Jump to content
Annons

DavidBjarne

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Tack för alla svar! Grejen är att jag tycker att gainen är lite väl låg och skulle vilja kunna styra gainen på samma sätt som hörlurarna, dvs göra 1&2 gråa fast ändå kunna styra volymen på hårdvaran. Det verkar inte gå, så jag får leva med den låga gainen. Överlag tycker jag att gainarna är låga. När jag kopplar in t.ex en kondingmick så måste jag dra upp kanalens gain till minst tio över tolv för att det ska bli skapligt hög insignal i logic. Fast åandrasidan kostade inte kortet så värst mycket och man brukar väl få vad man betalar för. Har apogee duet 2 och kan säga att det är bra mycket bättre, men begränsande med endast två in och så kostar det skjortan oxå. Helst skulle jag vilja ha apogee ensemble... Men det känns lite overkill i en enkel hemmastudio :-) Och framförallt - Svindyrt!
  2. Hej & tack för välkommande & svar :-) Ja, MC är ganska krångligt att förstå sig på. Det bästa är väl kanske att ställa allt på noll i MC och sen aldrig pilla i det. Jag använder inte MC för att mixa något. Allt sånt gör jag ändå i Logic. Känns bara jobbigt att ha ytterligare ett program med massiv av parametrar att lära sig. Onödigt om inte annat.
  3. Skulle behöva hjälp med en grej som är svår att förklara, men jag ska försöka. När man håller nere shift och trycker på 1&2 i mixer control så blir knapparna gråa och ljudet går rakt igenom hårdvaran utan påverkan av mixerns kontroller. När man ska separera hörlur och mastervolymen så MÅSTE man göra hörlursknapparna i mixer control gråa. När man gjort det kan man ändå styra hörlusrvolymen på hårdvaran. Vilket jag tycker är bra. Varför kan man inte styra mastergainen på samma sätt på hårdvaran när man gjort de gråa i mixer control? I mitt fall 1&2. Jag har bockat av och i H/W control till höger om mainouten i mixer control. Har kollat massvis på nätet och läst i manualen men hittar inget svar. Detta är inget jättejobbigt problem, men en gnutta irriterande :-) Annars tycker jag verkligen om ljudkortet och dess funktioner. Hoppas ni förstår vad jag menar.
×
×
  • Skapa ny...