Jump to content
Annons

tobiasmart

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Låter ju intressanta. Hittade dock inte så mycket info när jag sökte förutom att dom skall gå långt ner i basen och även funka på korta avstånd. Hur uppfattar du dom? I vilket prisläge ligger dom? Hur djupa?
  2. Är vingdiffusor t ex en AD10? http://www.diffusor.com/Diffusorpaneler.htm Har en tanke om en yta på 120x120 cm. Vägg luftspalt ca 5-10cm stenull 7cm diffusor typ AD10 men utan bottenplatta i varierande 90 vinklar. varje modul 30x30cm. Tänker att man kan komma ner längre i frekvens då? Dessutom är det ganska lätt att konstruera själv med kvartsstavar. Kanske i olika höjd för att få tidsskillnad? Vad tror ni?
  3. Ja just det "Haas-zonen". Tack för svaret! Absorbenter blir det! Enklare att bygga också...
  4. Hej alla! Första posten på forumet. Håller på att akustikbehandla ett rum som är ganska litet och har snedtak. Det är ett ganska tydligt flutter eko. Väggen framför högtalarna behandlas med stenull 10 cm ut från väggen. I tak och på sidorna skall det monteras absorbenter. Min fråga är hur jag skall behandla den bakre väggen? Sweet spot är ca 2 meter från bakre väggen. Vanligast verkar vara att behandla den bakre väggen med diffusor. Men sen läste jag att det inte är effektivt med så kort avstånd. Bör det sitta en bredbandsabsorbent där istället? Eller en kombination av absorbent med diffuserande "remsor" framför? Tacksam för svar // tobias
×
×
  • Skapa ny...