Jump to content

riwa

Medlem
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About riwa

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 10/11/1986

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Lund
 1. riwa

  Vinylspelare till dator?

  Jag har ett Focusrite Scarlett 2i2. Undrar om det är möjligt att köra in en vinylspelare direkt där eller om den måste gå igenom en egen förstärkare först? Tack
 2. Jag ska snart möblera om för bättre ljud. Tänkte även passa på att fixa nått för att skona grannarna. Jag har en liten skiss på hur d kommer se ut. I vardagsrummet kommer datorn vara medans inspelningen sker i sovrummet. Dels kommer jag behöver behandla lite grann men undrar även hur man ska göra för att minska ljuden till grannarna och mellan sovrummet och vardagsrummet. Väggen i mellan (brun) är ihåliga gipsskivor. Om man nyser så faller dem säkert! Jag förmodar även att ljudet från högtalarna kommer ta sig igenom väggen. Det finns även en skjutdörr (längst ner på bilden). Jag pratade med en kille om sångbåset och han tipsade om plexiglas. Tyckte det lät konstigt, blir det inte en massa direkta reflektioner? Ang att minska lljudet från datorn till microfonen har jag ingen aning. Tacksam för alla tips
 3. Tack för alla svar. Får se om det hjälper
 4. Ofta sitter jag i följande situation: Jag har trummor som låter fett Jag har en fet hook eller ackordföljd. Men det är bara en massa som saknas Sakerna jag kommer på vill inte passa. Jag brukar lägga en basgång som oftast tar för mkt ljus från hooken. Eller så lägger jag på stråkar som får min hook att bli fromm som ett lamm. Till slut blir det oftast bra men det tar en evighet och det känns som att "receptet" blir förlorat på vägen. Som att jag har en god köttbit och god potatis men ingen sås. Och varje gång jag lyckas reda en sås så har jag hunnit glömma hur jag tänkte. Jag har ju rent ut sagt provat mig fram ibland. Jag fattar att det så klart är för att jag är nybörjare men jag känner att jag hade kunnat lära mig snabbare med en knuff i rätt riktning. Tacksam för tips
 5. Intressant. Läser i manualen och det du säger verkar stämma. Och tänkte inte riktigt efter när jag skrev antar jag för ser ju nu att min ena mic har xlr. Tack för era svar.
 6. Tack för alla svar. Min micar kopplas alla in med vanliga telekontakter. Trodde inte det var någon skillnad mer än i passform. Så det jag ska köpa är: 2x RCA -> 3.5 mm tele -> 3.5 mm tele -> 6 mm tele?
 7. Ja. Så jag ska behandla signalen som en mikrofon? In genom nån convertor och in i preampen?
 8. Jo det har jag förstått. Men hur ska jag få in informationen i datorn?
 9. Nej men jag har en som heter "Multi out". I den sitter en klassisk sladd med röd/vid/gul kabel som kan kopplas i scart osv.
 10. Tack för svar. Jag hittar RF out. Men hur är det tänkt att jag ska läsa in informationen i datorn?
 11. Tack för svar. Hur ska man göra för att sampla saker ur liknanade medium? Vill även kunna sampla från super nintendo (composite kablar).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.