Jump to content
Annons

Hillman

Medlem
  • Antal inlägg

    60
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Hillman

  1. Kör vanligtvis med ett Line6 UX1 i mitt Reaper. Det fungerar alldeles utmärkt och monitorerna är kopplade till UX1:ans utgång.

    Nu har jag köpt en Yamaha THRX10 som ger riktigt fett gitarrljud och skulle därför vilja köra med detta in då jag spelar in gitarr (men med UX1 för alla andra instrument). Kort sagt, jag skulle vilja ha båda ljudkorten (jo, finns ett inbyggt i THRX10) och assigna dem till olika inputs i Reaper.

    Är detta möjligt? Under Options>Preference>Device får man ju välja drivrutin, men väljer jag Yamaha dä, kommer ju även ut-ljudet till THRX10.

    Mycket tacksam för svar. Har kollat Reapers manual, men hittar inget svar där...

  2. Letar efter en äldre Peavey-stärkare som jag tror hette bandit. Den stod i alla fritidsgårdars replokaler och lät fantastiskt.

    Jag tänker inte på den nyare varianten Bandit 112. Den jag tänker på var betydligt mindre, kanske 40w.

    Nån som vet vilken jag menar och vart jag hittar en?

  3. Hej,

    Jag har ett antal låtidéer och spelar själv gitarr. Är det någon här ute som är intresserad av att förfina mina idéer med sångmelodier, sång, bas och trummor?

    Allt samarbete sker online. Inte för att jag skyr social kontakt (det bör också ske vid tillfälle), mest för att jag har kasst med tid...

  4. Köpte rubricerade nummer idag. Konstaterar att tidningen är i ständig förändring. Här är mina synpunkter:

    Ros:

    Artiklarna "Låna Soundet", "Studiobygge" och "Mixakuten"!!! Det är precis den här typen av artiklar jag förväntar mig när jag köper en tidning som Studio. Mycket bra! Äntligen en pedagogisk och noggrann genomgång av hur mixarbetet och produktionen av låtar går till i praktiken. Jag är inte särskilt intresserad av Lady Gagas typ av musik, men jag tror och hoppas på att detta blir ett stående inslag och att andra musikstilar kommer att täckas i kommande nummer. Hade det funnits ett specialnummer eller en bok med bara sådant innehåll hade jag köpt två ex direkt (ifall ett skulle gå sönder!).

    Ris

    Artikeln om inspelning av sång har tidigare (i stort sett i samma utförande) publicerats i såväl Studio som i Studio Special. Det är alltså tredje gången på ca ett år jag betalar för att få samma artikel. Lika upplyftande som det som beskrivs under "Ros" var, lika nedslående var detta. Jag betalar 89 spänn för tidningen, jag förväntar mig att få nya, fräscha artiklar, inte sådana som jag redan har läst i samma tidning en gång. Än mindre sådant som jag har läst 2 ggr.

    Förslag

    Varför inte lägga upp samtliga spår i artikeln "Mixakuten" på hemsidan, inte bara den färdiga mixen. Då skulle man ju kunna testa själv och jämföra med "proffsets" resultat.

    Jag förstår fortfarande inte varför man envisas med att ha programspecifika genomgångar. Bort med dem och publicera artiklar som läsarna har glädje av oavsett vilken sequenser man använder.

    Jag läste med glädje artiken för några nummer sedan "kompressorn från grunden" (eller nåt liknande) och fick uppfattningen att detta skulle vara en serie där man fokuserade på en effekt varje nummer och gick igenom den. Det blev dock aldrig någon artikelserie. Synd, tycker jag. För artikeln var bra och jag hade gärna sett att man hade fortsatt med t.ex. EQ, Reverb, Delay etc, etc.

    Tack för det bästa numret hittills av tidningen Studio. Jag hade faktiskt givit upp tidningen och hade bestämt mig för att sluta köpa den. Men när jag stod i kön till kassan så slank den ner i korgen ändå, och det är jag glad för. I mitt tycke det bästa numret hittills! Fortsätt så!

    Övrigt innehåll i tidningen är helt ok, och precis vad jag förväntar mig av en tidning som STudio. Jag tänker på tester, nyheter etc.

  5. Jovisst, men han kan ju kalla sig vadsomhelst i Facebook.

    😉

    Har med 99,9% säkerhet hittat namn och personnummer till den person som har lagt ut annonsen. Verkar vara en person med bristande kunskaper i privatekonomi... Är inte helt förvånad över att han försöker sälja samma vara flera ggr om.

