Jump to content
Annons

kimant

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Cruncher: Haha, vad menar du? Vad skrev jag som du tog åt dig av? Hegobald: En dator som sänder direkt på FM-bandet? då menar jag alltså Dator > FM-sändare. Normalt kör man Dator > Kompressor, Stereo Expander, Limiter, Clip osv osv osv > FM Det vet jag att man kan koppla. Det jag efterfrågade var dock budgetalternativ för att få bättre ljud.
  2. Ptja, vad vet jag? Inte jag som byggt skiten, gissar inte på att den modellen vi har, har en omkodare, vet dock att nyare sändare har en inbyggd stereo kodare, något man kopplar förbi när man t.ex kör Orban. Varför det låter skit? Ptja, återigen, vad vet jag? Kanske för att vår sändare inte har någon stereo kodare? för att vi inte har någon kompressor? stereo expander? Koppla ur allt lull-lull på VILKEN radiostation som helst så ska du få höra att ljudet verkligen är skit. Angående. din radiomix-teori så kan jag faktiskt inte hålla med dig. Har jobbat (jobbar) som dj och på ett flertal stationer och anl. till att radioversioner produceras är för att t.ex ta bort längre basljud, kickar, intron osv osv osv. Något man inte vill lyssna på i radio.
  3. Och för er som inte vet vad en orban gör eller är: http://www.orban.com/products/radio/fm/8600/
  4. Alltså. Jag vet inte hur många av er här som pysslat med radio på FM-bandet, inte så många kan jag tänka mig, verkar inte så iallafall. Men om man säger såhär: Att sända rakt ut från en dator på FM-bandet är som att spela upp musik genom en mobiltelefons högtalare. Att sätta till exempel en Orban emellan blir som att spela upp musik på t.ex ett vettigt harman kardon system. Så illa är det. RIX FM till exempel har b.la en Orban kompressor, stereo expander och gud vet vad emellan för att få dynamik och ett bra ljud. Och ja, jag tycker det låter riktigt bra. Ett eget ljud, exakt vad radio handlar om. Annars kan man lika gärna lyssna på musiken genom sin dator, stereo, mp3 osv. DOCK är vi som sagt en liten station med riktigt ansträngd ekonomi så därför funderar jag på om man kanske kan köpa ngt program. T.ex det någon längre upp rekommenderade och köra genom en till dator för att sedan skicka ut det på FM-bandet. Kan det bli bra?
  5. Som jag sa sänder jag rakt ut och ljudet är väldigt tråkigt och livlöst
  6. Ljudprocessor kanske jag inte menade men typ kompressor. Stereo expander och dyl.
  7. Ljudet rakt ut i etern låter inte bra. Rix fm t.ex kör orban och massa annat för att få ett bättre ljud. Jag vill ha tips på hur jag kan få ett bättre ljud. Men en orban kostar liksom 40 000 plus. Ett ljud ut direkt på fm utan något emellan låter inte bra.
  8. Hej folks! Driver sedan en tid tillbaka en radiostation i en mellanstor stad på FM-bandet. Driver stationen i stort sett själv och med höga kostnader har vi en ansträngd ekonomi. Vi har en sändningsdator som sänder rakt ut på FM. Inget emellan. Nu vill vi dock öka kvalitén på ljudet. Har ni några bra tips på billiga ljudprocessorer eller liknannde? Gärna så nära orban som möjligt. Om man hittar en bra ljudprocessor som ett program i en dator som man kör igenom, kan man uppnå ett hyggligt resultat där också? Alla tips och idéer på hur jag kan förbättra ljudet avsevärt till ett lågt pris mottages tacksamt. MVH
×
×
  • Skapa ny...