Jump to content
Annons

Nakenbjorn

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ok, alternativ 2 låter som en bra lösning. Alternativ 1 fungerar eftersom alla lampor styrs med mic. Problemet är att när vår dj förening spelar är det väldigt högt ljud vilket gör att ljusen reagerar konstant, vilket är då lite tråkigt 😉 Men tack i alla fall, hittade svar på mina frågor. Jag får ge feedback när det är klart 😉
  2. Tack för svaren. Men hur skall jag i så fall DMX kontrollera ljusen? Budgeten tvingar oss att göra det själva. 🙂 Men det är inget jättestort projekt heller eftersom puben är relativt liten.
  3. Hej hej, Vet inte om jag kom rätt idag men ni verkar ha riktigt bra koll på era grejer så jag vänder mig till er! Jag håller på att göra om ljud och ljus anläggningen i en Studentpub i Göteborg och undrar hur jag skulle koppla ljuset med vårat ljud via DMX anslutningarna. Nu är jag inte specialist inom ljud och ljus så jag ber om ursäkt om något är oklart. Min idé (som nybörjare) va då att koppla passiva högtalarens XLR output (Male) till t.ex en Lasers DMX input som också är en male XLR. (?Male Input är väl ologiskt?) För att koppla dom tillsamans tänkte jag då att jag behöver en XLR female female kabel eller adapter. Jag gick då till en musikaffär där säljaren sa att han kunde löda den om det verkligen behövdes men att han inte kan garantera att det fungerar eftersom han inte hade speciell kunskap inom ämnet. Jag ville inte ta någon risk så jag sa att jag skulle tänka på saken. Nu är min fråga om det här skulle kunna fungera med XLR female female adapter, och om inte, hur skulle jag kunna koppla mitt ljus till ljudet? Tack så mycket för all hjälp!
×
×
  • Skapa ny...