Jump to content
Annons

Sengaia

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Sengaia

  1. Men har du läst det?

    Det är kanske för att du eventuellt inskränker dig till att "lyssna" på, istället för läsa, avtalsvillkor som du upplever dem som icke-"schysta"?

    Varken FaceBooks eller YouTubes villkor innehåller några som helst konstigheter när det gäller den här frågan. De villkor som är satta finns där för att den tjänst de erbjuder dig ska fungera utan onödigt krångel och gnäll.

    Jo faktiskt. På denna länk.

    har du råkat ut för dylikt?

    Well... Inte än!.. 😆

    Okej, men det verkar som det är rätt lugnt då!

    Tänkte bara att det var bäst att kolla med lite mer erfarna musiker/producenter så man inte gör nåt dumt 😊

    • Gilla 1
  2. Vet att allt som läggs upp på t ex. YouTube och facebook får användas i kommersiellt bruk av ägarna, vore ju inte omöjligt om större musiktjänster gjorde samma sak.

    Vilket jag faktiskt hört att SoundCloud gör?

  3. Tja!

    Tänkte kolla om nån har lite koll på vilka sidor man kan ladda upp sina låtar utan att ägarna har rätt att ta allt du äger om du inte åker till Berlin och spelar dockteater när du blir tillsagd.

    Sidor med schysta villkor helt enkelt, där man kan slänga upp låtar med upphovsrätten i behåll?

  4. Har själv precis börjat jag med.

    Jag drog hem ett ljudkort med inbyggda preamps(Audiofire 4) en billig stormembransmick från thomann(SC-400) och en liten MIDI-klaviatur. Allt gick på ungefär fyra pickadoller sammanlagt.

    Sen rekommenderar jag dig att ladda ner några olika demos på inspelningsprogram, sedan tar du det som känns mest logiskt och skönt att arbeta med. Själv kände jag mig bekväm med Sonar.

    Jag är faktiskt riktigt nöjd med min setup. Det låter riktigt bra! Tycker micken låter kanon hittills, trotts priset. Inte provat med sång eller ackegura än men till att micka förstärkaren låter det grymt. Jag mixar än så länge med mina AKG518 lurar, vilka är lite väl starka i basen, men de fungerar.

    Men som sagt, den största mödan är faktiskt att lära sig programmen. Räkna med många timmar av svordomar och frustration.

  5. Har hoppat helt till linux nu. Kan ju vara intressant att se vilka pluggar folk använder och hur bra de fungerar. Inte minst eftersom ardour släpps i v. 3 med midi stöd snart.

    Kan ju iaf säga att Addictive Drums fungerar utmärkt! Tyvärr är det den enda pluggen jag hunnit testa än så länge.

  6. Du stämmer gitarren som vanligt med stämmapparat och sedan skall det stämma på 12:e bandet också-om inte så använder man skruvarna på stallet som justerar stränglängden tills gitarren stämmer helt även på 12: band. Då ska den stämma över alla band....

    :rolleyes:

    ^This.

    Helt klart intoneringen som är lite sne.

  7. Snappar upp tråden lite utan att ha läst allt, men jag står i ett val mellan Echo Audiofire 2 och 4. fyran har inbyggda preamps men inte tvåan. För mig skulle 2 inputs räcka eftersom jag ändå alltid spelar in på en track åt gången.

    Men alla verkar tycka att man ska köpa 4an eftersom den har preamps. Då kommer vi till min fråga, är det värt för mig att köpa 2an och typ en Art Tube MP eller en behringer preamp och spara några hundralappar?

  8. Själv skulle jag rekommendera VOX, kör själv på en W847 med true bypass mod.

    Personligen tycker jag att den har ett mycket varmare och klarare ljud än Crybaby som är lite skarpare och hårdare, brukar få känslan av en dist som inte går att stänga av på CB.

    Men prova och jämför, alltid det som är nyckeln!

×
×
  • Skapa ny...