  6. Ok, tack! Jag får väl helt enkelt testa mig fram mer. Men det känns som så Fort jag försöker spela något så låter det likadant och bara tråkigt. Att hitta på melodier är jag också värdelös på. Har försökt hitta på några riff och melodier i huvudet också. Men det går inte heller så bra. Inte så bra fantasi.. XD Men jag får väl bara öva mer. Tänkte om du visste några specielle exempel jag kunde öva på. 😛 Jo jag kanske hittar några att lira med senare när jag flyttar. Bor just nu i uppsala precis som du 😛

    Testa att spela in de riff du skriver. Sen kan du lyssna på dem under en längre tid och försöka nynna fram bra melodier. Spela gärna in flera olika melodier till riffen. Till slut lyckas du kanske få fram något som låter bra. Likadant med riffen. De kan behövas ändras efter hand.

    Men som tidigare sades i tråden: Spela mycket av andra artister som du gillar. På det sättet lär du dig vilka tekniker, vilken frasering och vilka ackordsföljder som får riff att låta så som du vill.

  7. Använder också Reaper. Har gått över från Ableton vilket iofs funkade ok, men jag gillar Reapers inställning till licenser, d.v.s. det finns endast en typ av licens och det är den fulla versionen. Att det bara kostar en spottstyver skadar ju inte heller. ´Var och en får ju så klart göra som de vill, men jag har valt att betala för min licens.

    Tycker också att det borde finnas en särskild avdelning för Reaper i forumet.

  8. ingert våldsamt ovanligt problem.

    Jag repar en hel del gitarrer, det är tyvärr bara att byta stämskruv, finns inte så många alternativ.

    Du kan pröva ta en tång och klämma åt strängen precis så den går in, men det fungerar nog inte.

    Inget jätt bök att byta stämskruv, typ 3-4 skruva som ska bort bara, går jätte fort.

    och glöm inte intonera gitarren.

    Ok, tack för svaren. Testade att klämma med tången i änden av strängen och det funkade.

    Vill helst inte byta stämskruvar eftersom jag är så grymt nöjd med de som sitter på den gitarren (förutom att hålet är för litet då, hehe). Men kanske måste ag, för jag tror att det behövs en tjockare e-sträng ändå... Även 0.50 låter lite fladdrig.

  9. Har bestämt mig för att stämma en av mina gitarrer i drop C. Valde att testa med min Blade RH-2 och ett strängset om 0.11-0.50 (vilket kanske egentligen är för klent, va?). Allt var frid och fröjd tills jag skulle stränga den låga E-strängen (som ju blir ett C). Strängen var nämligen för tjock för hålet i stämskruven (eller staven eller vad det nu kan heta). Tänkte först prova med att bara stoppa in den icke lindade delen av strängen, men då blir ju strängen alldeles för lång och jag måste dra den 15-20 varv runt skruven.

    Vill helst slippa att borra i stämskruvarna... Är detta ett vanligt problem eller är det bara mina skruvar som inte är anpassade för så tjocka strängar? Provade att sätta en 0.46 sträng där, men den kändes väldigt "sladdrig" i förhållande till de andra strängarna...

  10. Själv använder jag Reaper, men vi är ju ganska många läsare, och vi använder säkert tiotals olika program.

    Jag tror inte att det är för svårt att hänga med i generella tips. Det beror ju helt på hur avancerade manövrar man vill lära ut.

    Återigen ett kraftigt beröm för "Härma stilen" som har fått ett ordentligt uppsving. Nu fick vi lära oss hur man skruvar gitarren, hur man eq:ar trummorna och hur låtens eq-kurva ska se ut. Mycket bättre än att lära sig att i Garage Band lägga ett anslag på basen på varannan fjärdeldel och matcha med kaggen.

    Keep up the good work!

  11. Håller fullständigt med föregående talare! Jag hoppas att "Från början" blir ett stående inslag från och med nu. Likaså har "Härma stilen" fått ett ordentligt uppsving och fyller nu faktiskt en funktion.

    Jag hade (nästan) bestämt mig för att sluta läsa Studio, eftersom jag inte tyckte att den gav mig som nybörjare några användbara tips. Men efter att trots allt ha köpt senaste numret, kommer jag ge tidningen en chans till.

    Nu hoppas jag bara att de programspecifika sidorna (cubase m.m.) byts ut till tips och tricks som kan användas på alla DAW:s.

