Jump to content
Annons

freudanjess

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för svaret. Men det var inte det heller. Men jag lyckades hitta svaret på min fråga ändå. Man gick in på Marker List och sedan väljer man alternativet lock the markers in time eller något liknande heter det. Då blir det rätt =)
  2. Ok, tack för svaret. Det låter ju lite jobbigt. För jag vill ju jobba med all musik inom projektet så att säga. Men då går det alltså inte göra på något bättre sätt?
  3. Jag ska göra musik till en liten film och då har jag satt ut markers på lite olika ställen för att beskriva vad som händer i filmen och var jag vill ha mina olika musikdelar i projektet. Allt bra så långt! Men när jag sedan byter tempot i låten så ändras markersarna utefter sin placering i takter. Vilket alltså gör att dom hamnar helt fel rent tidsmässigt. Jag undrar hur man gör så att markersarna ändå stannar kvar på rätt tid, för det är ju det som är det viktiga i det här fallet. Någon som vet hur man ska göra?
  4. Jag vet inte om jag möjligtvis har missuppfattat något men det är så att jag ibland när jag ska ändra velocityn på ett midiinstrument som jag inte kan göra det. Jag jobbar i pianoeditor och trycker på den där lilla knappen i vänstra hörnet och då ska ju varje tons velocity visas i ett diagram. Men det gör inte alltid det utan ibland är det där helt tomt trotts att det finns toner. Har det väl blivit så så brukar det inte att gå att göra något utan då får man spela in på nytt igen. Väldigt irriterande som ni kan förstå. Min fråga är: varför blir det så här? Och kan man göra på något annat sätt för ändra velocityn?
  5. Tack för tipsen, hade dock redan läst artikeln. Har sökt runt ganska mycket nämligen, Är det ingen som har några tips på böcker?
  6. Hej Jag har blivit mer och mer intresserad av filmmusik (John Williams, Hans Zimmer och andra stora filmmusiksskapare) alltså filmmusik där orkestern spelar en stor roll. Jag undrar därför om någon här har några bra tips på böcker om just filmmusik. Har sett en del som handlar just om stämning i filmer och hur man ska försöka fånga det i en låt och så har jag sett en del böcker som handlar om hur man skriver musik för orkester. Men jag har inte hittat någon bok som tar upp just hur man skriver orkester filmmusik. Vet ni här några bra böcker i ämnet?
  7. Ok! Men gäller detta midi också? Och hur gör man det här?
  8. Tack för svaret! Vad jag uppfattade från manualen är att man kan få sina audiotracks anpassade till tempot och inte tvärtom. Har jag fel? Sen är det egentligen mest midi jag brukar börja med så det hade varit bra om man kan göra på det här sättet när det gäller midi.
  9. Är med om samma sak ibland. Tror jag har exakt samma modell av dator som du har. Men för mig är det oftast så att det händer när jag spelar in eller lyssnar och då stannar allt upp när rutan kommer upp. Jag stänger ner rutan och kör igång och då fungerar det oftast bra. Kanske är någon bugg i programmet.
  10. Jag tycker det är väldigt svårt att spela med click-track. Det blir aldrig den känslan jag vill ha riktigt då. Dessutom kan jag ibland tycka att det är jobbigt att sitta och fundera på tempo innan jag spelar in och det kan ju hända att man under låten vill ha lite små tempoändringar. Så jag undrar om det finns något man kan göra i Logic så att man så att säga spelar fritt och sedan känner programmet av i vilket tempo man spelar i och anpassar sig efter det? Hade varit guld värt för mig!
  11. Ok, då förstår jag på ett ungefär. Lite svårt ändå. Har dock inget att göra med din förklaring som var bra. Men jag tycker sånt här är så konstigt 😕 Men som sagt, förstår lite mer. Och det är alltså detta som är kamfiltereffekten?
  12. Det var visst, rosa brus. FEL av mig Det du säger låter väldigt vettigt. Även om mikrofonerna är likadana. Men vad kallar man det här? Det låter liksom som ett svep över frekvenserna.
  13. När jag hade två mikrofoner framför en ljudkälla av vitt brus och sedan flyttade en av mikrofonerna i sidled bort från mikrofonen så låter det liksom som om ljudet skiftar. Alltså som om olika frekvenser får olika mycket uppmärksamhet. Vad kallar man det här? Och vad är det som händer egentligen?
×
×
  • Skapa ny...