Jump to content
Annons

telecaster92

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av telecaster92

  1. Tjeenare!

    Funderar på att köpa ett nytt strängset till min Fender Telecaster. Nu undrar jag vilken typ av strängar som gör sig bäst på just telen?

    Hade även tänkt att i samband med strängbytet, passa på att be dom på musikaffären att intonera gitarren också. Är det lämpligt att göra direkt med dom nya strängarna, eller ska man vänta ett tag så att strängarna blivit inspelade?

    P.s! Musiken jag spelar är rock/blues, så det förekommer en och annan bend när jag spelar. Så föreslå gärna strängar anpassade för den typen utav musik.

  2. Precis kör på stationärt och bygg själv:

    * En i5 2500+ (har inbyggt grafikkort om moderkortet stödjer) processor är prisvärd och räcker lååååååångt

    * 8 gb ram är tillräckligt för de flesta applikationer

    * Windows 7 64bits (För att kunna utnyttja dina 8 Gb)

    * Gigabyte moderkort brukar fungera utmärkt till musikdatorer

    * 2 hårddiskar, en för system och program och en för musik (sata2 7200 rpm).

    * En "luftig" datorlåda med starkt och tyst nätaggregat: 500w eller mer.

    * Ett fläktlöst grafikkort, alternativt att du köper ett moderkort som stödjer i5 2500+ inbyggda grafikkort.

    Inte att förglömma: Ett ljudkort. Vad har du i dagsläget?

    Mvh Jon

    Tack för svar!

    Jag har ett Saffire 6 USB. Använder det hos en kompis under tiden som jag letar egen dator, tycker det låter riktigt bra faktiskt!

    Om jag skulle köpa en dator som jag inte byggt själv, hur pass billig dator kan man köpa? Som man självklart ska klara av att spela in med?

    Datorn som du beskriver att jag borde bygga själv, vad skulle allt det gå på?

  3. Du får mest dator för pengarna om du köper stationärt.

    Och det blir ännu billigare om du bygger själv.

    Processor någon av intels nya Sandy bridge t ex i7 2600K lr i5 2500K.

    4-8 GB ram

    Det finns en lång tråd som heter "Studiodator 2011" läs den.

    Tack för svar!

    Jag har också hört att man får mer för pengarna om man köper stationärt. Att bygga själv tror jag inte är så aktuellt, köper hellre en bra stationär dator från butik.

  4. Tjenare!

    Nu är det så att jag är intresserad av en dator, och den ska vara till för musikproduktion.

    Jag behöver hjälp med att veta vad en dator behöver för att fungera att spela in med. Kan man använda en bärbar eller är det stationär som gäller? Jag är inte intresserad av en Mac.

    Eftersom jag knappt kan någonting om datorer så skulle jag även behöva lite kort information om huvuduppgifterna för dom här sakerna:

    Processor

    RAM-MINNE

    Antal Kärnor

    Min budget ligger på max 8000 kronor

    TACK PÅ FÖRHAND! 🙂

  5. Jo men sm 57 blir bra.

    Ännu bättre är kopian (!) Dm 57 på jam till hälften av priset, jag köpte en sm 57, och på den tiden repade mitt band på en skola (ett år sen) Där glömdes den och blev såklart snodd. sen var jag inne på jam en dag och köpte kopian för att jag inte orkade lägga ut 1000kr till. När jag lyssnade på dem så tyckte jag fan att dm 57 hade snyggare topp. Trodde det var ren placebo, men jag lånade en riktig sm57 från skolan jag går på nu och jämförde, och jag hade rätt, senare såg jag på deras hemsida att de till och mer hade skrivit i beskrivningen att många tyckte att den hade snyggare topp! Så kör på den för fan 🙂

    Kul att höra! 🙂 Skulle vara bra och få höra något ljudexempel på detta! inte för att jag tror att du hittar på. Utan mest för att själv kunna bedöma skillnaden utifrån mina krav och så 🙂

  6. Du är rätt ute. Det där kan man ju iofs säga är en sanning med modifikation. En del kan föredra dynamiska mikar till sång. Ett bra exempel är SM7B som verkar ha blivit en go-to mik när det gäller "råare" sång. Nu är jag alldeles för mesig (och föredrar kondingar till min sång) men hörde SM7B-miken in action förra veckan och den passade verkligen sångaren ypperligt (han tokgrowlade).

    Tycke och smak, som sagt var.

    Bra mikrofon! 🙂 lite väl dyrt för min budget 🙁

  7. Med ht 5 kommer det nog bli "rätt högt" Men man kan ju vara i samma rum om man säger så, då menar jag rätt maxad volym på förstärkaren. Jag tycker nog att det verkar mycket charmigre och roligare att spela in med mikrofon än med högtalaremuleringsutgång. Det beror ju också på vad poängen är 🙂 Om du bara vill få in ljudet i datorn och inget mer funkar ju högtalaremulering, men om du vill laborera med mikrofontekniker så ska du ju självkart handla mikrofon och ljudkort.

