Jump to content
Annons

MIB

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av MIB

  1. Hej!

    Någon som har erfarenhet av Mackie Thump 15?

    Har tittat på den samt EV ZLX 15...

    Generellt omdöme om någon av de varit bra?

    https://www.thomann.de/se/mackie_thump_15.htm

    https://www.thomann.de/se/ev_zlx_15_b_stock.htm

     

    Någon som har testat någon av 12 tummarna? Om de har bra / ok med bas?

    (Funderar lite kring ifall de skulle kunna räcka...

    ...då vi har har en 15 tums sub som man kanske skulle kunna pusha lite mer.)

    https://www.thomann.de/se/mackie_thump_12.htm

    https://www.thomann.de/se/ev_zlx_12.htm

     

  2. Intresserad av Gibson LP Studio 60's Tribute SVS DB Vy.

    Men skulle i så fall vilja byta ut detaljer. bl.a. stämskruvarna.

    Antar att det kommer synas ett skruvhål ovanför varje stämskruv.

    Men frågan är om det nedre skruvhålet synkar då man har satt dit den?

    Dummaste vore ju om det bara ...nästan skulle passa.. så att ett nytt skruvhål inte blir bra att göra där.

    Någon som gjort sådant byte på Les Paul förut?

    Plast-stämskruvarna

    http://www.thomann.de/se/prod_bdb_AR_276938.html?image=9

    Metall-stämskruvarna

    http://www.thomann.de/se/prod_bdb_AR_273188.html?image=10

    (Diameter checkar jag väl sen, innan ev. köp. Men framstår som att de har samma diameter då man söker på Thomanns sajt.)

    Funtar också på att byta P90 kåporna mot svarta istället.

    Har aldrig gjort det.

    Kan det funka smidigt tro?

  3. Ok, låter vettigt. Vid närmare eftertanke så kanske jag vill ha lite mer baston. Hade en Halkans 60w förut. Den körde jag tillsammans med en Kustom 4x12. Den bidrog väldigt bra. Även med lite baston. Men jag ska nog göra som du är inne på. Försöka arrangera en test på något sätt.

  4. Funtar på att köpa extra högtalare till min Hughes & Kettner Tube 20.

    Man vet ju aldrig exakt hur det blir förrän man testat, men jag blir lite fundersam

    huruvida 20 watt i förstärkaren blir klent ..trots att man kopplat in en sjysst extra låda.

    Tycker att den kan spelas ganska högt. Det är Ok. Bra ljud. Men saknar lite fet rymd.

    Diggar att ha lite som en vägg av gitarrljud som medhörning (egentligen).

    Och den här lilla förstärkaren hamnar ofta på golvnivå.

    Någon som vågar sig på en gissning om det kan bidra sjysst trots allt med en extra låda?

    Alternativet är ju att jag köper en ny stärkare.

    http://www.amptone.com/hktube20.htm

  5. Response ska du kolla på i så fall, de är det som visar ärligast. Men det säger inte kvast om de låter bra eller inte. Bas är fantastiskt men det är inte heller kul att lyssna på musik med bra bas och kass resten.

    Ok, men det är Range man oftast ser som ex. här på Thomanns eller hur?

    http://www.thomann.de/se/search.html?xsid=1691e2f9dbc0e79e73b0ace4a56338df&KF=on&gk=palpab&oa=ala&bn=BEHRINGER&pr=&wgfid1=7571&wgf7571=&wgfid2=7572&wgf7572=&wgfid3=7573&wgf7573=&wgfid4=7574&wgf7574=&wgfid5=7766&wgf7766=&wgfid6=8049&wgf8049=

  6. Jag tänker som så, alltså när det gäller PA-ljud, så får man knappast fullrange ur de lådor som kallas fullrange, tex den du länkade till. Eventuellt på låg volym om man pucklar på eq runt 80 hz.

    För att få fullrange fett basfläsk måste man ha separata baslådor, och elektroniska delningsfilfilter......

    Tack för tipset. Kan ha en poäng där. Verkar lite säkrare att ha separat bas.

  7. Redigerar denna... Videon kanske inte så bra att utgå ifrån. Var så mixat.

    Ifall någon annan också skulle vara intresserad av att jämföra baskagge mikrofoner så är här en bättre video. Audix D6, AKG D112, Shure Beta 52.

  8. Nä.... Men jag har använt den på lite olika trummor inuti 24" Bonhamset, och framför litet jazzset. Det är så skitlätt att få fram det som känns rätt. Jag och några har jämfört den rejält A B med D112 och den är typ chanslös. Läste en recensent som tyckt D112 var det bästa som fanns i åratal, när han sen fick testa mot EV ND868 tyckte han D112 lät pappig. Så tycker jag med.

