Jump to content

Andre2e

Medlem
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Andre2e

 • Rank
  Med i gänget
 1. Hej! Kille, 26. Har hållt på med musik till och från på fritiden i några år. Det är ju inte alltid så spännande att sitta själv med musiken så jag slänger ut det här inlägget för att se om det finns någon där ute som är på ungerfär samma nivå som jag. Jag är mest inne på Deep House/Progressive Trance spåret just nu, men jag är öppen för lite av varje. Jag jobbar i Ableton live 9, men har även Propellerhead Reason 7. Skriv till mig om du är intresserad, så tar vi det därifrån! Kolla in min Soundcloud: https://soundcloud.com/andre2e/tracks
 2. I huvudsak midi, men jag funderar på om man skulle begränsa sig till ett par basinstrument, t.ex. piano, bas, trummor o kanske en pad.
 3. Tack för svaret dreas, jag håller med dig om att alla förmodligen har ett eget personligt sätt att arrangera på. Metoden du beskriver är ungefär som jag har försökt tidigare, man bygger huvudmelodin och harmoniserar den med bas och ackord och bygger resten utifrån det. Det är möjligt att jag inte gjort den biten tillräckligt klar kanske, du säger ju 80-90% medans jag kanske börjar på build#1 när min "refräng/drop1" är 50-60% klar och då blir det rörigt när man ändrar i både delar samtidigt.
 4. Tjena , jag skulle gärna höra hur ni gör när ni arrangerar/strukturerar era låtar? Själv har jag kört fast, jag har flera okej melodier med harmoniserande ackord under som jag tycker borde gå att göra något med. Men jag kommer inte längre än så... Blir bara en refräng oftast .Är det lättast att hitta rätt instrument först eller kan man arrangera hela låten med piano exempelvis? Det känns sjukt svårt det här alltså..
 5. Någon som vet om det kommer till Windows? Vill kunna köra med min DJ-controller och Spotify
 6. Synten börjar 0:59 i denna låten av suspect 44 http://youtu.be/1OeC-oRXxQ4?t=58s Man kan även höra liknande i Rebound (Arty & Mat Zo) vid 4:51 ungefär, (som för övrigt har snotts rejält av Will I am i låten "let's go" ) Som sagt, någon som har en aning om hur den är gjord?
 7. Jag kom på ett annat sätt!!, man kan använda sig av "advanced midi" ( högst upp i racket) i master sektionen. Om man i inställningarna låter sitt keybords midisignaler skickas till någon/några av midiportarna A/B/C/D, så kan man sen för varje midi-bus välja ett instrument. Detta göra alltså att man kan spela 4+1= 5 instrument samtidigt utan att bygga om i sitt rack! När man lekt färdigt klickar man bara på disconnect vid midi-busen
 8. Ibland vill man bara experimentera lite med olika lager av t.ex syntar utan att använda en combinator, alltså jag vill bara välja två kanaler i min Main mixer o spela, detta borde väl gå?
 9. Tack för svaret, mkt intressant. förstår allt men snäppig attack? = snabb attack eller?
 10. Hej, sitter och försöker återskapa basen som dundrar igång omdelebart i låten nedan, några tips?
 11. OK, ja jag tänkte väl att något var fel när det bara fanns ett ingånspar på suben. Får leta vidare, sub F är nog tyvärr lite för dyr för mig i dagsläget och räcker det verkligen med 8" frågar jag mig själv hela tiden? rummet är 20kvm men ska snart flytta så det kanske är värt att leta efter 10" åtminstånde?
 12. Funderade på hifi butikens Argon 10" sub men det verkar inte som det går att koppla in med mina högtalare, eller någon som vet bättre? http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/subbas/argon_sub10_subbas_svart.htm
 13. Vilken sub passar till mina adam a5x? jag har senaste tiden saknat lite skön bas när jag lyssnar på musik, men tyvärr har jag itne råd med adams subwoofers, förutom subF kanske?. Har någon bra tips?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.