Jump to content
Annons

Rudyaard

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hittade problemet! 🙂 Verkar vara nåt mellan vst-versionen av Guitar Rig 4 och Cubase som skapade friktion, för kör jag standaloneversionen av GR och routar in det i cubase flyter allt fint. Tack för tipsen!
  2. Hallå hallå! Har använt Cubase 5 i gott och väl 2-3 år nu utan att ha stött på detta förut. Inte så här allvarligt, i alla fall. Problemet är som sagt att ASIO time usage mätaren har börjat köra i taket i nya projekt, med ett sjujäkla sprakande till följd. Har länge kört på ett spår jag har Guitar Rig 4 på, som jag sedan bussar vidare till andra spår jag spelar in på. Till på det kör jag Addictive Drums. Alltså inga tunga grejer som ligger o jobbar, och det har funkat kanoners så länge jag kört det, med Time Usage-mätaren liggandes kring 15-20% under inspelning. Har inte heller varit problem ens med de tyngsta projekt jag gjort. På alla nya projekt jag skapat de senaste 2-3 veckorna har det dock räckt med BARA Guitar Rig för att allt ska börja spraka. Har googlat som en tok, utan resultat som fungerat. Har prövat allt jag hittat och vågat testa, som att ta bort alla mina presets och preferences (sparade annorstädes, förstås!), tagit bort alla program jag hade i autostarten, uppdaterat drivrutiner, ominstallerat Cubase etc. m.m. Still no cigar. Det kan ju tänkas vara så att datorn helt enkelt blitt gammal och trött, men det skulle inte förklara varför alla mina gamla projekt (betydligt tyngre än bara GR4 o Addictive Drums!) fortfarande funkar felfritt. Tycker det hela är helskumt, någon som stött på nåt liknande?
  3. Rudyaard

    Rud här!

    Tjena! Rud, egentligen Linus, har lurkat här i säkert ett-två år nu, registrerade mig idag när cubase bråka... Fyllde nyligen 18, lite taskig tidpunkt att vara hooked på det här med studioteknik då det inte riktigt alltid går hand i hand med en studerandes ekonomi... Nåja, sitter med en helt OK dator, en presonus FP10, ett par Alesis m1 520 monitorer och en Röde NT1-A och ett antal andra rätt halvtaskiga mickar som funkar helt OK. Har hållit på påtat med studiogrejer i lite drygt... Ja, tre år tror jag det blir, men på senare tid har jag börjat satsa mycket mer på det (köpte ljudkort o monitorer). Anser mig själv vara en hyfsat seriös musiker, gick ett år i musiklinjen på Ålands folkhögskola där vi lyckades få jäkla många spelningar, så jag tycker själv att jag är ganska scenvan. Jag är iallafall inte nervös! 😆 Annars inte så mycket mer om mig, vill lära mig mer, utveckla mig själv och allt annat dravel man måst skriva för att verka någorlunda seriös 🙂 Ålänning! 😆
  4. Stort tack! Märkte i processen att jag har två VST-mappar, en som ligger direkt under Steinberg, och en som ligger i LE mappen (som ligger i Steinbergmappen) Kan det ställa till några problem, tror ni? Testade kopiera över allt till den som ligger direkt i Steinbergmappen och samtidigt döpa om den som ligger i LE-mappen, och det verkar funka...
  5. Tack! Nu funkar det, hoppas det håller sig... Vad göra med pluggen jag silade bort? Radera o glöm bort eller bara ladda om den?
  6. Har provat flytta projektet till flera ställen, och bytt namn på allt varje gång. Jag kan spara en gång, sen crashar projektet nästa gång man öppnar det från det nya stället och jag hamnar att flytta och döpa om det igen.
  7. Joo, sitter här o håller på dör en smula... Skulle precis öppna mitt senaste projekt varpå mitt Cubase LE 4 laddar filen... Och sen råcrashar. Får meddelandet om att cubase har stött på ett problem och att spara projektet på annat ställe och starta om programmet, men längre kommer jag inte förräns allt dör. Lyckades hålla programmet vid liv tillräckligt länge för att navigera till Spara som och Spara till ny mapp, men inget händer när jag trycker på det. Och självklart har jag ingen backup någonstans. Alla tips, råd och idéer på hur hjälpa tas MYCKET tacksamt emot! // Rud EDIT: Fick liv i det genom att flytta hela mappen direkt under C:, alltså bort från mappen där jag samlar alla mina projekt. Döpte dessutom om den. MEN, när jag kopierar tillbaks den omdöpta mappen in till min projektmapp så händer samma sak igen, råcrash.
×
×
  • Skapa ny...