Jump to content
Annons

JeanBruun

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av JeanBruun

  1. Har äntligen kommit igång nu. Är väldigt nöjd med mikrofonen.

    Är dock osäker på hur ofta jag kommer använda de 4 olika upptagningsmöjligheterna.

    Rolands nya ljudkort fungerar väldigt bra. Har dock inte så mycket att jämföra med.

    Utrustningen består just nu av:

    sE Electronics 4400a Mikrofon

    Roland Quad-Capture UA-55 USB-ljudkort

    Cubase 5

    Letar nu efter:

    Studiolurar, har just nu mina Monster Beats by Dr Dre Solo HD vilka funkar ok än så länge.

    Monitorer, nu kör jag med enkla logitech högtalare med sub. Funkar fint nu.

    Midiklaviatur, har märkt att det blir ganska frustrerande att lägga in toner och trummor manuellt i Cubase. Även om man hittade alt+k. =)Har lagt in en köpes-annons.

    Vad mer "måste" man ha? 🙂

  2. Bra test! Såg den faktiskt häromdagen och kommenterade på engelska då jag inte var säker på om ni var svenskar. Hade vart roligt att se ett liknande test med mindre prylar i kedjan. Nu gör ju allt bling lingon rätt mycket för ljudet och kvalitén. Kollade priset på grejerna. Och det var ju väldigt billigt att inhandla för oss som precis börjat... Eller inte!!! 🙂 jävligt bra test dock och tjejen var grym! Tänker satsa på en nt2a ock ett scarlett 8i6. Bad idea?

  3. Jag tycker att Violet designs Black Knight är en riktigt snygg mick. Råkade av en slump se den på en sida. För billigt för att vara sant!? Halva priset mot Thomann. Kolla här:http://musik.nyamusik.se/index.php?main_page=product_info&cPath=59_192&products_id=2236

    Man får nog skynda sig att handla om det har blivit fel... 🙂

    Kommer nog ändå köpa en NT2-A.

    Men ville tipsa om någon annan är sugen på den.

  4. ...och även jag tänker rekommendera både B3:an och NT2-A:an. Har båda och är väldigt nöjd. Väldigt bra allroundmikar båda två även om Röde-miken är min go to-mik när det gäller just sång. B3:an låter något bättre på exempelvis ak-gura. TS, återkom gärna när du bestämt dig.

    /CHAE

    Tack CHAE!

    Nu har jag i stort sett bestämt mig för att det blir en NT2-A. Kommer bara köpa en mick till att börja med. Jag ska ju främst spela in sång och aukustisk gitarr och hoppas att detta är en bra all arounder. Sen kanske man bygger på efter hand. Verkar vara ett rätt vettigt pris nu också 279€ för deras Studio solution set. (På Thomann)

    Men du har vart nöjd med din NT2-A då förstår jag. Provade du många andra mickar innan du bestämde dig?

    /JeanBruun

  5. Häftigt! Glöm inte att satsa på ett bra larm!!! Iofs så lär ni väll i princip bo där när det är klart. Installera en ip-kamera så kan man kolla läget med mobilen. 😄 Det blir riktigt schysst! Blir spännande att följa detta.

  6. Gilbert,

    Har du någon expertåsikt ang scarlett 8i6? Om man jämför med saffire så ser jag att pad-knappen saknas på det nyare samt ett reglage mindre. Är som sagt inte så duktig på att tyda de tekniska specifikationerna. Vore tacksam om någon som förstår sig på kan hjälpa till.

  7. Nej. Det finns mig veterligt inga ljudkort med USB 3.0 och det kommer nog dröja minst ett halvår till.

    http://www.rme-audio.de/en_index.php

    The Babyface connects to the USB 2.0 bus, but is also compatible to USB 3 chipsets. It has been uncompromisingly optimized for highest performance under Windows and Mac OS by using customized firmwares for every operating system. Like other RME USB interfaces, the Babyface provides revolutionary ultra-low latencies even with multiple channels.

  8. Är också sugen på Scarlett 8i6 från Focusrite. Är egentligen helnöjd med mitt TC Electronic Konnekt 24D, men har inget firewire och ingen expansionsplats på nya, bärbara datorn, så den enklaste lösningen verkar bli att köpa nytt ljudkort 🙁 Tråkigt bara att Scarlett är USB 2.0 och inte 3.0 - det hade varit mumma!

    Detta ska vara 3.0 och 2.0. Dock lite dyrt tycker jag. RME ska varaväldigt stabila vad det gäller drivrutiner.

    http://www.rme-audio.de/en_products_babyface.php

  9. Har kollat mycket på ljudkort senaste dagarna. (Jag är helt novis)

    Focusrite Saffire 6 verkar väldigt uppskattat av användarna. Många av dem har bytt från något annat märke och tycker att detta var MYCKET bättre. Kan ju iofs vara så att de som skrivit de användarrecensionerna är sponsrade av focusrite.