  12. Ur handboken (Egentligen skulle du fått leta själv - men det är ju snart jul 😄 ):

    REAPER's Virtual MIDI Keyboard,

    can be played using your mouse or PC

    keyboard.

    This keyboard is displayed using the

    command View, Virtual MIDI

    Keyboard. The shortcut keys Alt B

    can be used to toggle display on and

    off.

    Hehe, tack. Jag hittade det i handboken fem minuter efter jag hade ställt frågan. Har letat efter det ett tag, men visste inte att jag skulle söka efter "virtual keyboard".

    Tack för svaret i alla fall!

  13. Tack så mycket för alla svar!

    Jag tror också att problemen beror på sadeln. Den skadades inte när jag bytte, men kanske har tidigare ägare filat ner skåran, för den är ganska bred. Skorret kommer från tredje bandet tror jag. Känns som att strängen sitter vädigt lågt. I stallet är alla strängarna ganska högt, så det är inte så mycket att göra där.

    Hur fixar jag stallet? Kan man klämma dit en bit papper under strängen? Har läst att man kan fixa med hobbylim, men jag vet inte om jag vill pula med det där.

    Jag kan inte sänka strängen till E, för då ligger samtliga toner under band 2 ett halvsteg för lågt. Den stämmer alltså från F (1 bandet) och nedåt, det är bara lös sträng som inte stämmer.

  14. Skulle idag sätta på nya strängar på elbasen (används bara till lite inspelning). Lite kruxigt var det, man är ju van vid de lite nättare gurasträngarna.

    Hur som helst - när jag ska stämma aset skorrar E-strängen och den är inte längre stämd i E, utan i F. När jag håller ner första bandet får jag alltså samma ton som lös sträng. Vad beror detta på och hur ska jag lösa det?

  15. Har precis kommit igång med mixning av mina insapelningar (som har legat omixade på HD:n länge nog...)

    Jag har förstått att man vid mixningen ska lägga en referenslåt på et separat kanal för att kunna se till att mixningen blir liknande på alla låtar och så att volymnivåerna är liknande (har jag fattat rätt så långt?).

    Men om jag lägger ett referensspår på en separat kanal, kommer ju denna att gå igenom masterkanalen. Och de pluggar jag har där kommer alltså att påverka även referensspåret, eller?

    Hur använder ni referensspår när ni mixar???

  16. Hej

    Verkar inte få dessa två att samarbeta. När jag kör min ux1 genom pod farm och in i Ableton Live, funkar det hur bra som helst. När jag försöker samma in i Reaper, funkar det inte alls. Jag får helt enkelt inte POD Farm att "snacka" med Reaper...

    Min fråga är alltså: Hur ställer jag in Reaper så att jag får ljudet från min gitarr via min UX1 och POD Farm in i record i Reaper???? När jag försöker Audio settings, finns inte ens UX1:ans ingångar med!!!

  17. Det finns ingen demoversion, endast en version och den har fullt ställ. Inga begränsningar annat än de som din egen dator sätter när den inte orkar längre. Licensvillkoren är mycket generösa. Om du omsätter mindre än $20 000 på din musik om året betalar du bara $60 för programmet, i annat fall $225 och det är upp till dig själv att avgöra vad du betalar...

    Det blir lite som bilsäljaren som säger "OK, du får köpa den här Porsche'n till 70% rabatt om du lovar att bara köra med den på natten på vägar utan belysning."

    Reaper är ett mycket kompetent verktyg. Det följer med en hel del pluggar också, de är helt OK. Jag har nu lusläst 2/3 av manualen samtidigt som jag jobbar med det och måste säga att jag är uppriktigt sagt förvånad över flexibiliteten och styrkan i det. Det finns självklart en del svagheter också men det blir OT i denna tråd.

    Edit: Ska tilläggas att jag givetvis talar om Reaper V3.0

    Tja, jag omsätter väsentligt mindre än 20.000 USD per år på min musik. Och när omsättningen överstiger 20.000 dollar, kan jag faktiskt tänka mig att betala 225 till utvecklaren...

    Jag tackar så hemskt mycket för tipset om detta program som verkar vara en värdig ersättare till mitt gamla hederliga Live! Ska bara försöka sätta mig in i hur det fungerar, sen kan man ju mixa på riktigt!

    Verkar dock inte funka med Line 6 UX-1

×
×
  • Skapa ny...