Jump to content
Annons

richardlang

Medlem
  • Antal inlägg

    87
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av richardlang

  1. richardlang

    Tips PA system

    Vi är ett 10-manna soulband, komp, blås, kör. När vi varit runt och spelat i parker och festivaler har arrangörerna stått för PA-ljud. Men när vi spelar på mindre ställen som krogar, dansbanor och privat/företags-fester så behöver vi ha med eget. Hittills har vi lånat men nu har vi spelat ihop en slant så vi kan köpa eget. Vad rekommenderar ni? Vi vill helst testa att köra på passiva högtalare. Jag har två 15" basar sen innan som funkar. det vi behöver är 2 toppar och en förstärkare som kan driva högtalarna. Hur mycket effekt bör vi ha? Budget ligger runt 10-13K
  2. Jag behöver billigt och smidigt trådlöst system till våra blåsare. Vi kör soul, trumpet, trombon, sax. Finns det något dugligt i 1000-1500 kr klassen/ st Tack på förhand
  3. tack! någon som vet något mer typ youtube?, egna tips, sidor på nätet?
  4. Jag har god erfarenhet av komposition arrangering. Men ska nu dra igång ett projekt med blås, sax , trombon, och trumpet vart kan jag hitta tips och grunder för det? Vi ska spela rock/ soul
  5. Klart det är shuffel! fill och licks ligger ju i shyffel. Sedan att hihat ligger aningen rakt ibland tar ju inte bort det andra. Kul effekt dock!
  6. Tack för alla inlägg! Jag ska ta till mig det ni har sagt och börja ringa runt.
  7. okej, jag är i första hand inste så intreserad av att tjäna några pengar med detta projekt. Men kan vara bra att veta att det finns möjlighet så man inte blir blåst av något bolag eller att man gör någon dum deal.
  8. okej, Så min andra fråga. Finns det några pengar att tjäna, jag menar om skivan skulle bli efterfrågad? eller får upphåvsmännen allt?
  9. hur gick ni till väga? och från ni några pengar per såld skiva?
  10. hur gör jag för att få rättigheter? ska jag kontakta upphåvsmännen?
  11. Okej, men vem får? och hur gör jag. Visst finns det dom som ger ut coverskivor. varför får inte jag det då?
  12. Jag har påbörjat ett projeckt där flera musiker från samma ort där jag bor tolkar om låtar från våra olika svenska musikkulturskatter. vi gör olika tolkningar från jazz, folkrock till Pop. Jag har själv tänkt att arrangera, spela in mycket av instrumenten, och mixa i min egna studio. Jag har flera frågor, men några av dom är finns det några pengar att tjäna på att spela in covers? eller går det mesta av eventuella skivförsäljningen till upphåvsmännen/låtskrivarna? Jag gör detta som privatperson, mest för att det är kul att återfinna stycken och tolka dom. men också för att använda det som "CV" och skicka till eventuella konsert arrangemang för att få flera spelningar. vad bör jag tänka på?
  13. jag har en adk tt mk10 rörmic, kan jag byta mitt 6072A-rör mot ett ecc83-rör? utan problem?
  14. jag lånar tråden! jag har en adk tt mk 10 som har ett 6072A-rör, kan jag byta det mot ett Ecc83? utan problem?
  15. Jag ska mastra och sett och hört att ett bra sätt är att bouncea ner mixen till en AIF fill så man bara arbetar med ett stereospår. Jag hittar bara PCA,MP3, M4A: AAC, Burn:CDDA format. Vart finns AIF? Och vad ska ha "normalize" på? on/off/ Overload protection only?
  16. jag tackar för dina goda svar. men jag hittade spl goldmike 9844 som ligger i samma prisklass som mico, hur är den i jämförelse?
  17. Okej, jag förstår. Men jag lägger gärna dom pengarna emellan om gpa är bättre. Jag får testa dom båda
  18. richardlang

    Fas?

    Ja men gärna! Någon som kan länka något pedagogiskt youtube klipp
  19. Det får bli att testa lynn Johns teknik. Den verkar passa mig. Med en virvel en kagge två OH
  20. richardlang

    Fas?

    Men vad är fasvända? Är det att flytta en mikrofon? Eller är det en knapp? Eller ett program? Eller allihop?
×
×
  • Skapa ny...