Jump to content

Tellsten

Medlem
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Tellsten

 • Rank
  På gång
 1. Nice, tackar! Tack! Haha jo, versen känns ju egentligen lite som låtens egentliga "refräng". Själva stycket med den mörkare rösten är väl mer där för att bryta av och ge plats åt munspelsmelodin. Vad roligt! Mvh,
 2. Hej Henrik! Tack, vad roligt! Låten är inspelad i mitt (sov)rum. Har väl egentligen en önskan om att någon gång i framtiden få spela in den "på riktigt", med en producent som vet vad han håller på med.. TACK!!! Haha den akustiska gitarren i refrängen står det CHAE på. Tackar! Tacktack.
 3. Hej. Inledningsvis - stort tack till alla som har haft synpunkter. Har efter 100+ olika versioner nu bestämt mig för att lägga låten bakom mig. Om någon skulle vara intresserad av att höra den slutgiltiga låten så finns den på länken nedan (har uppdaterat filen). Framförallt refrängen har fått sig ett rejält lyft. Så här är den nu. Helt klar. Och återigen, stort tack till alla (CHAE, Måsart, Erik dP, Yllet mfl) som tog sig tid att kommentera . https://soundcloud.com/vita-bergen/a-picture-of-before Mvh
 4. Det är inte en dum idé att båda sjunger i vers 2. Har ju försökt att få upp refrängen lite. Upplever den som lite platt precis som flera av er har skrivit. Man vill ju att låten skall "breddas" där. Funderar på om melodin skall förstärkas med något. Ev. lägga en ak. gitarr där. Ride är möjligt att det funkar i vers 2. Tack!
 5. Tack. Livlöst vill man ju inte ha. Vi försöker hålla dynamiken så gått det går, hade en version där trummor tog vid efter 2:a refrängen och en sologitarr/solomunspel/solofiol kom in, men den valdes bort. Jo, duett är ett alternativ. Vi är rött nöjda med bandnamn på svenska och text på engelska. Nya låtarna är på gång! Vi har hunnit bli ett 7-mannaband på vägen så det har dragit ut på tiden lite, men ett mindre album släpps i augusti. Förresten, här är vår facebook om någon skulle få för sig att följa oss/veta mer. Vi kommer ha releasespelning i Göteborg i slutet av augusti för den som är intresserad. https://www.facebook.com/VitaBergen Mvh!
 6. Tack! Trevligt! Använder oss av Cubase 6. De mesta instrument som du hör kommer från kontaktbiblioteket. Versrösten har en rätt gedigen effektkedja: kompressor, EQ, ett ordentligt 1/4 monodelay och sedan ett rätt "stort" reverb på det. Mvh!
 7. Tack för alla tips! CHAE: Tackar så hemskt mycket för så utförligt svar. Kul att du gillar den! Skall se över alla saker du nämnde och se om jag kan få till det bättre Det stämmer, två olika sångare, en i vers en i ref. Gitarren är en uppmickad elgitarr som spelades in för 3 år sedan kl 04 på natten utan stärkare för att grannarna inte skulle gå i taket, blev lite nostalgisk och valde att ha kvar originalspåret där (spelas lite skevt och dylikt, men tycker lite av låtens hjärta sitter i den inspelningen). Skall se över diskanten i munspel, reverb i ref samt tum-cymbalerna. Återigen tack och roligt att du hakar på oss på SC! Måsart: Kul att höra, tack! Refräng-volymen var det som gäckade mig mest, valde att dra ner den ett par snäpp det sista jag gjorde. Skall som sagt se över munspelet! Erik dP: Japp, du har helt rätt. Versen är ju som en refräng, det är den och munspelet som vi velat ha i fokus, dock är det ju inte så bra om texten inte hörs. Skall se vad som kan göras. Ang. Yllets förslag så har vi testat det för länge sedan och kände att det tog bort lite av dynamiken, men skall gräva fram de gamla filerna och mixa lite igen! hellfog: Fan, vi ville ju ha kritik, inte förolämpningar. Haha. Kul att du gillar! Yllet: Tack. Som jag skrev till Erik dP så testade vi det för länge sedan och det lät inte toppen då, men det kan mycket väl ha att göra med våra bristande tekniska kvaliteter. Skall ge mig på det igen, men som sagt; planen har varit att ha versen och munspelet i fokus och därför höll vi refrängen simpel för att få lite dynamik i låten. Detta kanske är fel väg att gå, men så tänkte vi. Fan vad snällt av er att hjälpa till. Som sagt, detta var första låten. Det kommer komma en hel drös inom kort och vi kanske hörs här snart igen. Och givetvis blir vi bara gladare om någon mer skulle vilja komma med kommentarer kring den här låten!
