Jump to content
Annons

stud

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Nej, det är både stereo IN och UT. Man kanske skulle ha en mixer med digital in/ut...
  2. Spela in liveinstrument/sång etc. Det vanliga... 😳 Tja, jag tycker att de funkar mkt bra, min gamla är ngt halvår men jag byter in den till den nya. Jag har kört med PC ända sedan efter Ataritiden, men nu börjar den stå mer och mer, börjar bli helt såld på mac faktiskt! det funkar klanderfritt och är intuitivt. Hoppas nån vet hur man använder digital in/ut, om det funkar bra. Gillar också att powerbook-burkarna är mkt tysta! (hoppas fler upptäcker mac /före detta pc-användare)
  3. Nu så har jag beställt den splitternya powerbooken 17tum. Då undrar jag om det går att köra med de digitala in/ut som den har och vad som krävs i kringutrustning (nån d/a a/d omvandlare?). Än så länge har jag kört med line in/ut på den gamla 15tum powerbooken men den kvaliteten räcker kanske inte tycker jag. Det ska funka ihop m tex garageband och logic. OBS jag har ju analogmixer, gitarrer och allt annat lull lull såklart. Skulle gärna slippa köpa firewire interface etc om det går. tacksam för svar.
  4. Ja, litet konstigt. Tror dessutom att jag lyckats nån gång att göra en del pålägg genom att kopiera in till samma part, minns inte riktigt. hm, antingen är det nån bugg eller så skall det vara så. Stort tack iallafall. Och jag tycker ändå programmet är utmärkt!
  5. Fattar inte, gjorde som du sade och tog bort gb.plist filen och startade upp gb2. då funkade det första gången på första spåret, jag kunde stoppa och göra flera pålägg. men när jag öppnade ett till spår så börjar den krångla sådär igen. Nixon, om du orkar får du gärna testa det igen, pröva gärna på flera spår. Eller om du har fler tips! Tack för hjälpen iaf! ps jag kör på en powerbook som är ca 1/2 år gammal, har 1,5 gig ram. ds
  6. Tack för snabb support, det här forumet är smått otroligt. Oki vad betyder plist fil? äh det spelar ingen roll, det är väl bara att leta upp den och slänga.
  7. (sorry, glömde säga att jag använder alltså GB 2)
  8. hm, jag får det inte att funka riktigt. kanske har jag missat ngn inställning. det krånglar för mig och jag måste liksom hålla på att klistra ihop 2 takter med gammalt + pålägg. dra det nya till den gamla delen och sedan trimma bort överskottet. måttligt smidigt. annars är det världens mest underskattade program! går att göra riktigt sköna grejer oavsett om man lirar electro eller liveinstrumenterat! (och då har jag ändå jobbat i studio med cubase sedan.... ataritiden. sent 80-tal? hehe! grrrrymt program som klarar (nästan) allt jag vill) från pc-idiot till mac-idiot numera!
  9. Ciao, jag är helt såld på GarageBand, men det är en funktion som jag inte blir klok på: När man sätter den i loop-läget för att spela in trummor (alltså ingen appleloop utan via mjukvaru-trumsyntarna) så kan jag bara spela in en gång. nästa gång jag försöker loopa och spela in så lägger den först ihop det, men när jag stoppar så tar den bort allt utom det senaste!! Är ni med? Alltså, hur gör man för att göra flera pålägg i ett midispår? Tack på förhand.
  10. tack. har kollat m yamaha själva, de rekommenderar att man bara kör med ett par slutsteg (såklart kanske) efter mixern...
  11. Tjapp, jag skaffade ett par Yamaha NS-10M Studio högtalare och jag undrar om nån har ngt tips på stärkare att driva dem med. Man vill ju ha någorlunda rent och ofärgat ljud. För övrigt kör jag med Event TR-5 (aktiva). Tack på förhand.
  12. hello, nixon. börjar luta åt mac... (bärbart) vad kostar ett midi-interface som du beskriver? går det att köra pc-pluggar på mac? (verkligen nybörjare på mac, jag vet!)
  13. stud

    Tyst laptop?

    Oki, men jag tänkte fortsätta köra PC, vad rekommenderas då? Nån som har bra/dåliga erfarenheter betr. ljudnivå med olika märken? /tack
  14. stud

    Tyst laptop?

    Har någon tips på en ok laptop som inte surrar så mycket? (Är intresserad av att spela in sång mm i samma rum). Funderar på en Sony Vaio. Vill veta vad ni har för erfarenheter, helst när det gäller nyare laptops. Det blir nog ingen Frost etc utan en vanlig standardmaskin, pga jobbdator.
×
×
  • Skapa ny...