipa i mina lurar. stänger jag ner programmet blir det tyst. Jag har kopplat så att hörlursutgången på datorn går till en stereokanal på mixerbordet. Från mixerbordet till USB i datorn. Det är bara på "Datorregeln" det piper. På en vanlig mickkanal så är det tyst som det ska vara. Jag har testat med andra laptoppar och resultatet är de samma. Vad är det som händer när jag startar dessa ljudprogram som gör att det börjar pipa? Tacksam för ett snabbt svar!
×
×
  • Skapa ny...