Jump to content
Annons

GuitarBeginner

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för alla svaren 🙂 . Jag har nu studerat ännu fler melodier inom House Genren och har kommit fram till att de flesta använder sig av Aeolian Skalan, finns det någon slutsats man kan dra av detta? En annan fråga jag har är om hur man egentligen ser vilken skala en melodi och en basslinen har? Är det första noten i basslinen eller första noten i melodin som man tittar på när man ska avgöra vilken skala den spelas på, om varken basslinen eller melodin börjar på samma not? Det är så att i flesta fall så har jag endast behövt att titta på melodin för att kunna se vilken skala melodin och basslinen spelas på, men det har hänt att när melodin och basslinen inte börjar på samma not har jag istället behövt titta på basslinen för att avgöra vilken skala både basslinen och melodin spelas på. T.ex så va det en melodi som började på G och Bassen på C (skalan va Aeolian). När jag skulle se om låten spelas på Aeolian G så passade melodin perfekt, men bassen gjorde inte det. Istället när jag använde mig av Aeolian C så passade både bassen och melodin. Hoppas ni förstår vad jag menar, jag har precis lärt mig om skalor så jag är inget proffs på att förklara 😄
  2. Tack för Svaren. Glömde nämna att melodierna som jag har studerat är inom House genren och ca 80% av alla melodier börjar på antingen E, F, G, #G eller A. Är det en ren slump eller finns det något syfte till detta? Jag gör melodier inom samma genre och har inga alls problem med själva skapandet av en melodi utan när jag är klar med melodin vill jag bara veta om jag borde transponera den till en av noterna (om melodin inte redan börjar på en av dem noterna) som jag nämnde ovan eller inte.
  3. Så man transponerar sin melodi utifrån viken känsla man vill förmedla? Finns det någon guide som visar vilka olika känslorna man kan förmedla beroende på vilken not man börjar med?
  4. Ok, så det är HELT subjektiv till vad som låter rätt eller bäst när man transponerar?
  5. Jag förstår, men skulle du kunna läsa och besvara min andra fråga? Varför ska jag flytta eller inte flytta alla noter 1 steg upp eller ner i min melodi, när det fortfarande låter nästan samma?
  6. Hej! Jag skulle uppskatta om någon kunde svara på min fråga, det är så att jag nästan blir galen av detta problem jag har 🙂 När jag gör melodier på pianot så händer det ibland att alla noter i melodin är antingen svarta eller att alla noter i hela melodin är på dem vita tangenterna. Problemet är inte att det låter dåligt, tvärt om jag önskar nästan att det lät dåligt för att då skulle det vara lättare att veta vad som är rätt eller fel. Problemet är att det låter bra samtidigt som att det låter MINST lika bra när jag flyttar ALLA noter antingen 1 eller flera steg upp/ner. Jag har undersökt flera olika MIDI filer på kända melodier och INGA av dessa melodier spelas helt på de svarta tangenterna, men det finns dock vissa som spelas helt på dem vita. Mina frågor är (och jag hoppas att alla blir besvarade): -Är det vanligt att spela alla noter på svarta tangenter? Brukare det vara vanligt inom västerländskt musikkultur, t.ex inom pop osv? Jag har hört att i Kina är det vanligt att spela alla noterna i en melodi endast på svarta tangenter. -Hur ska jag veta vilken not min melodi ska börja på om det nästan låter samma när jag flyttar alla noter antingen upp eller ner på pianot? Jag har märkt att dem flesta melodierna jag har studerat börjar på antingen E, F, G, #G, A. Hur vet jag vilket not som är "rätt" att börja på just på MIN melodi? Låt oss säga att jag göra en melodi som börjar på noten F och sedan när jag är klar med melodin så flyttar jag hela melodin 1 steg upp till G och det låter, lite annorlunda men fortfarande bra. Vilken vilken not ska melodin då börja på, F eller G?. Är det så att man väljer i förväg vilken not man vill göra sin melodi på? Vad stoppar en då från att flytta noterna upp eller ner när det låter nästan lika bra eller till och med bättre ibland?
  7. kan någon komma med fler förslag på vad jag ska göra? Har även hittat denna datorn: http://produkter.mediamarkt.se/store/helsingborg/dator/stationar-dator/iextreme-pt-u65e2-314.html Tror ni jag kommer kunna använda FL Studio utan att det laggar, om jag köper datorn som jag länka till? Viktigt att säga är också att jag använder mellan 10 - 13 channels i mina projekt, med massor av effekter och olika VST.
  8. Hej! Jag har använt FL Studio 10 på min bärbara data under 1 år och något som har hindrat mig från att jobba med tunga projekt är att det laggar väldigt mycket. Jag har sparat pengar och ny har jag runt 6 000 - 7 000 kr till att köpa en stationär dator. Jag har kikat runt på några hemsidor och hittat 2 datorer som jag tror kommer att funka fint. Men samtidigt vet jag inte till 100 % vad FL Studio kräver utav en dator, för att inte lagga. Är en bra CPU och mycket RAM det som enda som räknas eller? Hur mycket RAM behövs? Vilken sorts processor ska den innehålla? Jag kommer inte att spela på datan eller något annat, kommer endast att producera och surfa, så en kraftig GPU är bara onödigt. Kan inte heller bygga en egen då jag varken har tid eller kunskap! Dessa två dator hittade jag hittills: http://www.netonnet.se/art/dator/stationar-dator/desktop/hp-pavilionp6-2280eo/174861.3012/ http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar-dator/ACDTSJLEQ024/acer-aspire-x3995-stationar-dator Är dessa tillräckligt bra eller t.o.m för bra? Tack för ert svar!
  9. Det är så att jag har hittat två MIDI-Keyboards och jag vet inte vilken jag ska köpa. Som sagt har jag en Mac som jag kommer använda MIDI-Keyboardet på, men jag vill även kunna använda den på min PC med Windows 7 till att göra musik på i FL Studio 10. Så jag måste kunna använda dem till både PC och Mac. Pengar är inga problem jag vill bara ha den bästa och om ni har några tips på bättre MIDI-Keyboards så skulle jag uppskatta det om ni kunnde länka mig! Här är de två MIDI-Keyboards som jag har hittat: http://store.apple.c...id=OAS-EMEA-AFF och http://www.thomann.d...alesis_qx49.htm Hittade även de här två: http://www.thomann.de/se/cme_ukey_blau.htm och http://www.thomann.de/se/infrasonic_m49.htm Tack för hjälpen!
  10. Ska bara säga att jag gick till en musik affär idag och kollade på en så kallad "Synthesizer" Den liknade en keyboard fast den var utrustad med 400 + sound effects osv! Något som jag inte hittade på den och som borde till 100 % enligt min mening vara med, var att kunna spela vanlig piano "sound" på den. Den kostar 5400 kr och är sjukt snygg. Ska ditt igen imorgon och prata med någon av dem som jobbar där vilket jag inte gjorde idag. De kanske kan hjälpa mig med att förklara mycket också!
×
×
  • Skapa ny...