Jump to content
Annons

Henric Svensson

Medlem
  • Antal inlägg

    636
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    13

Allt postat av Henric Svensson

  1. -Så sant som det är sagt! I flödet på SoundCloud kommer det mycket hiphop m m - rätt kul och väldigt inspirerande att lyssna på! Har däremot svårt för förortsjargongen i texterna och om man börjar läsa i kommentarsfälten i låtarna blir man mörkrädd…
  2. -Håller med dej å ena sidan, dessutom en utmaning att få fram texten! -Å andra sidan har jag varit inne på Soundcloud och lyssnat på en del hiphop/rap och ungdomarna är kreativa måste jag säga! Distortion på röster är vanligt förekommande! -Detta projektet var lätt att sätta ihop, har bara spelat in en slapbas och använt min röst, resten är loopar från Logic - känns nästan lite fuskigt! -Sen var det en utmaning att mixa ihop, det är nyttigt att lämna komfortzonen! Första försöket lät skit när jag lyssnade i bilen… -Bali var kanon!
  3. -Bra låt du fått till! -Fint arrangemang med bra sång! -Har nya Boselurar till min iPhone, tycker det låter väl ihopsamlat!
  4. Hej på Er! Är inne på sjunde och sista semesterveckan - har hunnit med 4 veckor på Bali i Indonesien också! Skönt att vara hemma igen, rökt korv, mjölk och lössnus sitter fint när man kommer hem - och såklart musik! Det börjar kännas lite lagom ångestladdat att börja i gruvan igen... Rotade i det oerhört generösa loopbiblioteket i Logic Pro X och satte ihop ett alster som fick titeln Vi springer i ett hjul Brukar ju hålla till på Blues - Rock - Jazz- kanten, men denna gången blev det en liten avstickare! Undrar såklart vad Ni tycker om mixen! Vi springer i ett hjul Text & Musik Henric Svensson 202404 Våren var här och hälsa på En dag eller två Nu är allt som vanligt igen Regnet slår mot min ruta Verkligheten smyger sej på Säg den lycka som varar Snart dags att börja knega igen Vi springer i ett hjul Som hamstern i sin bur Vi springer i ett hjul Vi springer i ett hjul Som hamstern i sin bur Som hamstern i sin bur Vi springer i ett hjul Regnet slår mot min ruta Verkligheten smyger sej på Säg den lycka som varar Snart dags att börja knega igen Snart dags att börja knega igen Säg den lycka som varar Verkligheten smyger sej på Snart dags att börja knega igen Vi springer i ett hjul Som hamstern i sin bur Vi springer i ett hjul Vi springer i ett hjul Som hamstern i sin bur Som hamstern i sin bur Vi springer i ett hjul Vi springer i ett hjul
  5. Lyssnat i Iphonen - låter najs tycker jag! Inget fel på din röst, du sjunger rent och texten/budskapet går fram fint! Och jag gillar låtar med Svensk text! Jag hör inget att klaga på i arret, låter välspelat och bra! Sen som låt betraktat - alla som har husdjur kan nog identifiera sej med den - tyvärr en dag måste man skiljas från sin vän - oundvikligt! Med vänlig hälsning, Henric
  6. -Tackar ödmjukast! -Låten är på väg till Spotify, kommer den 9 mars! Jag brukar kalla Spotify för evighetsarkivet för när låten väl är där kan man inte ändra på något! Jag laddar alltid upp på Soundcloud först och där får det ligga tills jag är nöjd/känner att jag kommit till vägs ände med projektet!
  7. -Låter bra! Bra sång! Texten går fram fint! Det enda som stör mej är dom låga bastonerna som avslöjar att basen är gjord på ett keyboard!
  8. -Bra låt, coolt intro! -Jag tycker det låter bra! Poppigt, trevligt och rösten har en skön karaktär! -Antar att du har lagt in volymautomation på leadsången, känns som att du kan klämma ut lite till där - jag tycker att enstaka ord, ändelser m m är lite otydliga! Sången ligger bra i volym och texten går fram bra förutom på ett par ställen som stör mej! Med vänlig hälsning, Henric!
  9. - Varit inne och gjort några myrbensjusteringar med friska öron! Ett snäpp mindre reverb på sången. Ett uns mindre ambience på trummorna. En gnutta lägre volym på munspelet. Ett stänk mer reverb på slidesolot. En aning högre volym på ad lib partiet sång
  10. -Tack! -Det känns bra så här långt, får ligga till sej ett par dagar innan den skickas till evighetsarkivet! -Testade Friedman förstärkare pluggen från UAD, gillar soundet!
  11. Hej på Er! Jag har pysslat med ett bluesprojekt ett tag som fick titeln Värdegrund blues Projektet börjar kännas klart - undrar såklart vad Ni tycker om mixen! Texten lägger jag längst ner i tråden! Fortsatt trevlig musikhelg på Er alla! Henric. Värdegrund blues Text & Musik Henric Svensson 202402 Du glider runt utan mening utan mål Din inre kompass den är trasig den är kass Du har inget val du är hal som en ål Hal som en ål Din båt har gått på grund Stanna upp en liten stund Din båt har gått på grund Tänk efter en liten stund Din båt har gått på grund Värdegrund blues Du springer runt utan tanke eller krav Rätt eller fel mitt eller ditt Skola och jobb jag ska bli gangster som min far Gangster som min far Din båt har gått på grund Stanna upp en liten stund Din båt har gått på grund Tänk efter en liten stund Din båt har gått på grund Värdegrund blues Värdegrund blues Värdegrund blues Värdegrund Värdegrund Värdegrund blues Värdegrund blues Värdegrund blues Värdegrund blues Värdegrund blues Värdegrund Värdegrund Värdegrund blues Värdegrund Värdegrund blues
  12. -Håller med om cymbalen, den får du kolla upp! -Jag tycker sången är alldeles för låg och för hårt skuren i dom nedre regionerna! Bra låt och text! Testa att göra en mix med sången som huvudinstrument och försök få till lite värme i sångljudet!
  13. Använd dej av http://www.loudnesspenalty.com Där ser du hur du ligger till!
  14. Hej på Er igen! Testade Electra 88 Vintage Keyboard Studio - en mycket trevlig Fender Rhodes plug från Universal Audio i ett litet projekt! Har själv haft ett riktigt Fender Rhodes med en Roland Jazz Chorus 4 x 10 en gång tiden - tycker detta låter och känns otroligt bra att lira på, gillar upplägget, där finns allt man kan önska sej! Lägger en länk här om någon är intresserad av Fender Rhodes pianon: https://www.uaudio.com/uad-plugins/instruments-extensions/electra-88-vintage-keyboard-studio.html Projektet valde jag att kalla för Tröttgöken för man blir ju trött av att sitta uppe på nätterna och lira elpiano! 😄
  15. -Har ändrat panoreringen på gitarrsolona och lagt Telecastern i mitten, nu sitter den som en käftsmäll! 🙂 -Projektet känns avslutat för min del!
  16. -Tycker det låter gött! - Det jag hade åtgärdat är att basen spelar för lågt, antar att det är gjort på en synt! Lägsta tonen på en femsträngad bas är ett h, hörs som du är nere på ett g och vänder!
  17. -Jag har öppnat delaykranen lite till på sången! -Har även strypt lite reverb på Telecastern och puttat upp solona ett par myrben! -Känns nog bättre så här!
×
×
  • Skapa ny...