Jump to content
Annons

trashnalle

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack ! jag ska kolla upp det du sa senare idag.... Hoppas det fungerar = )) Tack tack.
  2. Tjing ! Jag skulle vilja konvertera ableton live (lite) filer med ändelsen "als." till "mp3"-filer. Går det att göra detta i ableton live direkt eller ska man konvertera först till ex. "wave"-fil och sedan i sin tur konvertera till en "mp3"-fil? Jag har ett program som heter "Audiograbber" men vet icke ifall detta är bra till detta. Ge mig gärna tips music-lovers !!
  3. Yiipiieee kay ay eyyy ! Jo det fungerade att markera området som ska tas bort i arrangmentvyn, och jag gjorde det i den nedre "zoomnings"-rutan för att därefter gå upp i arrangment igen och där klicka på den del av ljudspåret som skall tas bort och då självmarkerade sig självt+därefter använda delete knappen- Voíla ! Busenkelt (hm hm...) !! Detta gör att jag äntligen kan komma igång med de mest elementära sakerna... Tack Ni som svarade... Make my day ! DS. Kul höra folk som både har intresset och kunskapen = ) Fick tidigare tips om programmet "DriverMax" här på forumet(freeware) som hjälper till att uppgradera ALLA drivrutinerna på datorn, fungerar verkligen. Vissa drivrutiner var flera år gamla och många nya tillkommit. I freeware-versionen så kan man bara tanka 2 st. drivrutiner per dag men va faen... Får gå in varje dag i ett par dagar istället...
  4. Hej-Fråga gällande fullversion av Ableton live 8. ... Troligtvis en simpel sak men jag får inteee bort ett visst ljudavsnitt där jag t. ex. har spelat in ett spår ifrån elgitarr. Alltså, början på inspelningen gällande elgitarr brukar ju inte bli bra med tystnad å sedan sprak för att därefter bli bra när man väl kommit igång å spela gitarren. Om jag exempelvis vill ta bort (deleta) 3 sekunder av ett ljudspårs början och slut (audio), hur göra? Jag har försökt med alla markeringarna, tryckt varenda tangentbordsknapp etc? Har inte hittat det på någon hjälpinstruktion/video heller? Detta känns dumt... Av mig... Riktigt dumt... Säkert lätt ordnat, men beror det på att det är ett audiospår och inte midi ? Ska väl inte spela någon roll? Har en PC-dator.
×
×
  • Skapa ny...