Jump to content
Annons

eliwe

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det är vanliga hörlurskontakter/datorhögtalarkontakter, det är ju inget avancerat ljudkort jag köpte så det finns totalt 2 ingångar och 2 utgångar. Två är 3,5mm (misstänker jag) och 2 är vanliga typ elgitarrkabel stora (bra beskrivning va 🙂 )
  2. Har kollat det nu och det går inte utan att sätta datorhögtalarna i det externa ljudkortet, kanske verkar självklart så här efteråt men så är det iaf 🙂
  3. Ledsen för en noob fråga. Jag har nu skaffat ett Roland UA-11 externt ljudkort och en testversion av Amplitube, men något som irriterar mig är att jag kan inte så ut ljudet i datorns högtalare. Det låter toppen om jag stoppar in hörlurar i UA-11 men, det går inte att välja någon output device om jag väljer Asio, då blir output utgråad. I det andra programmet Sonar LE så funkar det men det är en väldig delay från det jag spelar till det låter i högtalarna, om jag här byter driver till Asio så försvinner delay men då är det samma sak med hörlurar. Jag tycker jag har meckat med massar inställningar men hittar inget som verkar hjälpa, tacksam för tips.
  4. Jag har kikat lite Amplitube 3 som verkar lovande, någon som har erfaranhet av programmet?
  5. Låter smidigt, hur funkar det med effektpedaler?
  6. Fördelen med jamvox är att det mer eller mindre är komplett, men det största problemet som jag upplever är att beroende på hur du konfigurerar dina effekter osv på verkar låten du skall spela med. Jag har hört att det finns flera bra program till Mac men det hjälper tyvärr inte mig 🙂 Jamvox drar ut allt i den lilla försäkraren man får med, jag tror det bästa är att allt hamnar i datorn.
  7. Ursäkta så mycket för felstavningen. Tyvärr hjälper mig inte svaret speciellt.
  8. eliwe

    Elgittarren till datorn

    Hejsan! Jag undrar om ni har något bättre alternativ än Jamvox (som jag har idag, jag tycker ljudet är sådär). Jag gillar att spela med i låtar och detta funkar jamvox hyfsat till, dock kan låtarna låta lite konstig emellanåt. Så då undrara jag om det finns något bättre alternativ till Jamvox när man vill spela med låtar vid daton? Tack för ev svar Mvh Elis.
  9. eliwe

    Extra gitarr

    Tänkte sätta de grövre strängarna på min Schekter och ha les paul kopian normal stämd. Tackar för tipsen.
  10. eliwe

    Extra gitarr

    Öhh intoneras vad betyder det? (sorry) betyder det att man behöver fila upp stallet etc? Eller är det något annat, och hur vet man om man behöver det? Mvh Elis.
  11. eliwe

    Extra gitarr

    Allright, lutar åt att jag skaffar nya strängar till min Scheckter och skaffar mig en Les Paul kopia 🙂 Tack för inputen.
  12. eliwe

    Extra gitarr

    Jag vill spela metal typ Korn, Slipknot, three days grace. Korn spelar bla drop A nedstämt och Slipknot Bb etc. Jag har stämt ner min Schekter 006 delux men det låter inget vidare. Förutom att det inte låter något vidare så vill jag inte hålla på att stämma om den när jag inte skall spela nedstämt. Mina alternativ är att: -Köpa en 7 strängad (tror att det eg bara korn som kör med 7 strängar) -Köpa en 6 strängad och nya strängar som funkar bättre för nedstämning. Jag fick dock reda på att det inte är säkert att strängarna passar i stallet. Vad hade ni satsat på? /Elis
×
×
  • Skapa ny...