Jump to content
Annons

Hillman

Medlem
  • Antal inlägg

    60
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Kör vanligtvis med ett Line6 UX1 i mitt Reaper. Det fungerar alldeles utmärkt och monitorerna är kopplade till UX1:ans utgång. Nu har jag köpt en Yamaha THRX10 som ger riktigt fett gitarrljud och skulle därför vilja köra med detta in då jag spelar in gitarr (men med UX1 för alla andra instrument). Kort sagt, jag skulle vilja ha båda ljudkorten (jo, finns ett inbyggt i THRX10) och assigna dem till olika inputs i Reaper. Är detta möjligt? Under Options>Preference>Device får man ju välja drivrutin, men väljer jag Yamaha dä, kommer ju även ut-ljudet till THRX10. Mycket tacksam för svar. Har kollat Reapers manual, men hittar inget svar där...
  2. Ok, har hittat den jag söker tror jag... Det är den gamla Peavey 112. Låter otroligt mycket bättre än den nyare II:an i mina öron...
  3. Hillman

    Peavey Bandit (?)

    Letar efter en äldre Peavey-stärkare som jag tror hette bandit. Den stod i alla fritidsgårdars replokaler och lät fantastiskt. Jag tänker inte på den nyare varianten Bandit 112. Den jag tänker på var betydligt mindre, kanske 40w. Nån som vet vilken jag menar och vart jag hittar en?
  4. Sorry. Just för att det kanske mer hörde hemma under samarbeten. Jaha... Försökte bifoga låten i stället, men det verkar inte ha funkat. Jaja. Kolla under rock/metal så kan ni höra "rockdänga".
  5. Hej Har ett par färdiga låtar, men skulle gärna vilja samarbeta med någon som kan sjunga och skriva melodier. Exempelvis på denna låt:
  6. Hillman

    Uppladdning av låtar

    Har försökt lägga upp en låt i två dagar. Får bara felmeddelande med rekommendation att kontakta administrator. Vad är fel?
  7. Hej, Så härt hade jag egentligen inte tänkt. PM:a mig exempel på vad du vill åstadkoma, så kan vi kanske komma överens? 🙂
  8. Hej, Jag har ett antal låtidéer och spelar själv gitarr. Är det någon här ute som är intresserad av att förfina mina idéer med sångmelodier, sång, bas och trummor? Allt samarbete sker online. Inte för att jag skyr social kontakt (det bör också ske vid tillfälle), mest för att jag har kasst med tid...
  9. Har med 99,9% säkerhet hittat namn och personnummer till den person som har lagt ut annonsen. Verkar vara en person med bristande kunskaper i privatekonomi... Är inte helt förvånad över att han försöker sälja samma vara flera ggr om.
  10. Testa att spela in de riff du skriver. Sen kan du lyssna på dem under en längre tid och försöka nynna fram bra melodier. Spela gärna in flera olika melodier till riffen. Till slut lyckas du kanske få fram något som låter bra. Likadant med riffen. De kan behövas ändras efter hand. Men som tidigare sades i tråden: Spela mycket av andra artister som du gillar. På det sättet lär du dig vilka tekniker, vilken frasering och vilka ackordsföljder som får riff att låta så som du vill.
  11. Använder också Reaper. Har gått över från Ableton vilket iofs funkade ok, men jag gillar Reapers inställning till licenser, d.v.s. det finns endast en typ av licens och det är den fulla versionen. Att det bara kostar en spottstyver skadar ju inte heller. ´Var och en får ju så klart göra som de vill, men jag har valt att betala för min licens. Tycker också att det borde finnas en särskild avdelning för Reaper i forumet.
  12. Ok, tack för svaren. Testade att klämma med tången i änden av strängen och det funkade. Vill helst inte byta stämskruvar eftersom jag är så grymt nöjd med de som sitter på den gitarren (förutom att hålet är för litet då, hehe). Men kanske måste ag, för jag tror att det behövs en tjockare e-sträng ändå... Även 0.50 låter lite fladdrig.
  13. Hillman

    Strängar vid drop C

    Har bestämt mig för att stämma en av mina gitarrer i drop C. Valde att testa med min Blade RH-2 och ett strängset om 0.11-0.50 (vilket kanske egentligen är för klent, va?). Allt var frid och fröjd tills jag skulle stränga den låga E-strängen (som ju blir ett C). Strängen var nämligen för tjock för hålet i stämskruven (eller staven eller vad det nu kan heta). Tänkte först prova med att bara stoppa in den icke lindade delen av strängen, men då blir ju strängen alldeles för lång och jag måste dra den 15-20 varv runt skruven. Vill helst slippa att borra i stämskruvarna... Är detta ett vanligt problem eller är det bara mina skruvar som inte är anpassade för så tjocka strängar? Provade att sätta en 0.46 sträng där, men den kändes väldigt "sladdrig" i förhållande till de andra strängarna...
  14. Hehe, tack. Jag hittade det i handboken fem minuter efter jag hade ställt frågan. Har letat efter det ett tag, men visste inte att jag skulle söka efter "virtual keyboard". Tack för svaret i alla fall!
  15. Hur kommer man åt den funktionen i Reaper?
×
×
  • Skapa ny...