Jump to content
Annons

Andre2e

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Andre2e

  1. Tack för svaret dreas, jag håller med dig om att alla förmodligen har ett eget personligt sätt att arrangera på. Metoden du beskriver är ungefär som jag har försökt tidigare, man bygger huvudmelodin och harmoniserar den med bas och ackord och bygger resten utifrån det. Det är möjligt att jag inte gjort den biten tillräckligt klar kanske, du säger ju 80-90% medans jag kanske börjar på build#1 när min "refräng/drop1" är 50-60% klar och då blir det rörigt när man ändrar i både delar samtidigt.

  2. Tjena 🙂 ,

    jag skulle gärna höra hur ni gör när ni arrangerar/strukturerar era låtar? Själv har jag kört fast, jag har flera okej melodier med harmoniserande ackord under som jag tycker borde gå att göra något med.

    Men jag kommer inte längre än så... Blir bara en refräng oftast 🙁 .Är det lättast att hitta rätt instrument först eller kan man arrangera hela låten med piano exempelvis? Det känns sjukt svårt det här alltså..

  3. Jag kom på ett annat sätt!!, man kan använda sig av "advanced midi" ( högst upp i racket) i master sektionen.

    Om man i inställningarna låter sitt keybords midisignaler skickas till någon/några av midiportarna A/B/C/D, så kan man sen för varje midi-bus välja ett instrument. Detta göra alltså att man kan spela 4+1= 5 instrument samtidigt utan att bygga om i sitt rack!

    När man lekt färdigt klickar man bara på disconnect vid midi-busen

  4. OK, ja jag tänkte väl att något var fel när det bara fanns ett ingånspar på suben. Får leta vidare, sub F är nog tyvärr lite för dyr för mig i dagsläget och räcker det verkligen med 8" frågar jag mig själv hela tiden? rummet är 20kvm men ska snart flytta så det kanske är värt att leta efter 10" åtminstånde?

  5. Snabblista med effekter jag ofta använder:

    Kompression - för mindre volym-dynamik

    Limiter - Sätter ett tak på hur högt volymen får gå - använder ofta för mastering

    Reverb - ett eko, samma effekt som man får när man står i en grotta och skriker, och sedan hör efterklangen av att ljudet studsar på grottväggarna.

    Delay - ett eko det med, men mer som att man står mellan två berg. Testa själv och lyssna på skillnaden 😛

    Distortion - Typ som gitarrdistortion, används framförallt på elgitarrer.

    Bitcrusher - Digital distortion eller "nersampling" av ljud.

    Chorus - vet inte hur jag ska förklara, upprepar ett ljud flera gånger med väldigt kort mellanrum?

    Flanger - likt chorus, med en mer "phaser-liknande" effekt.

    Phaser - testa och lyssna, orkar inte förklara mer 😛

    Autotune - pitch-korrigerar ljud, vanligast använt på sång.

    Orkar inte tänka ut nåt mer just nu, men där haru en liten lista. Resten kan man ju bara testa sig fram med!

    Bra svar!, bra förklaringar. Man kan ju kombinera dessa med förstås, men det tillför ju inte så mycket

  6. Ett lite mer udda alternativ är att skaffa ett ljudkort: Asus Xonar Essence STX med inbyggd hörlursförstärkare, det stödjer även ASIO

    Skulle det kunna funka? eller är detta kort inte avsett för musikproduktion?

    Edit: det verkar inte ha bra latency även fast det stödjer ASIO, synd.

    får nog bli som jag skrivit tidigare

  7. Ok, jag tänker införskaffa hela kedjan från datorn till öronen. Lärde mig en hel del på forumet igår. Tacksam för alla svar. Nu tänkte jag se om jag verkligen förstått.