 8. Hej! Vi är två polare som nu efter ett par års arbete lagt upp vår första låt på Soundcloud. Vi har spelat in/producerat/mixat/mastrat på egen hand i mitt sovrum och har ingen tidigare erfarenhet av hur processen egentligen "skall" gå till, vi har mer gått på känsla och inte haft några referensramar förutom oss själva (vilket säkerligen kan höras i slutresultatet). Vi skulle vara extremt tacksamma om någon här på forumet skulle vilja ta sig tid att lyssna och komma med kritik och kommentarer kring låten. Vad kan bli bättre, vad låter fullkomligt åt skogen, nivåer, mastring - vi blir glada för allt! Låten heter A Picture of Before och vi heter Vita Bergen. https://soundcloud.c...cture-of-before Tack!
 9. Goddag! Det har nu blivit dags att lägga ut våra alster på Spotify/Itunes i form av en EP och vi är något förvirrade och eftersöker därför expertkompetensen här på Studio Forum. Som rubriken lyder rör det sig om en demo som vi hoppas skall bli upplockad av något mindre bolag för omproduktion. Så för att inte bli "rippad" - vad exakt skall man göra med sina låtar gällande upphovsrätt, koder, Stim osv.? Efter att ha läst här på forumet verkar följande vara en hygglig checklist: 1. Skicka ett brev med demon till sig själv, låta det vara oöppnat för ev. datumbestämning i efterhand. 2a. Lägga upp demo via t.ex. Record Union och i samband med detta fixa koder (en UPC per EP samt ISRC-koder för varje låt). 3. Vänta några veckor på att det skall komma upp på Spotify/Itunes m.m. Är detta verkligen allt som krävs när man släpper en demo eller har vi helt missat något? Det verkar ju nästan lite väl simpelt. Skall man registrera sig någon annanstans? Skicka skivan till någon institution för att visa att man äger upphovsrätten? Registrera sig i Musikerförbundet? Skriver detta inlägg för att vi inte vill göra bort oss totalt när vi lägger upp det. Jag ber om ursäkt om detta ämne har diskuterats tidigare, men det är ändå ett par års arbete som nu skall ta sig utanför replokalen. Stort tack på förhand!! Mvh!
 10. Ja, det finns en "GAIN"-ratt, men det klipper (dvs signalen blir för hög) oavsett om den är nere på 0! Ang. LINE/INST så har jag förstått det som att man skall välja det ena eller andra beroende på om man har en TS eller en TRS-kontakt. Eftersom en vanlig gitarrkabel är mono (TS) så antar jag att switchen måste vara på inst. Har du någon hum om man kan köra monosignal (gitarr) in och ändå ha switchen på LINE, eller missar man något kvalitetsmässigt då? Tack!
 11. Jo självklart, men upplever det som att ljudet inte blir "detsamma" om man bara ändrar volym. Dvs, att volymratten på telen inte bara påverkar volymen utan även ljudbilden. Rätta mig gärna om jag har fel!
 12. Hej! Införskaffade häromdagen ett nytt ljudkort Focusrite Scarlett 2i2 och har stött på ett väldigt frustrerande problem som jag tydligen inte är ensam om, När man kopplar in gitarr/bas direkt in i ljudkortet så klipper signalen även om man drar ner gainen till 0! Min fråga är om man kan lösa detta med att dra gitarr/bas genom en linebox och sedan in i ljudkortet för att få en "lägre" insignal som inte klipper? Om man gör detta: finns det någon nackdel ljudkvalitetsmässigt med att ha en signal som går genom en linebox? Läste här någonstans att man kan få ett mer sterilt ljud vilket givetvis är icke önskvärt. Vilken prisklass måste man upp i för att inte tumma på kvalitén? Väldigt tacksam för hjälp! Sliter mitt hår här borta..
 13. Tack för svar! Jetblack: Jag kollade in Record Unions avtal och det verkar vara precis som du säger. Slängde även iväg ett mail till dem för att dubbelkolla. Terror: Tack, men vi löser det på själva. Mvh!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.