    Här är den i en 22" Ludwigkagge. Lite fesig i volym

    http://soundcloud.co...n-tomas-persson

    Ok, Sjysst. Hör inte BK så markant på den. Men tack ändå. Såg nu att det fanns faktiskt ljudprov på Thomanns länkar. De låter ganska likvärdiga. Eventuellt att D6 har något mer bas. Så det blir nog någon av de två.

    http://www.thomann.d...ssdrummikro.htm

    http://www.thomann.d...8_ndymserie.htm

    Håller med annars om att EV låter bättre än D112. Tror också jag diggar den bättre än Beta 52 även om den också verkar bra.

    Nu har jag fått lite bättre hum om det hela. Blir bra 🙂 Tackar!

  9. I nån review jag läste på EV ND868 tyvkte den var lite som två mickar i en. Man kan sätta den nära klubban inne i kaggen, då får man med klicket, samtidigt tar den upp hela trumman som en omnimick. Man ändrar soundet med att bara flytta runt den.

    Superresencioner

    http://www.zzounds.com/item--ELVND868

    Här jämförs den med D4

    http://mixguides.com...voice_nd_audix/

    Och här tycker de att den är bättre än D4

    http://recordinghack...ro-Voice/N-D868

    http://mixguides.com...voice_nd_audix/

    Hej!

    EV verkar ganska bra. Skulle säkert också bli bra. Har onekligen fått bra kritik. Den här snubben kör D6. Här tycker jag kaggen låter bra.

    Vi kör rock lite mera åt Danko Jones hållet.

    Tycker mig ha fått en hyfsad bild av Beta 52 och D6 men hittarinte så mycket ljudexempel på EV ND868. Hittar bara denna på YouTube. Där presentatören snackar lite väl mycket.

    Vet du något spår med bara trummor?

  10. Hej! Blev rekommenderad Shure Beta 52 alt. Shure Beta 91 för baskaggen. Men på youtube framstår Audix D6 som stråt vassare. Vi spelar rock och vill kunna micka sjysst för både live och inspelning. Vad har ni på forumet här för åsikter om baskaggemickar?

  11. Hej! Har alltid haft sådant problem med att baskaggen rundar. Har en relativt billig baskaggemic. Vi har prövat med olika dämpmaterial och så men det rundar ändå. Har även köpt en noise gate för att den skulle klippa bort tänkte jag. Men det är som att den känner av ändå och vi kan inte höja till önskad nivå.

    Nu börjar jag fundera om jag skulle köpa en trigger och en trummodul för baskaggen istället. Då borde man väl slippa rungång? Såg en enkel modul på nätet som heter Jomox som verkar smidig. Måste undersöka bara hurvida det funkar att ha sensor triggers eller om man måste ha mic.

    Eller om man ska satsa på en bättre baskaggemic istället? Min nuvarande heter TSM ...från ett micset. Någon som har lite tips eller testat att trigga baskaggen för livebruk?

    http://www.jomox.com...=&product_id=12

    mvh mib

  12. Nåt som är grymt cool är att ha som Neil Young, en P90 vid halsen och en humbucker vid stallet. Fler olika ljud... Jag fattar egentligen inte alls vitsen med att ha tre lika mickar som det är på stratorna. Fast telecastern bara har två så kan man få lite mer olika sound ur den tack vare att det sitter två olika mickar på den. Att ha två mickar med lika hög output gör att halsmicken blir i dovaste laget. Tycker jag alltså. En PAF vid halsen och en lite tuffare vid stallet ger också mer variation. Och man kan få precis lika mycket dist även om micken har lite lägre output. Många Gibson är ju så att de har lite kraftigare stallmick, men nån med en P90 och en humbucker har jag aldrig sett hittills. Det kommer nog. ☺️

    Kan jag hålla med om. Borde vara olika mickar egentligen.

  13. Ingen SG men en Gibson för bar 4599 kr... Många spelar bara på stallmicken, så då duger det fint att ha bara en. Och när det inte är någon urfräsning för en halsmick så ska det visst ge ännu mer sustain. Tycker det här verkar väldigt mycket gitarr för pengarna. Såg nån gammal youtube en gång med värsta jazzgänget, gitarristen spelade på en Malodymaker med helt rätt jazzljud, så den funkar till annat än glamrock också.

    http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=884&artno=268765

    Bra tips! Är säkert bra. Men jag har en Les Paul Junior som är sjysst drag i. Den blir lite för lik den tror jag. Tänkte ha lite komplement. SG kan vara lite sjysst att sola ljusa toner på tänkte jag.

  14. åkte ner till 4sound (fd musikbörsen) för några veckor sedan för att köpa en gibson les paul jr som jag var sugen på som jag testat även tidigare. passade även på att testa en gibson studio 60´s tribute modell med 2 p-90 och den tyckte jag var skönare att spela på så det fick bli en sådan i stället. har spelat mycket på den och tycker den är skitskön att lira på.

    den kostade ca 6300:- vilket jag tyckte var ett bra pris för en gibson även om det är en enklare modell.

    de hade även en Sg modell med 2 p-90 som jag tror kostade 6800:-

    OK, kul att höra. Antar att det är Gibson Special. Den har jag också varit inne på. Diggar den också men ska testa lite mera Standard.

