Jump to content
Annons

jakob-sundin

Medlem
  • Antal inlägg

    42
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av jakob-sundin

  1. Hej! Är det nån som vet vart man kan ladda ner acapellor, helst kända men även okända. Extra: Nån som vet vart jag kan hitta just Can't help falling in love - Elvis Presley acapella?
  2. Hej! Jag ska köpa ett par högtalare men jag vet inte riktigt vilka jag ska köpa. Jag lyssnar och gör alla sorters låtar, lyssnar på tex avicii, shm, chris brown, ed sheeran, kanye west, foo fighters, som sagt många olika sorters musik. Så jag vill ha ett par högtalare som har bra bas men som inte förstör ljudet om man ska lyssna på tex ed sheeran. Funderar på Logitech speaker system z523, men jag är rädd att de ska "förstöra" ljudet på andra låtar än house låtar. Har ni något förslag till ett rimligt pris?
  3. Går det på något sett att få åtminstone logic pro 9 eller nåt demo version till windows? Jag ska nämligen sitta i en studio som har de programmet. Jag har kollat lite på youtube och eftersom att jag har använt andra program så tror jag att jag vet ganska mycket om det nu. Men det skulle ju vara kul att få pröva på det lite också innan, så därför undrar jag om det går?
  4. gör jag som i klippet nån länka så låter det så här. vad ska jag göra? pitch 3.mp3
  5. Ja så här låter det om jag gör den längre. Så den borde väl inte vara så snabb va? Hur ändrar man det? pitch 2.mp3
  6. Men hur saktar jag ner den då? Är det olika för olika plugins eller är det likadant på alla?
  7. någon som vet vad det är för fel? (lyssna på filen ovanför)
  8. Hej! Jag känner att mina kickar inte så bra. Jag undrar bara vart man kan få tag i ett par bra house kicks? Finns det någon plugin med bara kicks? ja eller någon plugin med bra drumsounds? Har försök att ladda ner bara lite olika kicks men jag vet inte riktigt vart jag ska lägga dom för att dom ska fungera.
  9. nej asså micken är inte usb! utan micken är en typ vanlig studio mick, men micken är sätter man ju in i "ljudkontrollen" (lådan) som man sen sätter in i datorn med en usb. Är nybörjare så jag är lite dålig på att förklara.
  10. ja och när det "funkar" så låter det såhär! vad ska jag göra? pitch.mp3
  11. asså det funkar ändå inte! jag gör som han gör men det blir ingen pitch höjning! det låter likadant hela tiden! jag fattar ingenting! kan det vara någon inställning som är konstig?
  12. jag använder micken jag fick men när jag köpte scarlett. Det är ju själva "ljudkontrollen" eller "mixerbordet" är en röd "låda"" som det står focusrite. Det är den som man kopplar till datorn med en usb sladd. Och när jag köpte hela packet så fick jag med en mick "mixerbordet/lådan" och ett mickstativ. och jag har prövat med att starta om datorn! ja eller jag stänger av den och prövar dan efter!
  13. Hej! Jag blir verkligen jättesur! Jag har typ precis skrivit ett inlägg om att när jag spelar in sång till mina låtar så låter det konstigt pga basen och kicken. Jag fick jättemånga bra svar så jag tänkte att jag skulle pröva dom. Men då funkar inte micken! Jag ändrar audio inställningarna till ASIO4ALL och gör så att micken ska kunna funka. Sen så går jag till the mixer och väljer en channel där jag ska ha sången. Jag väljer sen någon av mickarna (scarlett 2i1) (focusrite) för av nån andledning finns det flera en på stereo och två på mono. Hur som helst så väljer jag nån av dom men ingen ger något utslag på mätaren i the mixer. Jag har provat med alla olika versioner av input och har även skiftat och prövat olika outputs som t.ex none, speakers. Men inget händer. Sen så är det ju så att när jag försöker spela instrumentala låten så funkar inte det heller. Den här saken under play, paus record knapparna och tempo grejen liksom bara stannar i slutet av spåret den går på. Och klockan över dom här grejerna den bara går i all oändlighet. Så jag blir sur och stänger ner fl och rycker ut usbn. Sen när jag öppnar fl igen och sätter i usb kabeln så hittar inte ASIO4ALL den. Den fins inte med på inställningarna! vad ska jag göra?
  14. har inte sett texten hp på nåt plugin! vart står det på nexus, sylenth 1, v-station och zt3a? tror inte att jag har lagt något på masterkanalen, men jag har lagt på bass boost på t.ex channel 1 och 2 som basen och kicken ligger på
  15. okej många förslag, va bra! men kan ni skriva lite enklare och mer utförligt, eftersom jag inte har hållit på med fl så länge. Som t.ex det där low-cut grejen. Vart ska jag gå in för att kunna höja hz?
  16. men som sagt jag är fortfarande lite nybörjare så hur gör jag det? hur lägger jag på en low-cut filter?
  17. Hej! Jag är fortfarande nybörjare kan man säga men jag har gjort lite instrumentala låtar nu. Men nu vill jag också sjunga in lite text också. Men när jag spelar in så blir det inge bra. Basen och kicken gör så att det låter liksom som om rösten har fått jättemycket bas. Liksom som om rösten skulle vara bass boostad minst 10 gånger! Finns det något jag kan göra? Eller är jag tvungen att skruva ner basen och kicken? ps använder Scarlett 2i2 Focusrite som mick.
  18. nej! är fortfarande nybörjare kan man säg så jag vet inte hur man gör det! automation clip vet jag hur man gör men inte browse parameters.
  19. hej! Jag har under en lång tid försök göra en pitch buildup. Men jag har inte lyckats! Så nu behöver jag hjälp! Jag har kollat på en massa tutorials på youtube men inget av dom funkar! Det främst nexus som jag vill göra buildup med men vill även kunna göra med sylenth 1, v-station och zt3a! Men nexus är det viktigast att veta hur man gör med. Hur som helst så har jag kollat på en del tutorials har gjort precis som dom har gjort men det blir inte likadant. Det blir antigen jätteljust och så att den stannar typ. Alltså den bara pitchar uppåt typ 3 steg trots att jag har ändrat pitch stegen till 48. Hur ska jag göra? ps jag har fl studio 9 producer edition xxl, om det gör någon skillnad
  20. http://www.youtube.com/watch?v=e3RHqkuFBUw hörde denna låt out of town girl - justin bieber och verkligen älskade soundet! Soundet som går igenom hela låten! Är det någon som vet om man kan hitta något liknande i fl studio?
  21. som sagt så är jag nybörjare på fl studio eller jag har hållit på ett tag med att göra beats men inget med inspelning. Så jag fattade inte mycket av det du sa där. Men jag har inte laddat ner/köpt nån ny DAW så jag har väl den ursprungliga. Och sen vad menar du med högpassa? Man måste väl köpa eller ladda ner ett högpassfilter för att kunna det?
  22. Jag har har kommit på det! tror jag! Rösten låter bra utan kick och bass så jag antar att jag bara måste sänka dom eller?? kan man göra på nåt annat sätt? och hur fixar man ett sånt där högpass?
×
×
  • Skapa ny...