Jump to content
Annons

UnderhallningenMick

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  1. Tack Robin! Vem i bandet sköter era bokningar? Har ni ngn extern som hjälper och får den betalt och i så fall hur mkt? Eller rullar det på med inarbetade ställen såpass att det inte är ngn stor arbetsuppgift?
  2. Hej på er! Hittade ingen tråd om detta när jag skummade runt, jag hänvisas gärna om det finns gammal tråd. En diskussion som uppstår förr eller senare i alla band är: "hur fördelar vi pengarna från våra gig så det känns rättvist enligt arbetsbörda?" Vi är i vårt fall fem pers i bandet som alla hjälps åt hyfsat lika med det praktiska kring gig, dvs lastning, riggning, soundcheck osv. Ekonomidelen ligger dock på en annan bandmedlem sedan nyår, då jag bad om avlastning på just den biten. Och resten när det gäller att leda bandet, marknadsföra, rekrytera nya och vikarier, sköter jag. Bokningsagenten får andel på gaget, men annars har vi delat lika rakt av efter att utlägg betalats. Nu gäller diskussionen: hur göra för att få till en känsla där alla känner att det är rimligt ekonomiskt? Hur viktar man jobb som ligger utanför själva gigandet? Procentsatser? Vad blir det kvar för pengar och för motivation att lägga manken till för de andra? Går det ens att vikta? Är det ändå bäst att bara dela rakt av? Hur gör NI?
  3. Stockholm är staden, sorry för den missen. Replokal på Malmskillnadsgatan, av alla gator. /M
  4. Underhållningens trummis Kalle ska ta tag i nya spännande livsprojekt och lägger trumstockarna på hyllan på obestämd framtid. Så: vad sägs om att komma och träffa oss, pröva på några låtar ur den för tillfället ca 60 låtar starka repertoaren av framförallt rockcovers och ta det därifrån? Ös och sväng och energi är ledord och vi är ett coverband som är ett alternativ till trötta not- och textläsande band (no offence dom som gör det) och som istället låter spelglädjen ä g a. Vi är: gitarrist/sångare, basist, klaviaturist och körsångerska/percussionist och mellan 25 och 35 år gamla, skolade och oskolade men alla med lång bandvana innan Underhållningen bildades. Vi är alla från början okända för varandra men har via med- och motgångar svetsats ihop till en skön och välsmord rockmaskin. Bandet fyller snart 2 år och vi är ute och spelar på bröllop, fylla-jämt-fester, krogar och företag. Alla i bandet har annan sysselsättning och inkomst, men i det långa perspektivet är ingen av oss obekanta att låta Underhållningen bli en ännu större del av våra liv och jobbar hårt mot det. Gigkalendern är fylld med gig drygt 2ggr/mån den närmsta tiden och vi repar ca 2 ggn/v. Har du en livssituation som tillåter det och en kompetens och personlighet som matchar oss så kör vi! Mer info finns på www.facebook.com/underhallningen Hör av dig om du vill haka på detta, så tar vi det därifrån! /Mick
×
×
  • Skapa ny...