Jump to content
Annons

Izy

Medlem
  • Antal inlägg

    94
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Izy

  1. Ja precis, trial & error.

    Sen är det klart att det är stor skillnad om det finns pengar i projektet eller inte. Som exemplet tidigare i tråden är det extremt billigt att tillverka en sådan produktion, men det syns ju också väldigt tydligt i resultatet. Tipsen att låna en kamera och göra allt själv hade jag passat mig för, men det är såklart upp till var och en vad man vill åstadkomma.

    Och såklart är det sjukt viktigt att ha kul 🙂

  2. CLA pluggarna i allmänhet är rätt luriga då dom slukar cpu. Om jag använder någon av dessa pluggar brukar det alltid sluta med att jag får bounca filen vilket är långt ifrån optimalt. De låter rätt bra och är en snabb lösning dock!

  3. Jag ställer en ungefärlig hastighet på delayet, tex sång eller elgitarrdelay, spelar upp hela mixen några takter så jag kan trampa takten med foten, sen trycker jag bara på stopp, då fortsätter ekoknallarna en stund. Ekar det långsammare än låtens tempo höjer jag farten på delayet o tvärtom, jag tycker det går väldigt bra att ratta till det exakt så här. Enklare än att både räkna ut det eller att använda en tap-tempo knapp.

    Ibland kan det låta bättre med en delayhastighet som inte alls stämmer med bpm...

    oldschool

  4. Faktum är att det inte alls är lätt att skriva en låt som funkar idag. Det är SVÅRT att göra sånt som saknar skavande kanter och störande orginalitet, men som ändå ger lyssnaren en 'lagom' känsla av nyhet.

    Jämför med hur mycket lättare det är att designa en kantig skåpbil än en strömlinjeformad sportbil med minsta möjliga luftmotstånd.

    Japp det va det jag menade 🙂

    Det där är väl nåt som är beroende på erfarenhet och tidsperspektiv. Det finns väl inte en enda artist idag som är ens i närheten av det nytänkande som Bill Haley eller Kraftwerk hade när de var nya. Det handlar inte så mycket om att många "inte förstår" dagens musik utan om att de snarare "förstår den och kan sätta den i perspektiv".

    Till saken hör förstås också att det idag är svårare att vara nytänkande eftersom 1) det mesta redan är gjort och 2) öppenheten för nytänkande är mindre.

    Nä såklart är det så. Det betyder inte att det inte görs nya saker varje dag som nåt ut.

    Eftersom trådskaparen verkade dra melodifestivalen som talande för hela svenska musikindustrin har trådskaparen antagligen ingen större koll på hur industrin faktiskt ser ut. Det är lite talande för många här tycker jag, något jag tycker är väldigt återkommande.

    • Gilla 1
  5. Du får det att låta extremt enkelt att skriva en låt som skulle funka idag.

    Det jag tycker är tråkigast med det här forumet är att det är extremt få nytänkande. Alla ska vara "musiker" och inget som är nytt är coolt. Tacka vet jag förr typ. Det är rätt störigt faktiskt, för hade folk öppnat sina ögon och faktiskt förstått dagens musik så kanske ni hade ändrat åsikt.

    Alla har rätt till en åsikt, men en sån här tråd är så extremt idiotisk.

    • Gilla 1
×
×
  • Skapa ny...