Jump to content
Annons

Ghebrehiwet

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Ghebrehiwet

  1. Har testat demot och måste säga att det är nog det mest intuitiva DAW jag någonsin testat. Inspelningsprogrammet hämmar inte det kreativa flödet. Tänkte införskaffa mig deras Producer version. Finns det någon som använt Studio one under en längre period och som är lika nöjd som då som nu? Övrig relevant feedback välkomnas även.

  2. jag skulle ha ljudbiblotek på usb 2 disk och audiofiler (inspelning/uppspelning) på en firewire (det är så jag har det)

    "tunga" pluggar behöver så snabb processor som möjligt, sedan gäller det att ställa in dess hantering av biblioteket: Stream - inladdat i RAM, mm.

    Det låter avancerat. Kan man inte ha 1 Firewire/Thunderbolt extern disk och ha projekt/inspelningar, plugins och ljudbibliotek i samma disk till en början? Eller kommer man att få problem från start?

  3. Grundregeln borde väl vara att man producerar för en tänkt kund. Och idag är det så att kunden lyssnar mestadels i lurar. Tiden då man kunde förvänta sig att kunden hade en fet stereo i vardagsrummet är sedan länge borta. Och den är nog saknad av många, men det är inget argument för att producera för dem.

    Håller helt och hållet med.

  4. Anytime. Hoppas du hittar lurar du gillar. Jag är själv på jakt efter ett par bra slutna för gitarr-, bas och sångpålägg. Lutar åt Audio Technica-lurarna för mig också. Men så har jag varit på väg att göra mitt livs lurinvestering tusen gånger tidigare också... ☺️

    De är ju grymt omtyckta. Bra omdömen på prisjakt. Men man får väl gå och testa dem själv innan man bestämmer sig.

  5. Men som alltid, som farbror Barbro säger "Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet" SPL Phonitor är inte billig och dom lurar jag mixar i är inte heller särskilt billiga. Jag använder Ultrasone PRO2500 som inte finns nya längre, ersättarna heter Ultrasone PRO2900 kostar strax under 4000:- och spl Phonitor kostar strax under 14000:- http://spl.info/hard...tor/videos.html Men det är mitt val.. Går säkert att hitta en "billigare" lösning som duger om man söker.

    Jag ska se till att lägga till prisklass nästa gång jag postar något 😄 . Vilken typ av musik jobbar du mest med?

  6. Klart det går att prodda i hörlurar. Sedan mixar du i monitorer de timmar du kan spela högre volym.

    De flesta är nöjda med Audio-Technica ATH-M50.

    Precis så jag menade. Jag kommer naturligtvis mixa i monitorerna. Audio-Technica ATH-M50 har fått bra recensioner, sedan var de i min prisklass. Ser att de finns på musikbörsen, ska gå och testa dem. Tack för tipset!

    Tycker det är en dålig ide. Då är det bättre att ha dåliga monitorer och "lära" sig dem hur de låter och referens lyssna. att mixa i lurar kan oftast vara ganska missvisande även om man har ett par riktigt bra lurar.

    Jag har nog varit otydlig. Kommer inte mixa med hörlurarna, utan bara prodda.

×
×
  • Skapa ny...