    Jag håller med dig! Det blir roligare med kreativt studioarbete =) känns så livlöst med högtalaremuleringsutgång.

  8. Hej!

    Jag har spelat gitarr i ungefär 6 år nu. Jag har ganska nyligen skaffat en Fender Telecaster American Standard som jag är fruktansvärt nöjd med. Problemet är det att jag inte kan "utnyttja" den på bästa möjliga sätt, eftersom min förstärkare drar ner det sköna ljudet som jag vet att att Fendern är kapabel till. Jag har börjat kollat runt efter nya förstärkare och har snöat in mig på rörförstärkare. Har hittat en rörförstärkare som passar min budget bra. Den är även rätt storlek eftersom att den ska vara till för hemmabruk(sovrummet). http://www.thomann.de/se/blackstar_ht_1r_combo.htm

    Fråga 1:

    Kan jag spela in i mitt sovrum med denna? utan att behöva maxa ljudet?

    Fråga 2:

    Är då dessa dom rätta sakerna att använda för att skicka ljudet vidare till datorn?

    http://www.thomann.de/se/focusrite_saffire_6_usb.htm

    och

    http://www.thomann.de/se/shure_sm57_lc.htm

    Tacksam för svar!

  9. Jag skulle säga att inget av dessa kort passar dig. Om det inte är så att du bara vill spela in trummorna med 4 kanaler. Du har 5 mickar i ditt Thomann-kit. Du behöver minst 5 mickingångar för att få in dessa. Nu finns det inget med 5 utan de brukar vara i jämna par. Hittade detta med 6 ingångar: http://www.thomann.de/se/tascam_us_800.htm'>http://www.thomann.de/se/tascam_us_800.htm

    Men sen kanske du vill kunna spela in fler saker än trummorna samtidigt. Då kan jag tipsa om detta kort: http://www.thomann.de/se/tascam_us_1800.htm

    Sen finns det givetvis en massa annat som är bättre men dessa funkar nog och är billiga.

    Fråga 2: Ja, oftast.

    Tack för kort och bra beskrivet svar! Kan man spela in 6 mickar samtidigt med http://www.thomann.de/se/tascam_us_800.htm alltså så att det blir 6 separata spår i datorn? Jag blir lite orolig när det är 2 uttag på framsidan och 4 på baksidan.

  10. Mitt band ska börja spela in trummor till ett folk/black metalprojekt, soundet vi vill skulle vilja efterlikna är:

    Fast en aning mer riff. Rummet vi ska spela in i är ett ganska litet garage som vi har börjat isolera med glasull och lakan.

    Vi har redan trummickar och xlr-kablar : http://www.thomann.de/se/t-bone_dc_1000.htm (jag vet inga värstingar)

    Fråga 1: Vilket USB-ljudkort tycker ni att vi borde köpa? Alesis Multimix 8 USB http://www.thomann.de/se/alesis_multimix_8_usb_fx.htm

    eller

    Focusrite Saffire 6 USB http://www.thomann.de/se/focusrite_saffire_6_usb.ht

    Fråga 2: Om man använder någon utav dessa USB-ljudkort, Får man så många antal separata kanaler i datorn som det finns xlr uttag på ljudkorten?

  11. Det är 2 skilda världar, har fått en stygg vana att anta att folk som håller på med musik på laptops har macbooks 😛

    http://www.thomann.de/se/tascam_us_1800.htm är en ungefärlig motsvarighet med USB, men usb är dock inte lika stabilt som firewire när det kommer

    till många kanaler, speciellt om man är på en tajt budget, mycket mer än så kan jag inte hjälpa er tyvärr.

    beg. marknaden har sina ljusa stunder ibland dock så håll utkik!

    Tack så mycket för hjälpen!

  12. Ni behöver ett ljudkort med minst 5 micpres de flesta är med 2/4/8 så antar att det är 8 som gäller, den du länkade är bara micpres tyvärr.

    Kolla in begagnande presonus firestudio , fast ni kommer troligen behöva lägga ut lite mer än 2000kr om ni vill spela in ett helt trumset

    Tack för svar! Okej, men går presonus firestudio att koppla till en dator som inte har firewireutag?

  13. Hej. Det är så att jag och mitt band ska börja spela in våra låtar. Vi har fått lite problem angående trummorna. Vi har nyss skaffat 5 stycken trummickar och 5 stycken XLR-kablar. Vi kommer att använda en laptop att spela in med.

    Min fråga är: vad behövs mellan mickarna och datorn?

    Är detta ett alternativ? http://www.thomann.de/se/sm_pro_audio_pr_8_e.htm

    våran budget är 2000:- max.

    Vet inte om den här tråden är på rätt avdelning, rätta mig om jag har fel!

×
×
  • Skapa ny...