Jump to content
Annons

MaKebab

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Okej tack för hjälpen, ville vara på den säkra sidan bara! Blir den där kabeln och mixern som gäller
  2. Ska idag köpa mig ett par HS80M. Jag har inget ljudkort med tele eller xlr utgångar så kommer behöva en adapter av nåt slag. Jag har min dator kopplad till en mixer (3,5 mm -> till 3.5/rca-adapter -> mixerinput). Sen har jag tänkt koppla in monitorerna där i mixerns rca output med hjälp av nån form av adapter. Nu undrar jag lite över hur bra detta är. Finns det något att tänka på? Vill ju inte skada monitorerna det första jag gör på något sätt. Är det bättre/sämre att koppla högtalarna direkt till datorns output via adapter och strunta i mixern? http://4sound.se/itempg.aspx?id=13574&artno=116584 Denna tänkte jag först på. Tele till rca. Kan ju också köra på xlr till rca, gör det någon skillnad vad jag väljer? Skulle köpt ljudkort om jag hade pengar men det får vänta!
  3. Har faktiskt ingen aning om hur mycket bas dom ger, trodde inte monitorer utan sub kunde ge så mycket, men tydligen. Ett av skälen till att jag faktiskt beslutat mig för att byta upp mig är bl a för att mina jag har nu spelar basen fruktansvärt högt, både dåligt och högt så du kan väl tänka dig hur det blir kanske.
  4. Tack för era mycket bra och varierade svar 🙂 Även fast det blev typ ännu svårare, får nog lov att dra in och provlyssna i butik (gillar dock inte det när man sen inte köper i butiken). Martin: Du har poäng men jag tror samtidigt att det kan vara värt att köpa bättre som man sedan har längre. Samtidigt som en mindre akustikbehandling kan bli aktuellt i framtiden. Ponderosa: Behringer truth var bland de första jag kollade på för några månader sen när jag blev sugen på att köpa monitorer, de ska tydligen vara väldigt prisvärda 🙂 Lägger nog till de på listan åtminstone Tror det llutar mest åt hs80m nu, internet kryllar verkligen av positiv feedback på dessa.
  5. Har en budget på 3000-5000 och ska köpa monitorer. Har kikat lite på dessa och läst en del: KRK RP8 Adam A7 Yamaha HS80M Mackie MR8 (andrahandspriser alltså) Adam A7 är ju en helt annan prisklass än de andra men jag har inkluderat det som ett alternativ eftersom jag kan tänka mig att lägga till de extra 2-3000 om det är värt det. Jag gör rätt så minimal house&techno med mycket grejer på de lägre frekvenserna och basen är därför viktig. Vill dock inte få det att låta som att jag kan dra in på "kvaliten" de högre frekvenserna för det. Bara att basen är viktig men självklart att är det helheten som räknas. (tänker inte ha en extra sub) De är de första monitorerna jag köper och har alltid kört med mina logitech z-2300 ( ) och ett par bra hörlurar. Kommer förutom att användas till att göra musik också användas mycket till att lyssna på musik eftersom jag har det i mitt rum (som f.ö inte är akustikbehandlat på något sätt) Så vilka tycker ni jag ska satsa på? Är det värt att köpa adam a7 när mitt rum är som det är och jag säkert inte är jättekräsen? Kommer jag märka någon större skillnad? HS80M har jag hört mest bäst om men också att de inte ska vara så härliga att lyssna på efter några timmar och att därför krk är bäst om man bara lyssnar. Vill tillägga att jag inte är nån mästare på att mixa musik heller, även om jag kanske kommer bli lite mer seriös på den biten efter jag inskaffat mig ett par bra monitorer.
×
×
  • Skapa ny...