Jump to content
Annons

larsmagnus

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Lysande! Var glad jag är att jag bad om hjälp direkt istället för att surfa runt efter ett svar i en timme till! Och att du råkade sitta vid datorn..
  2. Har installerat Groove Agent 2 och Akoustik Piano och dom dyker upp och funkar fint som AU instruments i Garageband, men i Logic 7 lyser de med sin frånvaro trots att de verkar ligga i pluggmappen när jag kollar. Kan jag ha missat nåt?
  3. Sitter och försöker bli bra kompis med OSX midiinställningar. Har en iMacG5 med 10.4 och en PBG4 med 10.3. Dessa har jag testkört mot två USB-MIDI interface med senaste drivrutiner, Edirol UM-1x och Steinberg(Midisport 2x2). Midiklaviatur Kurzweil PC88. Har testat mot Garageband och Logic express. Ibland har jag fått det att funka, men det känns inte stabilt riktigt. Om jag byter konfiguration i MIDI-inställningar och sen går tillbaka tillbaka till min tidigare fungerande så vill den inte igen. Ibland kan en återinsatt USB-koppling fixa kontakt, ibland inte. Nån gång har en omstart hjälpt , ibland inte. Jag kan inte se nåt riktigt mönster i när det funkar och inte. Man har ju blivit bortskämd med andra USB-enheter, är bara drivrutinerna ok så kan man rycka i och ur USB-sladdar och allting brukar rulla. Har jag för höga förväntningar, eller saknar jag nån viktig information eller kunskap? Har läst både hjälpfiler till Ljud/MIDIinställningarna och sökt en hel del runt på nätet.
  4. Det är det jag kollat i list edit... Så vad tusen kan det vara?
  5. Cubase VST 5.1 PC Allt "hoppar till " vid övergång från en part till nästa. Första tonen i den nya tonen klipps av och låter väldigt mycket kortare än sin längd. Problemen kan uppstå vid väldigt få spår. Går man in i list editor ser alla startvärde osv helt ok ut. Oförklarligt....
  6. Jobbar i Cubase VST 5.1 och Roland JV1010 Hur är det man får såna där praktiska korta "startpart" som man ser i proffsiga MIDI-filer? Jag vill alltså starta med att skicka meddelande till syntmodulen att den ska byta ljudbank. Jag kan ju byta bank i bank select i inspectorn, men men hur "spelar jag in" det så att bytet är sparat och verkställs nästa gång jag öppnar låten?
×
×
  • Skapa ny...