Jump to content
Annons

Seventhgate

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Seventhgate

  • Födelsedag 1980-06-19

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Kalmar
  1. "No hard feelings" som man brukar säga. =D Suger åt mig alla åsikter och tips som en svamp. Blir lite ny information samtidigt bara. Tacksam att du tar dig tiden att svar på alla mina funderingar.
  2. Frågat ett par olika snickare i min omgivning. Dom säger att det räckte med 45x70 om jag körde på cc30. Och i värsta fall får man väl fästa på ett par punkter i betongen med typ stålband om det inte känns bra. Tar en bit i taget. 🙂
  3. Kommer bygga taket som med väggarna. Alltså i följande ordning: betongtaket - luft- gips- greenglue - gips - reglar/isolering. Då sparar man ialf lite på tak höjden för att jag har inte mycket kvar att spela på där. Var 220cm när jag började och golvet tar ca. 10cm. Sen kommer taket ta ca. 10cm med reglar och gips. Så finns knappast utrymme för ett bärverk. Särskilt då dörrarna är 199cm.
  4. Adrumdrum: Ska jag köra spalt modellen runt om tycker du? Tänker mest på långsidorna där vinklarna skall vara. Fick ett hett tips att Ikeas lakan funkar klockrent att använda. Så ska kolla närmare på detta alternativet! Monterar du ecophon skivorna direkt på regelverket efter isoleringen och tyget i taket eller hur har du gjort? Vet du något bra ställe att handla ecophon produkterna ifrån? Googlade lite men utan något vettigt resultat.
  5. Mirrza: Tack för dina åsikter. Dörrarnas montering hade jag redan i åtanke. Tänker montera skjutdörren lite vinklad vertikalt. Så detta löser förhoppningsvis reflexionerna där. Kontrollrummet kommer vara en helt flyttande konstruktion. Dock inte inspelninsytan utanför. Ialf inte som jag har planerat just nu. Väntar med det rummet tills kontrollrummet är klart så finns gott om tid att komma på en bättre lösning där. Och angående gipset så kör jag dubbelgips med soundblockfog i alla skarvar och greenglue mellan skivorna. Så ska förhoppninsvis dämpa ljudet bra. Det är nog dörrarna som kommer agera akilleshäl om något gör det.
  6. Fick hem prisuppgifterna på akustikduken här precis. När jag först fick se deras prislista så tänkte jag att 48kr/m2 inte var så farligt. Men när moms, frakt och avrullningskostnaderna var påslagna är jag nu upp i 144kr metern. Så får ta och titta runt lite och se om det finns några vettiga alternativ. Några tips?
  7. Liten uppdatering: Snickrat ett par timmar i källaren idag. Men då varken green glue eller soundblock har dykt upp än så fick vi nöja oss med att sätta på det första lagret gips på den första väggen. Även fortsätt med trappan som nu ska ljudisoleras uppåt för grannhusets skull. Även detta arbetet fick vi lägga lite på is då vi saknade prylar. Så imorgon ska jag iväg och fixa med virke, gips och massa annat smått och gott. Beställde även 25m akustikduk idag också. Så snart allt jag beställt kommit hem så lär bygget verkligen ta fart. En liten detalj som dock ligger i luften just nu är dörrarna. Lutar fortfarande åt att köra på lösningen från Skånskabyggvaror. Surt att man just nu inte har mer tid att lägga på bygget, men snart blir mitt schema betydligt lugnare så man kan sätta igång på allvar.
  8. Hittade akustikduken du nämnde. Blir att beställa ett par meter av dom.
  9. När du skriver akustikduk, vad syftar du då på? Finns det ett särskilt tyg gjort för ändamålet? Adrumdrum: Hur gjorde du uträkning angående golvets resonans? Inte riktigt greppat allt sånt än, så alltid kul att veta hur du gjorde. =) Imorgon är det dags att bygga ett par timmar igen. Tyvärr har jag inte fått hem något greenglue än så kan inte resa väggarna.
  10. Tack för tipset. Verkar vara mycket vettigt att tillämpa den stilen på mitt projekt. Funderar dock lite på hur jag ska gör med "slats" kontruktionen? Ska ju ändå bygga ut vinklarna på långsidorna och basfällan på bakre kortsidan. Ska jag helt enkelt bygga så här: betongvägg - luft - gips - greenglue - gips - regelverk/isolering Sen bygga ut vinklarna och basfällan och bygga slatsen på dessa istället? Lägger ett lager golvgips på spånskivorna också innan väggarna börjar reglas.
  11. Golv till tak är det 220cm. Jag har snott 10cm till golvet och tar ett par till taket. Så blir runt 205cm när det är färdigt. Tack för länken. Tyvärr hade dom riktigt saftiga priser. Vanlig skjutdörr 140cm bred kostar 10000kr och ljudisolerad 15000kr. Så än sålänge är det skånskabyggvarors dörrar som verkar vettigast. Letar dock vidare så får vi se vad som dyker upp.
  12. Hmm, nu blev jag ju fundersam. Måste ju fixa detta ganska omgående för att kunna fortsätta bygget. Alternativ 1: Beställa dörrarna jag hade tänkt mig från skånskabyggvaror. Då får jag ca. 150cm glas att titta ut igenom. Kommer ju säkert dämpa en hel del, men inte lika mycket som en massiv trädörr. Och det kostar ganska mycket. Alternativ 2: Köpa två stycken massiva trädörrar med ett glasparti i. Kostar hälften av det första alterantivet om jag hittar något lämpligt begagnat. Dämpar mer bas och sparar mig mer pengar. Men samtidigt så blir det ju inte riktigt som jag tänkt mig. Här kanske vi snackar 70-90cm dörr med en glasruta i. Frågan är om jag behöver dämpa mer bas än vad alternativ 1 kommer klara utan problem? Studion kommer användas nästan uteslutande för hårdrock. Alltså elgitarrer, bas och sång. Sen i vissa fall även ett trumset när man vill skippa trummaskin. Vad tror ni gott folk? Vad skulle ni/du gjort?
  13. Och här är skjutdörrarna jag hade tittat på: http://www.skanskabyggvaror.se/produkt/isolent_s30_dorr-6422
  14. Titta på den här: http://www.skanskabyggvaror.se/produkt/natur_g5_147_5_2_omalat-9030 Dom verkar ju riktigt täta och bra. Dom skriver ju dock inte ut något Rw-värde på sina uterumsdörrar.
×
×
  • Skapa ny...