Jump to content
Annons

boniac

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tjenare forumet, sitter på ett SPL Crimson II som har fungerat utmärkt fram till två dagar sedan då var jag tvungen att återskapa min Windows 10 installation (två veckor tillbaka i tiden till en fullständig backup). Efter detta så har kortet krånglat med att den vägrar spela in på XLR-ingångarna. Jag hör ljud via ljudkortet när jag ex. är inne i Spotify. Jag hör mig själv i hörlurarna (det vill säga det som talas in i min mikrofon) men så snart jag är inne i ex. Adobe Audition eller för den delen i ett videosamtal så vägrar systemet att bekräfta någon signal in till operativsystemet sker. Har fått det att fungera vid nått tillfälle då jag dragit ut strömmen för kortet och sedan kopplat in strömmen igen. Någon som varit med om något liknande? Windows 10 senaste versionen SPL Crimson II inkl senaste drivrutiner https://spl.audio/en/neue-windows-treiber-fuer-crimson-und-creon-2/
  2. Eller kan någon annan hjälpa mig så skulle jag vara grymt tacksam. Jag är lite i "skiten" så att säga 🙂
  3. Datorn känner igen "mattan" som en midi-input redan. Det fixade jag med programmet midipress. Nu är frågan vilken mjukvara jag skall använda för att ordna med de funktioner jag eftersträvar. Har du något tips åt vilket håll jag skall vända mig? I form av mjukvara.
  4. Hej studiomedlemmar! Jag håller på att bygga en midikontroller likt den här: Midifighter Min version innehåller totalt 32 olika pads (4 rader, 8 kolumner) och är en gigantiskt version av den tidigare nämnda enhet. Min är ungefär 2,5 m x 1,2 m !! 🙂 med knappar som är ungefär 0,3 m x 0,3 m. Det är meningen att folk skall i ett senare skede kunna stå på de olika knapparna och hoppa runt på kontrollern! Till detta använder jag en IPAC-2. Den gör om knapptryckningar på enheten till keystrokes som motsvarar olika platser på ett tangentbord (A, B, C osv). Se bild för tydligare förklaring. I datorn använder jag sedan mjukvaran MidiPress för att göra om keystrokess till rena midi-signaler. Nu till mina funderingar. Jag hade nämligen tänk att göra en ToneMatrix fast i verklig storlek. Min fråga är ifall det finns någon existerande mjukvara (ex Ableton Live eller någon sequencer) som klarar av att spela ett ljud på en angiven plats likt i ToneMatrix. Ex. Du ställer dig på en knapp och ljudet spelas endast när sequencern "når" fram till rätt knapp och endast då. Knappen skall sedan fortsätta vara "intryckt" tills du trycker på knappen igen. Är detta möjligt?
×
×
  • Skapa ny...