    Tycker att det verkar finnas så sjukt mycket gamla grunkor som fortfaranade finns kvar på marknaden. USB 1.0 känns i alla fall lite för gammalt för mig. Lanseringsår 2006 osv. De verkar inte följa den övriga teknikens utveckling.

    De släpper ett nytt kort precis nu som jag tror att jag har bestämt mig för att köpa. Mailade Thomann och de skulle ha det i shopen om 2 veckor ungefär. Släpps i maj tror jag. Om det följer tidigare versioner så lär man nästan få samma pengar för det om man vill sälja det om 5 år.

    http://www.focusrite.com/products/scarlett/scarlett_8i6/

    Någon som kan tyda det tekniska och säga om det är ett bra köp? Ligger på runt 2000 spänn skulle jag tro om det är korrekta priser på de engelska och amerikanska sidorna som man redan kan boka det på.

  10. Mailade till Thomann. Såhär svarade de ang mikrofoner:

    You will find the Focusrite Scarlett within the next two weeks in our webshop.

    Concerning the microphones:

    B3 sound quite simelar to B1

    Rode NT1A sounds more detailed than the B1/B3.

    Rode NT2A sounds most accurate and sonically ballanced.

    I Recommend  the Rode NT 2A.

    If you have further questions, do not hesitate to contact me again.

    With kind regards,

    Thomas Becker

    Studio-Equipment

    Sales and Support

    Musikhaus Thomann

    Inhaber: Hans Thomann

    HRA Bamberg Nr. 8988

  11. Ok!

    Gizmozis, som gammal medlem borde du väl tipsa om Claes testsite någon gång!?

    http://testing.holmerup.biz/

    Här finns en jäkla massa mickar i din prisklass. Själv är jag en varm baryton och behöver därför inte heller särskilt mycket värme i micken, varför jag kör en AKG C214. OM du vill komma billigare undan så kan du ju kolla på C3000 eller någon av Perception-mickarna.

    Korten du är inne på är säkert helt ok. Ett annat i samma genre är FOCUSRITE SAFFIRE 6 USB: http://www.focusrite.com/products/saffire/saffire_6_usb/

    Har kollat mycket på ljudkort senaste dagarna.

    Saffire 6 verkar bäldigt uppskattat av användarna. Många av dem har bytt från något annat märke och tycker att detta var MYCKET bättre. Kan ju iofs vara så att de som skrivit de användarrecensionerna är sponsrade av focusrite.

    De släpper ett nytt kort precis nu som jag tror att jag har bestämt mig för att köpa. Hittills så har jag bara hitttat en sida som redan har det ute för 199.99 pund. (Andertons)Där det är tillgängligt 10 maj. Jag fyller 30 i slutet av juni så det blir perfa! 😄

    http://www.focusrite.com/products/scarlett/scarlett_8i6/

    Vad menas egentligen med ultra-low-latency som focusrite skriver?

    Är det samma sak som Zero latency bara att det är "ärligare"?

  12. Jag tycker heller inte att det är helt lätt att skaffa sig en uppfattning om mikrofonen genom att lyssna på Claes inspelningar. Tycker kanske att den akustiska gitarren och bruset ger mer information än det övriga.

    Min personliga åsikt är att om man inte vet vad man vill ha/är ute efter och har max 3 papp att lägga på mikrofon så är Studio Projects B2 och SE Elctronics X1 det mesta bang for the buck du kan hitta.

    Skulle det vara så att någon av dom två mikrofonerna inte passar din röst har du ändå skaffat en bra alternativ mikrofon den dagen du ska spela in andra ljudkällor än din egen röst.

    Tja! Tack!

    Jag antar att du menar B1 eller? Hittar bara B1 & B3.

    Är det värdare att köpa denna än att köpa en AKG p220 för en femhundring till? Några erfarenheter av B3? Bara 400:- mer än B1:an.

  13. Har kollat in Claes testsite nu och det är nog som ni säger. Jag vet inte riktigt vad jag ska lyssna efter. Svårt att relatera till min röst osv. Sedan, no offense Claes. Men det var rätt jobbig melodi på klippen... Hoppas att jag inte sårat/sågat någon nu. Antar att det är för att man ska höra kvalitén. Fan vad grymma ni är här för övrigt! Just när det är flera som tycker och tänker och kommenterar varandras inlägg så får man en bra överblick på det.

×
×
  • Skapa ny...