    "Kedjan" blir så här

    DAW--->Ljudkort(endast Dac): M-audio audiophile 2496 (800:-) -----> Hörlursförstärkare: Pro-Ject Head Box II (1100:-) -----> Hörlurar: AKG K 701 eller Beyerdynamic DT880 (2200:-)

    Nu är värdet på ljudkortet + förstärkaren = värdet på hörlurarna

    Som titeln säger, är detta optimalt?

    mina behov är låg latency och så bra lyssningskvalité som möjligt för 4000:-

  8. En sådan här har jag bl.a. Det borde lösa problemet med avsaknad av inbyggd hörlursförstärkar i ditt 2496 http://www.hifiklubb...rkare_svart.htm

    Jag har läst på många ställen på forumet att man borde lägga lika mycket på förstärkare som på lurarna, men egentligen borde man väl utöka det och säga att man ska lägga lika mycket på ljudkort som på förstärkare och även lurar?, dvs tre prylar och inte två... fan min budget kommer spricka 😛

  9. Nej har inte med ljudvolymen att göra, utan ljudkvalitén. Regel nummer ett, har du ingen bra stärkare köp då inte heller ett par bra lurar. Dock är skillnaden stor på hur lurar låter utan bra förstärkare. Mina DT1350 låter bra t.e.x från min Galaxy note. DT880 låter "okej" på min laptop, men ljudet är ganska "dött och livlöst" inget "sparkle" men går att lyssna på..men inte att mixa eller foksuera på detaljer..detaljnivån försvinner nämligen fullständigt utan en vettig stärkare..blir bara en soppa av allt.. ...du får läsa hurvida hörlursförstäkaren i audiophile ljudkortet är bra eller inte..

    Jag tror börjar greppa..eftersom det inte är någon hörlursförstärkare i 2496 så borde jag leta efter ett ljudkort med bra hörlursförstärkare inbyggt istället, alternativt 2496 + en förstärkare.

    Jag tycker du kan köpa lurarna först och se om det funkar. Det låter "hyfsat" om mina när de drivs från mp3-spelare, men givetvis öppnar de upp sig i ljudet när de får mer kraft och detalj av en bra lurförstärkare eller inbyggt hörlursuttag. Jag driver mina med en TC Electronic BMC-2 vilket räcker och blir över - det låter jävligt bra. Men över lag är de inte så jättetungdrivna. Har du en normal 6,5mm hörlursutgång på ditt ljudkort fungerar det säkert bra. Men som sagt, du får inte riktigt ut lurens potential ifall drivningen är "sådär".

    Det går att förstärka signal på bra och dåliga sätt. Distorsion är en faktor som skiljer mycket mellan dålig och bra drivning.

    googlade lite och hittade folk som inte kunde driva 30 ohms lurar med 2496, så jag antar att det inte är någon idé att prova. jag kanske borde fattat det tidigare då det inte ens finns något 3,5/6.5 mm jack på kortet..

  10. DT880 är riktigt bra, men dess baksida är att den är väldigt kräsen på förstärkaren, man behöver en bra förstärkare för att få dom att låta bra. Var beredd att lägga minst 2000 på en bra stärkare... Finns mer lättdrivna hörlurar i den här klassen..

    Det kommer funka med ditt ljudkort, dom kan driva lurarna, funkar nog med din mp3spelare/laptop/telefon också, men det kommer inte låta bra. Finns en 32ohm variant av DT880 pro, men vad jag hört ska den inte låta alls lika bra som 250ohm/600ohm varianten.

    AKG brukar i regel vara betydligt mer lättdrivna.

    Det kommer funka med 2496 säger du?, men det kommer inte låta bra utan förstärkare?, jag blir lite förvirrad av detta då jag trodde förstärkaren endast förstärkte audiosignalen, dvs volymen.

  11. Läste lite på beyerdynamics hemsida, DT880 PRO verkar vara de man ska ha i studion, DT880 är mer "easy listening". Men de är ändå väldigt lika.

    Men då undrar jag om jag klarar mig med endast audiophile 2496 och ingen hörlursamp då de har 250 Ohms impedans?

    Är också fortfarande osäker på valet mellan 2496 och 192an

×
×
  • Skapa ny...