Jump to content
Annons

richardlang

Medlem
  • Antal inlägg

    87
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av richardlang

  1. Vi är ett 10-manna soulband, komp, blås, kör. När vi varit runt och spelat i parker och festivaler har arrangörerna stått för PA-ljud. Men när vi spelar på mindre ställen som krogar, dansbanor och privat/företags-fester så behöver vi ha med eget.

    Hittills har vi lånat men nu har vi spelat ihop en slant så vi kan köpa eget.

    Vad rekommenderar ni?

    Vi vill helst testa att köra på passiva högtalare. Jag har två 15" basar sen innan som funkar. det vi behöver är 2 toppar och en förstärkare som kan driva högtalarna. Hur mycket effekt bör vi ha?

    Budget ligger runt 10-13K

  2. Ni/Du borde få pengarna från skivförsäljningen, men ni /du får inte ett öre när den spelas, såvitt jag förstår.

    Jag är långt ifrån insatt i denna rättighetsdjungel, men det finns andra här som är bättre på det. 🙂

    okej, jag är i första hand inste så intreserad av att tjäna några pengar med detta projekt. Men kan vara bra att veta att det finns möjlighet så man inte blir blåst av något bolag eller att man gör någon dum deal.

  3. Vi var i kontakt med STIM, skivan är reggad på eget musikförlag osv osv.

    Det vi fick till svar, var att det skulle framgå vilka upphovsmännen och vem som ägde rättigheterna.

    Mer än så vet jag inte. Vi har i alla fall aldrig haft något problem.

    Många år sedan i och för sig, så jag vet inte om något ändrats, men det tror jag inte.

    okej, vad kul!

  4. Jag har påbörjat ett projeckt där flera musiker från samma ort där jag bor tolkar om låtar från våra olika svenska musikkulturskatter. vi gör olika tolkningar från jazz, folkrock till Pop.

    Jag har själv tänkt att arrangera, spela in mycket av instrumenten, och mixa i min egna studio.

    Jag har flera frågor, men några av dom är

    finns det några pengar att tjäna på att spela in covers? eller går det mesta av eventuella skivförsäljningen till upphåvsmännen/låtskrivarna?

    Jag gör detta som privatperson, mest för att det är kul att återfinna stycken och tolka dom. men också för att använda det som "CV" och skicka till eventuella konsert arrangemang för att få flera spelningar.

    vad bör jag tänka på?

  5. Hegobald,

    Jo, det är sant att förstegsrör sällan blir utbrända, men problemet med dagens nytillverkade förstegsrör är att dom har en tendens till att brusa, puttra och koka, samt är många gånger väldigt mikrofoniska och skramliga, även när du tar en del nya rör direkt från kartongen.

    Detta märks väldigt tydligt i kondensator-mikrofoner, eftersom denna koppling kräver extremt tysta och bra mekaniska egenskaper hos rören.

    Tyvärr finns det några "skitrörs-fabrikat" som rekomenderas av diverse musikaffärer som det "bästa röret", men som i det närmaste är oanvändbart i mickar och nästan också i gitarrförstärkare.

    Pme,

    Jag tror att JJ tillverkar en del av TAD rören, men det kan nog vara en del Ryska rör dom anväder sig av också.

    Jo, det är rätt att en del av ECC-typer ger lägre nivå om man stoppar i dessa istället för ECC-83, men igentligen så måste katodmotståndet justeras något för dom olika ECC-typerna eftersom dom skall ha olika arbetspunkter för att ärbeta optimalt.

    Men i gitarrförstärkare så kan det funka hyfsat utan någon ändring, om man inte är kräsen av sig, "close enough for Rock'n Roll" som vi brukar säga.

    Men det blir bäst "head room" om man optimerar arbetspunkten för det ECC-typen man vill använda, jag rekomenderar defenetivt att göra detta.

    Här är rangordning gällande förstärkning:

    ECC83=12AX7=7025

    12AY7=6072

    ECC81=12AT7

    ECC82=12AU7

    Andra rör som ECC85, ECC88, m.m. går inte att stoppa in i stället för ECC83, eftersom glöden ligger på andra stifft.

    Trigger90,

    Som jag skrev sist, att NOS/äldre tillverkade Telefunken ECC83/12AX7 är det bästa alternativet, men även dåtidens Philips, Siemens, Mullard, RCA, General Electric, Rython, Sylvania, kan vara ett bra alternativ om du får tag på ett nytt eller begagnat rör som är helt.

    --Bosse

    jag lånar tråden!

    jag har en adk tt mk 10 som har ett 6072A-rör, kan jag byta det mot ett Ecc83? utan problem?

  6.  

    Jag ska mastra och sett och hört att ett bra sätt är att bouncea ner mixen till en AIF fill så man bara arbetar med ett stereospår. Jag hittar bara PCA,MP3, M4A: AAC, Burn:CDDA format. Vart finns AIF?

     

    Och vad ska ha "normalize" på? on/off/ Overload protection only?

  7. En Mico blir billigare än två pre-73. Jag är ingen expert, men jag tror det rena ljudet i en Mico låter mer som ljudet från en riktigt bra rörpreamp än en billig rörpreamp. Och överlag, det är de flesta ganska ense om (inte alla) att preampen har mkt mindre betydelse för ljudet än micken.

    När jag tycker jag får till ett ljud som låter så som jag föreställer mig ett riktigt bra vintage "rör-ljud" så beror det på att jag fått till komprimeringen bra. Det är mest i micken o komprimeringen ett bra sångljud sitter.

    Jag är en ganska annorlunda inspelare eftersom jag inte använder nån DAW eller inspelningsprogram alls, men i alla bättre studios med tillgång till alla pluggar som finns så använder man sig ändå även av hårdvarukompressorer. Jag använder bara hårdvaruburkar till allt...

    Att det är spdif utgång på min Mico är att jag först använde den kopplingen för att få in ljudet till min Tascam-porta. Nu kopplar jag analogt i alla fall.

    Och jag har haft hem flertalet olika preampar och suttit med hörlurarna på och testat ljudet med två identiska mickar samtidigt genom olika preampar. Först hade jag två NT2-A som referens, sen två likadana TML102. Och skillnaderna på preamparna är inte stora, men Micon har alltid låtit lite bättre. De med rör i jag har haft har brusat irriterande i jämförelse. Nåt jag antagligen inte skulle ha tänkt på om jag inte suttit o provsjungit/spelat genom två olika preampar samtidigt. Jag tycker det känns lite onödigt att köpa två monopreampar för mer pengar än vad en stereopreamp kostar.

    jag tackar för dina goda svar. men jag hittade spl goldmike 9844 som ligger i samma prisklass som mico, hur är den i jämförelse?

×
×
  • Skapa ny...