    MIB

  15. Utan att ha spelat på en SG Classic så vill jag ändå slå ett slag för SG Standard. Tycker den har precis lagom tjocklek på halsen. Jag kan dock tycka att det lätt blir lite dåligt glid på halsens baksida efter man spelat ett tag... Men det går säkert att lösa med lite putts.

    Var den lackad? Jag uppfattade Standarden snäppet smalare än Special. Vet du om det är överlag?

    MIB

  16. Köp inte nåt så personligt på postorder, testa i butik. När du testat många ex känner du plötsligt att du håller i just den gitarr du vill ha. Och P90, är det så kul egentligen?

    Jag älskar tele mest och strata näst mest, men de flesta tele jag testat i affärer har jag inte gillat alls, inte ens riktigt dyra Fender. Tror det är en risk att du blir besviken. Kompisen har ca 10 Gibson, två exakt lika 335, olika färg bara, men han spelar enbart på den ena, den är mkt bättre säger han. Prova dig fram, du hittar säkert din drömgitarr en dag. Och det behöver inte vara nån svindyr. Mina 10 första år i rockens värld spelade jag på en Gibsom SG Firebrand, en lite billigare SG, oftast genom olika Marshallstackar.

    Hmm... ja, kan hålla med om postorder där. Ska kanske checka lite till.

    P-90 diggar jag annars. Går över från Fender till Gibson för min del.

    MIB

  17. Tvärtom, lågpassfilter låter låga frekvenser passera vidare medan högfrekvent ljud filtreras bort.

    Lågpassfiltret du nämner sitter på en separat ljudutgång till en ev. subwoofer, och då går enbart basregistret till subwoofern. (Det kan vara skadligt för bashögtalaren att matas med högfrekvent ljud)

    Variable innebär att filtrets skärningsfrekvens inte är fast. Du kan välja vilken frekvens som filtret ska dela vid, baserat på din subwoofer och hur långt ner i frekvensregistret dina övriga högtalare går.

    OK 🙂 Lite fel där. Tack då vet jag.

  18. Jag skulle nog säga att man oftast får mer än vad man betalar för med Behringer-prylar. Det beror sig säkert lite på vad man gör, är man yrkesmusiker med +200 gig om året är det säkert värt att satsa på något annat, men för de flesta andra så spelar det nog inte så jättestor roll.

    Däremot är jag själv klart skeptisk mot powermixer-konceptet, om man inte är väldigt säker på exakt vad man behöver. Bättre att satsa på ett mer skalbart system, det borde inte skilja så mycket i pris på en powermixer och en mixer med motsvarande kanaler, auxar och annat plus ett lika stort slutsteg.

    Utgå ifrån eran egen lyssning, det borde ju vara det som skiljer minst från gig till gig. Speciellt om man kör med trådlös in-ear-monitoring, skulle ni ju i princip kunna ha samma utrustning på den lokala pizzerian och ett stort stadium-gig. Det som skiljer blir ju vad man kopplar in på main-utgången. Små högtalare i första fallet, mycket större i det andra! 🙂

    Edit; Köper ni ett mixerbord med åtta kanaler och kommer på att ni skulle behöva fler till t ex trummorna, så går det ju faktiskt att submixa live också. Köp en egen mixer till trummorna (en rackmixer är det smidigaste om ni redan har den första mixern monterad i ett rack), koppla in trummorna i denna, och sen main out till en eller två kanaler på huvudmixern.

    OK, ja det verkar vara samlade synpunkterna på Behringer. Typ.. OK för priset. Tack för synpunkterna. Bra att kunna reka lite. Personligen är jag inte emot uppdelat mixer och slutsteg. Har sett ett bra alternativ faktiskt. Soundcraft + T.AMP. Men det gick inte hem hos de övriga i bandet. Egen mixer. Jo, hade det lite som alternativ lösning. Men ja, ser ut att bli Powermixer trots allt.

  19. Såklart, Behringer är ett budgetsortiment och försäljaren ville väl att du skulle "stega upp". Att istället välja ett budgetsortiment som en musikaffär beställt från Kina är ett steg ner.

    Vad gäller din fråga om Phonic och Samson säger jag Samson. Jag erkänner att jag har en stor skepsis mot Phonic baserat på erfarenheter av deras äldre produkter från förr. De är säkert mycket bättre i kvalitetsväg så här en 15 år senare, och det är svårt att skaka av fördomar, men jag har nog mer förtroende för Behringer än Phonic ändå.

    Samson brukar vara prisvärda grejer. Inte som t ex Mackie men ändå bra grejer. Jag tycker också Samson är rätt robusta, inte så plastiga.

    Jo, är väl så. Vi kollar på ett Samson.

    Råkar du eller någon veta vad: "Variable low-pass filter" innebär? Vad jag förstår så plockar det bort låg frekvens.

    Men vad är det till för? Är det för att filtrera bort onödigt brus? Eller kan det hjälpa till mot rundgång?

    Det skulle inte vara fel i så fall.

    http://www.thomann.de/se/samson_txm_20.htm

×
×
  • Skapa ny...