Jump to content
Annons

DannyDisorder

Inaktiv
  • Antal inlägg

    74
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av DannyDisorder

  1. Hej,

    Skulle behöva hjälp mastering till en låt jag snart är klar med, hip-hop.

    Låten är ett beat som jag ska ge till en känd svensk rapartist, så vill få det att bli perfekt.

    Vi snackar inte Izotope Ozone och dyl, för då kan jag själv, vill ha någon med bra utrustning och som vet vad han kan.

    Pengar och/eller cred för jobbet finns. Pm:a mig!

    Mvh

  2. Hämtade precis ut min Vicoustic Flexi Screen Lite, och vilket helvete det har varit att få upp den på stativet, och inte fick jag det heller. NU HÄNGER SKITEN FAST TEJPAD OCH ÄR SNE SÅ IN I HELVETE (SE BIFOGAD BILD).

    Detta är en produkt ifrån helvetet, det går inte att sätta upp skiten. Det ska sitta mellan stativet och shockmounten är själva ställningen man hänger upp akustikplasten (?) på, men det går inte, det är för tunnt och allt helvete faller av..

    JAG GER DENNA PRODUKT 100 MINUS, KOSTADE MIG 1000 MED FRAKT OCH NU KAN JAG INTE LÄMNA TILLBAKS SKITEN, 1000 KR ÅT HELVETE.

    BILD: http://ladda-upp.se/files/2012/b29063.jpg

  3. Apogee-preampsen är bra....riktigt bra faktiskt, så om du inte har en dyr fin extern preamp som du vet låter bättre skulle jag använda apogeen istället. Brusig mik+brusig pre, och kanske för låg gain på preampen kan absokut ge riktigt störande brusnivå.

    Exakt, håller med Mr Keys. Kör Apogee-preampsen!

    Eq och kompressor m.m. kan du köra i datorn sen i ditt DAW som VST-pluggar.

    Om du inte har några så följer det med ditt DAW som sagt, annars lär det finnas en del grymma som är gratis.

  4. Det där var totalt tvärtom mot vad jag skulle säga. Mikrofonen är överlägset viktigare än preampen.

    Dyrast mikrofon är inte bäst mikrofon, men generaliserat är bra mikrofoner dyrare.

    (Ja, jag har använt SP B1 som sångmik på en skiva - och den funkade fint och alla blev nöjda... även om jag säkert hade fått snyggare ljud och behövt jobba mindre på sångljudet om jag haft en annan mik men B1:an var vad jag hade att tillgå i den inspelningen där och då.)

    Coolt, något som finns uppe på nätet som man kan lyssna på?

    MVH

  5. Jag har lite dålig koll på billigare mikrofoner tyvärr men du kan säkert hitta en Sm7b för cirka 2000:- begagnad. Den har ju som sagt använts på många legendariska album så som t.ex Thriller med MJ. Passar speciellt bra till rock å metal och tar Eq bra.

    Satsa som sagt hellre på en sådan då den kan följa med dig hela livet även om du någon gång köper en riktigt dyr mikrofon 🙂

    Okej, tack.

    Vad tror du om Shure M57? Läst att bla MJ, Bono från U2 m.m. kört med den. Duger den för inspelning?

    Hur bra duger dynamiska mikrofoner för inspelning i studio?

  6. Val av mikrofon är extremt viktigt för att få till ett bra ljud. Givetvis hjälper det om du är duktig på att mixa men problemet billigare mickar har är att de oftast har några riktigt fula frekvens toppar som kan vara svåra att eq'a bort.

    En bra billig highend mikrofon är en Shure sm7b, vill man gå på en bra prisvärd mikrofon så finns det t.ex Peluso p12 (cirka 12k) eller den dyrare Peluso 2247Le som låter riktigt riktigt bra.

    Tack för ditt svar, utöver SM7B, vad kan du tipsa om i lite lägre prisklass? Runt 2.000;-.. Röde NT2A?

  7. Hur viktigt är det egentligen?

    Jag har en Studio Projects B1 men tycker inte alls om den, visst "skit in, skit ut".. Men utöver det, kan man få proffskvalitét med den om man har HELT RÄTT akustik samt mixar det bra?

    LÅT OSS SÄGA att vi har Michael Jackson i sin studio, perfekt akustisk och grym hårdvara och producenter.. och han sjunger igenom en Studio Projects B1, hur mycket skillnad skulle slutresultatet vara på sången med den mikrofonen och en mikrofon som är 10-50gr dyrare?

    MVH

  8. Borde hela kabel vara varm då?

    Kände lite nu, datorn har stått på flera timmar samt ljudkortet men ej använt det, men det står på. Kanske borde det bli varmare då om jag kör med fantommatning en stund?

    Om jag kör med kabeln, men med en strömadapter, borde det fungera bättre då?

  9. Tjena,

    Jag har ett ESI ESP1010e, som jag lyckats tappa bort kabel som följde med, en liknande HDMI-kabel som går mellan PCI-E-kortet och boxen, så jag köpte en Deltaco HDMI 1.4-kabel idag och testade med, fungerar utmärkt.

    Tidigare körde jag den som följde med samt extern strömadapter för att få +48v, nu kör jag utan den och bara med den vanliga HDMI-kabel och allt fungerar utmärkt, kan spela in med +48v påslaget etc.

    Hur fan går detta till? Kommer kabeln smälta till slut?

    Hittade dessutom detta, http://forum.esi-audio.com/show.asp?db=esi&t=esi2&mode=3&msg=6775, där ESI påstår att INGEN HDMI-kabel ska fungera att köra med.

    ..

×
×
  • Skapa ny...