Jump to content
Annons

zigoz

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. zigoz

    Casio vs Yamaha

    jag håller på och lär min 8-åringa dotter spela på keyboarden och hon är så fascinerad av att man kan ta reda på hur en melody ska spelas från en av favoritlåtarna och sedan spela med låten. hon har en lista på låtar som hon vill att vi ska "ta ut" tonerna på. därför tänkte jag att en ny keyboard med närmare 700 olika ljud blir extremt mycket roligare än den befintliga med knappt 200 ljud & instrument. målet är att vi senare ska börja spela in egna inspelningar på Cubase och då tänkte jag använda den som en midiklaviatur. själv gillar jag Casio CTK 5000 är den bästa keyboarden för vår ändamål.
  2. zigoz

    Casio vs Yamaha

    Hallå. Jag har länge haft en Casio CTK-601 som jag är väldigt nöjd med. både när det gäller ljudet som visserligen gör sig bäst genom en förstärkare med seriösa högtalare/monitorer och kvaliten på själva keyboarden. Jag har inte haft särskillt mycket att jämföra min Casio med och besökte 4Sound i sundsvall för att se om det fanns nåt jag kunde uppgradera till. Jag fick hjälp av en äldre man som förklarade att Yamaha har tillverkat instrumet i över hundra år och av denna aldning är inte jämförelsen rättvis och vad skillnaden mellan dessa keyboard beträffar är valet självklar i denna prisklass till fördel för Yamahan. Det som fanns att tillgå för ca 3000:- var en Yamaha PSR-E423 som framstod som en plastig leksak i jämnförelse till min nästan 20år gamla CASIO Keyboard! Jag tackade för infot och började forska på egen hand och det visade sig att i den prisklass jag kollar finns det en Casio CTK-5000 som är helt & hållet överlägsen Yamahan, allt ifrån desigt & utssende, ljud, utbud av klangförger, rythmer mm. Va jag vill fråga ni som läser detta är hur verkligheten ser ut, jag har inte svurit tro het till någon specifik märke & tycker "Må bäste keyboard vinna" Jag är väldigt tacksam om ni ville dela med er av era erfarenheter.
  3. hur skulle du definera Casio WK-7500 isåfall? en keyboard med en synt-del eller en hybrid?
  4. Jag är väldigt imponerad över hur snabbt folk har svarat, och så många som har skrivit! Ni ska alla ha ett stort tack för era svar! Dock förstår jag inte till 100% vad som menas då man "bygger egna ljud". tekniskt sett kan jag köpa Casion som jag nämnde tidigare & använda det som ett midiklaviatur? dvs spela in ljud med hjälp av VST tillägg på Cubase? anledningen till att jag vill köpa en sk workstation är att de har omkring 800 ljud vilket gör att man kan pröva olika instrument & senare skaffa sig de VST som behövs, om nu ljuden från dessa är bättre än de ljud man får från en workstation.
  5. Jag har länge velat köpa en seriös Keyboard med fler roliga "instrument-ljud" men ser nu att det finns flera sorter som jag inte riktigt kan förstå skillnaden i mellan. På www.4sound.se/ under kategorin Keyboard/Synth kan man hitta flera underkategorier som: * Keyboard * Synthar, * Midiklaviatur * Digitalpianon. Jag vet att man kan googla fram infot om skillnaden & likheterna men tänkte att det vore 100ggr enklare om någon insatt kunde enkelt förklara skillnaden mellan dessa. En annan sak som jag belv varse var att Casio-WK-7500 har en massa inbyggda funktioner som spårssequencer, Pattern-sequencer, 32-kanalsmixer mm. min fråga är: när man sätter ihop en hemmastudio behöver man säkert alla dessa grejer vilka kan köpas som separata grejer men vilket vore bäst egentligen. fungerar WK-7500 tillräckligt bra för att klara sig eller ska man hellre satsa pengarna på en keyboard utan alla dessa funktioner? Jag skulle vara väldigt tacksam om någon skulle orka förklara ett & annat angående mina frågor. mer info om Casio-WK-7500: http://www.emusic.se...ik=1&info=17439 Jag tackar på förhand och önskar er ett gott nytt år & trevlig fortsättning!
×
×
  • Skapa ny...