Jump to content
Annons

Kludder

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Kludder

  1. Cool, är din också stämd i typ 438hz?

    Ofta är det bästa att se över att det man spelar rent oktavmässigt passar bra gentemot de andra instrumenten, då behöver man inte eq:a i samma utsträckning.

    Har du någon av dina låtar där du tycker att du lyckats bra med trampisljudet som man kan få höra?

    Har faktist inte kollat hah.

    Om du klickar på länken i min signatur kommer du till det jag allra senast spelat in, i den senast upplagda låten är huvudinstrumentet tramporgel!

    Om jag har lyckats bra vågar jag inte riktigt säga, har bara spelat in i ungefär ett halvår, men jag tycker att det funkar iaf.

  2. Fan vad kul!

    Om jag ska vara ärlig så var jag jädrigt slarvig när jag spelade in tramporgeln. Hade lite tidspress så jag ställde helt sonika min Shure SM7B:a bredvid orgeln och körde. Så jag fick ratta en hel del för att rädda upp den. För övrigt så är det jädrigt svårt att få tramporgeln att samsas med andra instrument då den gärna äter upp hela registret. Dessutom är den för lågt stämd, tydligen så är tramporglar de för de byggdes så en gång i tiden. 438hz ska den vara stämd efter vad jag förstått så jag brukar köra den genom logics pitch shifter plug som enkelt löser problemet åt mig.

    Trots allt detta så är det ändå lite ett av mina favoritinstrument då de skapar en mycket speciell stämning i mitt tycke.

    Använder själv tramporgel väldigt mycket, i princip som huvudinstrument i många inspelningar. Känner också att det kan va jävligt svårt att få in den i bilden, men har på senare tid bestämt mig för att skita i att eq'a den, och det funkar rätt bra i mitt tycke. Spelar in min med två sm57or, vilket gör att de blir ju lite sådär.

    Än en gång, skitbra låt!🙂 ser fram emot att höra mer!

  3. Tjena forumet!

    David heter jag, är nitton år och har hållt på med musik sedan jag var ca 12 nånting.

    Började med att plinka gitarr, plockade snabbt upp munspelet och upptäckte dur skalans underbara värld.

    Efter det gick jag över i en hårdrocks period och startade metalband med allt vad det innebar (kedjor, hår, svett och sprit)

    Slutade väl med hårdrocken när jag började gymnasiet kan jag tänka mig, upptäckte brass och peps.

    Sedans dess har jag gjort i princip vad än som fallit mig in, men man kan väl säga att jag håller på med singer/songwriting.

    Mina huvudinstrument skulle jag säga är min tramporgel, gitarr, munspel och sång, spelar en del theremin men det är svårt att använda som något annat än noise.

    Har i ett år ungefär luskat runt på forumet och snappat upp en del, och gillar stämningen!

    Om nån är sugen på att lyssna på vad jag håller på med så kan ni gå in och titta på min soundcloud profil, har dock bara en låt uppe.

    http://soundcloud.com/david-scholander/ingenting-del-2

    Må väl!

×
×
  • Skapa ny...