Jump to content
Annons

Mellow Boy

Medlem
  • Antal inlägg

    42
  • Gick med

  • Senast inloggad

Artikel kommentarer av Mellow Boy

  1. Tycker det är tråkigt att men i ett  forum som STUDIO bara generellt avvisar HIFI högtalare. En bra högtalare är bra oavsett om man kallar den för högtalare, HIFI-högtalare eller monitor. NS-10 började väl sin karriär som en hemma-högtalare och med sina brister blev den ett verktyg i studiomiljö!?! Skulle varken kalla NS-10 för ärlig eller neutral.
    "Studiomonitorer kommer i alla dess former......." även som dåliga och blir inte bättre för att man kallar den studiomonitor. Ta 10 olika studiomonitorer och du har 10 olika återgivningar med det företagets "Sound". Man får ju ändå leta efter en "monitor " som man trivs med och återspeglar inspelat verk på ett sätt man gillar.
    Dynaudio är ju ett klassiskt HIFI märke som med sin kunskap med att göra bra HIFI-högtalare, nu även gör "monitorer". Tror inte att de skiljer sig så mycket från deras HIFI högtalare.
    Hitta en högtalare eller "monitor" som återger musik på ett sätt som du gillar med ett så brett frekvensregister som möjligt för din budget och du har en bra början tills du lär dig att "lyssna" och använda dem som ett verktyg. När du lärt dig att "lyssna" kommer du att hitta dess brister och köpa bättre tills nästa gång ...tills nästa gång .......................................................

    • Gilla 1
  2. Hmm,  som pop53 tidigare skrev, Harrison Mixbus  samt Mixbus 32c finns ju och har funnits ett bra tag nu. Även om eventuell ursprung kan härledas (Typ Rolands program), så lever numera Harrison Mixbus ett eget liv med en egen identitet som kanske skiljer sig från alla de övriga programmen på listan, utom LUNA kanske, då hela Mixbus 32c ljuddel / mixer är en ljudemulering av deras egna analoga mixerbord, 32c samt inbyggd Tape saturation på bussar.
    Denna har kanske ett mer "analogt" flöde med 32c mixerbord som förebild men även en kompressor lätt åtkomlig på varje kanal.
    Så LUNAS "nya" koncept med "analog" signal flöde och "analog" summering , har redan Mixbus haft i flera år. Detta har uppmärksammats av en del som väljer att mixa / summera i Harrison Mixbus 32c för att dessa tycker / upplever att deras material låter bättre. 
    Det ska tydligen finnas en Patch / funktion som gör att du kan "ta in" Harrison i ditt mixflöde som en analog summering i PT. 
    Så jag kan nog tycka att det är tråkigt att man förbiser en sådan tung tillverkare i ljudhantering både analogt samt digitalt, när de har ett program som även sticker ut lite i användande,
    Mixbus 32c passar inte alla, men det gör väl inget program. Alla har väl en liten del som gör att de skiner lite extra!?? Jag har inte så lång erfarenhet av Mixbus 32c, men personligen tycker jag att det är mer "Rock n Roll" och tänk som en klassisk analog studio, fast med möjlighet till moderna ljudverktyg / pluggar för skulptering av ljudet. Men jag har mycket kvar att lära mig, typ 90%  :-) 

×
×
  • Skapa ny...