Jump to content
Annons

Vanguard

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Jag börjar fundera på om det inte är ljudkortet ändå, det är ju asiomätaren i cubase som slår i höjden efter bara ett par spår och jag måste använda långa fördröjningar för att ens kunna spela upp något 🙁 Så var det inte innan. Kollat vilken hårdvara som är installerad, emu stämmer men sedan tog jag bort resten, redan från början. Dock återkommer något nvidia när jag startar om, det kanske är något som måste ligga under ljud i enhetshanteraren? Är lite rädd för att det kan vara en konflikt eller liknande? Sedan att pluggarna hänger sig, det kan jag köpa, alla är inte bra för 64 ännu, men att den inte klarar av mer än 10-15 spår, där är det något som inte stämmer. Tips? Jag har ett ASUS M4A88TD-v EVO -moderkort, en AMD Athlon II X4 640 processor och 8Gb Kingston Value DDR 3 ram i burken. En WD Caviar Blue SATA HD på 1 gb som jag jobbar mot. Ljudkortet är Emu 0404 usb 🙂
  2. Spaceman: det vet jag inte, men jag ville nyttja ram-minnet maximalt och vad jag förstår är 32-bitars låst till 4 gb max nyttjande oavsett hur mycket man har. Funderar dock på att testa att lägga in 32 igen och skita i 64..
  3. Tack Hemmpe, ska kolla upp vad jag har när jag kommer hem, sitter på jobbet nu. Jag köpte datorn för några veckor sedan med win 7 förinstallerat och allt för att jag ville slippa problem. Jag har även fått 10-15 "allvarliga" fel och blåskärmar under denna tid. Är som du förstår otroligt missnöjd. Jag har de senaste drivrutinerna till ljudkortet, det vet jag. Sedan bios etc det har jag inte konfigurerat själv utan det är stället jag köpte datorn på som fixat med allt sådant. Och eftersom jag betalade dem för det tycker jag inte att jag ska behöva detta tycker jag. Men som sagt, återkommer, tack för hjälpen så länge!
  4. Okej, ingen aning om det är någon skillnad mellan vista och seven. Men det är en mängd pluggar som inte fungerar bra i mitt win nu. Kör Cubase studio 5.5. Men som sagt, det största problemet är att jag tycker att det verkar belasta processorn något oerhört fort. Får ganska fort ställa in fördröjningar för att det ska mäkta med. Jag har ett emu 0404 usb externt ljudkort. Det borde inte ha med saken att göra när det gäller processorn men om jag byter till firewirekabel till det kanske det kan göra lite? Som sagt mycket skumt då den förra processorn var betydligt sämre men mäktade med minst lika mycket..
  5. Vanguard

    64 bitars = segare?

    Hej! Köpte en ny dator med mer ram-minne, 8gb och installerade win 7 och Cubase 64-bitars i hopp om att kunna ha fler effekter o.s.v Hela datorn är förövrigt helt ny så det borde ju vara hyfsad prestanda. Än så länge är jag enbart besviken. Cubase är segare än någonsin och hälften av mina pluggar fungerar inte eller hänger sig. Är det så för er andra med som kör 64 bitars? Guitar-rig är en av de pluggar jag inte alls får att fungera ofta. Det värsta i det hela är att jag känner att jag slängt pengar i sjön och att Cubase inte går det minsta snabbare eller att prestandan blivit bättre. Efter 10-15 spår med effekter(delvis som inserts, men mycket lagt som fx för att underlätta för processorn)så slår processorkraften i höjden och jag måste bounca ut spår för att kunna fortsätta. Så var det inte innan jag uppgraderade. Nu sitter jag tyvärr inte hemma så jag har inte koll på exakt vilken processor jag har men den är ju betydligt bättre än den förra datorn, jag märker dock ingen skillnad. Snarare går det sämre. Ska jag behöva gå tillbaka till 32 och inte använda min ram-kraft eller vad är lösningen. Har läst lite om olika bridge-lösningar för pluggar men själva processorkraften är ju ett problem oavsett..
×
×
  • Skapa ny...