Jump to content
Annons

osiris8

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av osiris8

  1. Din fråga gjorde att jag var tvungen att sätta mig ner och jämföra lite noggrannare. Nu är inte jag så bra på att förklara det jag hör, man jag gör ett försök.

    Nu jämförde jag DT770 med HD280 pro. Och jag måste säga nu att HD770 vinner med hästlängder vad jag hör. Jag tycker att ljudet är öppnare på något sätt och mycket fler detaljer framgår. Och jo, HD280 verkar vara en del bas i, en hel del mer än DT770. När jag läst om DT770 så säger en del tester att det är lite överdriven diskant. Men vad vet jag.

    Tittade igen - mina var inte alls hd 260 utan mycket billigare 212 pro hmm...

  2. "Ljudet trasas sönder i Cubase".. Självklart om du använder en massa pitch-korrrekt pluggar och annat elände, det är ju du själv som trasar sönder ljudet medvetet... rolleyes.gif I övrigt är det ingen skillnad i ljudkvalité mellan Logic och Cubase.. I den digitala domänen är principen den samma! 😉

    Kan vara dåliga asio-inställningar också...

  3. Jobbade med Cubase i tre hela dagar utan få det att funka ordentligt. Bytte till Reaper och det tog max 10 minuter innan allt funkade bra. Det täcker mina hemmapysslarbehov med råge. Känns roligare att lägga pengar på proffsiga pluggar som superior drummer istället...

  4. Varför är detta det enda Cubase-användare frågar? :-)

    Byt program, Cubase är bara onödigt dumt. Det kanske är svinbra för musikproduktion, men en applikation som en civilingenjör i datalogi (d.v.s. undertecknad) inte kan få att fungera rimligt bra på mindre än 3 dagar och där allt bara oförklarligt slutar funka är inte bra skriven.

    Min rekommendation är Reaper (http://www.reaper.fm).

  5. Jag har ett par sådana. Tycker inte det är så trevliga. Läste också ett test där de inte tyckte de var värt pengarna. Jag köpte dem begagnade, så hittar du ett par begagnade för bra pris så är det väl bara att köra på.

    Jag köpte nyligen ett par Sennheiser HD 280 pro. Och dessa tycker jag låter mycket bättre, de tar bort rejält med ljud utifrån också.

    Har svårt att bestämma mig om mina beyerdynamics dt770 låter en aningen trevligare ändå.

    Hur som helst så skulle jag råda till att försöka på några begagnade.

    Jag har ett par hd 260. De låter bra men jag tycker att de överdriver basen ganska mycket (inga studiohörlurar direkt alltså...). Hur är 280-modellen?

  6. Då måste man göra det på alla projekfiler vilket är rätt många, borde finnas en lättare lösning?

    Script i terminalen, bara att hacka ihop :-). Det borde gå att hitta färdiga script för sök och ersätt i filer till MacOS.

    Om du inte är fullt så avancerad i din datoranvändning så vet jag inte, tror inte det finns något i själva applikationen för att peka om filerna i ett svep.

  7. Reapers projektfiler är ju en vanlig textfil (någon sorts märklig släkting till XML med konstigt nästade taggar). Jag har inte testat själv, men alla sökvägar till ljudfilerna står ju i klartext så en enkel sök-och-ersätt på sökvägarna kanske?

    De här tänker jag på:

    ...
    <SOURCE WAVE
           FILE "C:\Users\Anders\Documents\REAPER Media\10-110418_1825.wav"
         >
    ...
    

  8. Tänkte damma av denna tråd igen.

    Det verkar va segt som mos att hitta roligt folk att lira med.

    Eller sen är de kanske jag som e seg. 😄

    Någe folk/band som är sugna på att lira Metal?

    Sugen som fan men vet inte om jag platsar. PM:ar dig imorgon från riktig dator, orkar inte skriva något längre på iTelefonen :-)

  9. Enda skälet för att välja 32-bitars är om du har någon hårdvara som inte har drivrutiner för 64-bitars (gäller i regel bara äldre prylar).

    Att köra 32-bitarsappar går fint.

    I Reaper 64 finns en "32 bit vst bridge" så där går det fint att blanda. Hur det är med andra DAW vet jag inte.

  10. Kom ut ur garderoben (no pun intended)..? Nu vet jag ju inte om du faktiskt står i garderoben och sjunger, men vad jag vill säga är att rummet påverkar mycket. Hitta ett rum med trevlig akustik (gärna så stort som möjligt) så ökar chansen att du lyckas spela in ett luftigt trevligt ljud.

    Vad 17 spelar det för roll vad han har för program?

    Du har aldrig varit med om att en applikation på en dator inte riktigt gör det den ska? Att det t.ex. gör skillnad att använda Audacity som inte har stöd för ASIO jämfört med ett som har stöd? (kommer inte göra skillnad med en mic - men du förstår säkert). All felsökning handlar om att identifiera och eliminera källor till fel, då kan ett sätt vara att byta inspelningsprogram.

×
×
  • Skapa ny...