Jump to content
Annons

Emil Hansson

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Emil Hansson

  1. Ska iväg en sväng, får kolla upp det senare och möjligen ringa.. men ja det är alltså något med att jag har e-licenser program Y men för Y finns inte Artist 6 registrerat utan det ligger på e-licenser program X som var installerat förra året.. måste gå att byta så att det förs över till den e-licenser jag har nu.

    Är det Cubase Artist eller Cubase Elements du har? Tidigare i tråden nämns Elements.

    Cubase Artist kräver USB-eLicenser (dongle). Med sådan så sparas inga licenser på datorn.

    Cubase Elements licensen däremot kan ligga antingen på Soft eLicenser (på datorn) eller på USB-eLicenser.

    Om det är Elements du har och saknar den licensen på datorn så måste du återaktivera den. Se här:

    http://stsupport.eu/selguide_se.html#two

  2. Nån som vet hur man exporterar video i Cubase? Går det ens?

    Aah men vågar man ladda ner sånna då? Vill inte ha nåt virus på datorn..

    Jag har tänkt göra en mycket enkel musikvideo med många korta klipp som skall va i takt till en låt, därför tänkte jag att Cubase kunde va bra i och med att man kan köra "snap to grid" så att klippen hamnar i takt med musiken. Men det kanske finns ett lättare sätt/annat program för detta? Eller är Cubase bäst för detta?

    Om du tänker redigera video så bör du använda ett videoredigeringsprogram. Cubase är bara tänkt att användas för att ljudlägga en redan färdig video.

    Nån som vet hur man exporterar video i Cubase? Går det ens?

    Det enda du kan göra är att byta ut ljudet i video-filen.

  3. Hoppas att det är ok att jag frågar här men när man har cubase 6 elements så borde man även då kunna använda det på flera datorer fast man inte behöver flytta runt någon dongen (för att man får ju med någon)?

    Om du installerar på en annan dator så måste du återaktivera licensen. Skapa ett MySteinberg-konto på www.steinberg.net, om du inte redan har ett. Logga sedan in och klicka "activation & reactivation" -> "Cubase Elements 6" -> "Reactivation". Här fyller du i din gamla aktiveringskod som kom med Cubase och det Soft-eLicenser numret som du hittar i eLicenser control center på den nya datorn. När det är gjort så får du en ny aktiveringskod så att du kan ladda ner licensen på nytt.

    Om du vill kan du även köpa en USB-eLicenser och flytta licensen dit så att du slipper återaktivera för att installera Cubase på en annan dator.

  4. Hej,

    har precis registrerat mig här igen. Mitt gamla konto försvann i flytten på nån vänster så jag har smugit runt här i anonymitetens skuggor.

    En del här har säkert pratat med mig. Jag jobbar med support åt Steinberg och har gjort det i allt för många år 😉 Jag kommer väl att chippa in lite på Cubase-forumet när jag känner att jag har något att bidra med.

    Det ska också bli kul att kunna lyssna på lite demo-låtar här. Det är ju inte de anonyma förunnat. Jag lyssnar på all sorts musik men har en viss lutning åt det elektroniska hållet, gärna låtar som sticker ut och är annorlunda.

    Trevlig helg!

    (Support-frågor tar jag gärna emot på support@stsupport.eu eller genom supportformuläret på MySteinberg.)

×
×
  • Skapa ny...