Jump to content
Annons

DYNAMITE

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja, som med alla andra branscher gäller det väl att visa sig minst lika bra som de som redan är inne, varför skulle någon annars vilja chansa lixom. Det gör det ju väldigt knepigt. Kan man som lantis få rätt människor att våga lyssna och chansa på en, eller dunkar man bara huvudet blodigt? De musikförlag jag talat med säger att de inte skickar ut leads längre t.e.x utan att de har "sina"produktionsbolag de kontaktar när de behöver låtar till ett album. Mycket smidigare och enklare än att ha hundratalet låtskrivare som skickar låtar till varje projekt, tydligen. Skulle jag som inte bor i Sthlm kanske försöka kontakta dessa produktionsbolag istället, men hur hittar man dem, vill de ens bli hittade? Vill man ta in utomstående så länge det rullar på?
  2. bumpar denna tråden med förhoppning om spännande svar:-)
  3. Funderar på att skaffa mig Platinum då Waves har bra pris just nu men...jag kan bara inte fatta deras WUP:-( Låt oss säga att jag köper (hyr?) Platinum, då måste jag alltså betala en ny kostnad varje år, eller hur? Men om jag väljer att INTE förnya på några år, kan jag då "helt plötsligt" när det pasar mig (t ex inför ett datorbyte) hoppa på igen, eller har jag då förverkat rätten att använda pluggarna för att då köpa en helt ny licens? Hmm...
  4. Hejsan, Första posten, men jag har hängt här och läst i flera år:-) Ni som jobbar som låtskrivare: hur gör ni för att få era låtar placerade och hur nära en riktig produktion behöver låtarna vara? jag vill komma in i branschen, men det är jäkligt svårt att få in foten. Antar att produktionerna inom elektronisk musik är väldigt nära den färdiga produktionen, men inom "vanlig" pop, rock, visa etc är det ju betydligt knepigare och slitigare att få en demo till proffsnivå, för att sedan förmodligen behöva göra om allt om man väl får låten placerad p g a tonartsbyte osv, så jag antar att kraven inte är lika höga här. Vore kul att höra allas erfarenheter och tankar:-)
×
×
  • Skapa ny...