Jump to content
Annons

dotnet

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ingen som vet hur man kan bli av med surrandet/susandet från monitorerna?
  2. Fredrik71 - Jag hör suset även om jag sitter som vanligt i datorstolen, behöver inte ha örat intill högtalarna. Skallben - Har ingen volymkontroll på monitorerna. Finns det några tips på hur man kan bli av med surrandet? Måste även fråga när jag ändå skriver, då jag är helt ny med att ha studiomonitorer så måste jag fråga om det är vanligt att monitorerna blir varma på baksidan? Är säkert något som ska vara så men man vet aldrig.
  3. dotnet

    Krk RP5 G2 Problem

    Köpte ett par KRK RP5 G2 idag. Kopplat in allt och spelat på dom en del. Har kopplat in dom till ett externt ljudkort M-Audio Mobile Pre. Nu när jag inte hade så mycket ljud runt omkring där jag sitter så märkte jag att högtalarna susade. Testade och dra ut XLR kabeln från ljudkort men suset fortsatte. Vad kan detta bero på?
  4. Får spinna vidare på det. Tack så mycket för hjälpen iaf 😄
  5. Så jag kan bara koppla in en sån här USB-hub och på så sätt kunna koppla in både extern ljudkort, dj-spelare och midi-keyboard utan problem?
  6. Kom o tänka på en sak om det med att man inte kan koppla det i en usb-hub? Har en Macbook Pro jag eventuellt kommer köra med men den har ju bara 2 USB. Har redan tangentbord kopplat in på den ena USBn och på den andra skulle i så fall det externa ljudkortet hamna. Där tar usb portarna slut. Har en del saker jag tänkt köpa sen så som dj-spelare som kopplas med usb samt eventuellt ett midi-keyboard. Hur ska man lösa det i så fall om man inte kan använda usb-hubbar?
  7. Tackar! Här kommer man nog hänga en del 😄 Vad trevligt 😛 då får skriva en lite presentation då 😉 hehe
  8. Detta ljudkort kan också funka bra? E väl i sånna fall det jag länkade eller det Focusrite du länkade CHAE som jag kommer välja mellan.
  9. Fick detta tipset av han jag köpte det av, laddade ner det innan idag men samma sak där.
  10. DigRules - Ska testa det med o hålla inne direct monitor samtidigt. Kan kanske funka. Det var det sista kortet dom hade så e därför jag frågade efter ett annat som e lika bra eller bättre och som funkar med win 7. CHAE - Behöver absolut ej va en mixer, e bara vad jag läst att nån använt. Detta ljudkort jag har är väl inte endast för inspelning utan för uppspelning med? JakobP - Enligt han som sålde det till mig så ska det funka. Rekommendationer om annat nyare kort mottages gärna om inget annat. Helst runt 1000-1500kr klassen om så är möjligt.
  11. DigRules - Har testat en annan kabel också. Har pratat med butiken jag köpte den i så kan lämna tillbaka om jag ej kan lösa det. Men vad ska jag välja då? Måste det vara ett externt ljudkort man har till eller går bra med en mindre mixer som t.ex. Behringer Kom gärna med tips på externt ljudkort/mixer, vad som nu blir bäst för runt 1300-1400kr.
  12. CHAE - Jag har precis fått upp intresset för att hålla på med musik. Inte kommit så långt än att jag valt vilket musikprogram jag ska köra med. Går det inte att spela upp musik från datorn/itunes eller eventuellt lite från grooveshark eller spotify? Nä har inte det i en hub utan direkt in i en av datorn usb-ingångar. DigRules - Har testat alla lediga usb-ingångar.
  13. Det enda stället jag försökt ändra från det interna till E-MUkortet är under ljudinställningar under kontrollpanelen i Windows 7, men där dyker inte upp något upp något som antyder det externa ljudkortet utan det enda man kan välja e interna ljudkortet S/PDIF. Så funkade inte. Med musikprogram så menar du vad? Som jag skrev e jag extremt grön 😛
  14. Tack för tipsen! Är en stationär dator jag sitter vid.
×
×
  • Skapa ny...