Jump to content
Annons

Sengaia

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

5 Neutralt
  1. En grej jag brukar göra ibland är att sätta mig med några vänner och bara jamma helt utan mallar. Man ska inte haka upp sig på prylar och instrument utan ta det man har och känna flowet, genrer är också farliga saker. http://www.youtube.com/watch?v=eJCKN4j00c0 Det här är känsla(och lite annat )!
  2. +1 för Recuva, funkar kanon. Så länge du inte har skapat filer som tar upp den platsen som de raderade filerna tog upp så borde det gå att återställa.
  3. Vafalls?! Klippet är ju privat din tacoindian!! Tråkigt det där med borrningen btw...
  4. Sengaia

    prao

    Musikaffär.
  5. Fasen också. Hade varit galet kul att se lite Bellman-tolkningar. 😱 Men för att göra det bästa ur situationen får jag väl lägga ett förslag på filmtitel: Braindead.
  6. Man brukar ju snacka om att ''spela in'' sina nya lurar. Ska nog dock inte uttala mig om hurvida sant det är har verkligen ingen aning, men det kan ju hända helt oanvända element låter lite annorlunda.
  7. Jo faktiskt. På denna länk. Well... Inte än!.. 😆 Okej, men det verkar som det är rätt lugnt då! Tänkte bara att det var bäst att kolla med lite mer erfarna musiker/producenter så man inte gör nåt dumt 😊
  8. Vet att allt som läggs upp på t ex. YouTube och facebook får användas i kommersiellt bruk av ägarna, vore ju inte omöjligt om större musiktjänster gjorde samma sak. Vilket jag faktiskt hört att SoundCloud gör?
  9. Sengaia

    Ladda upp musik

    Tja! Tänkte kolla om nån har lite koll på vilka sidor man kan ladda upp sina låtar utan att ägarna har rätt att ta allt du äger om du inte åker till Berlin och spelar dockteater när du blir tillsagd. Sidor med schysta villkor helt enkelt, där man kan slänga upp låtar med upphovsrätten i behåll?
  10. Att Cult Of Luna år 2007 fick "Somewhere Along The Highway" nominerat till årets metalalbum var fantastiskt. Men fan vad tramsigt det var ikväll.
  11. Beror ju lite på vad du har för stärkare såklart. Det går ju att emulera stärkare med program som Guitar Rig och Amplitube, men har du inte en 15-watts Harley Benton-stärkare är nog att micka stärkaren att föredra!
  12. Sengaia

    Frank Zappa

    Well... Lyssna på någon av hans plattor och kom tillbaka. We're only in it for the money är en sjukt bra platta tycker jag!
  13. Har själv precis börjat jag med. Jag drog hem ett ljudkort med inbyggda preamps(Audiofire 4) en billig stormembransmick från thomann(SC-400) och en liten MIDI-klaviatur. Allt gick på ungefär fyra pickadoller sammanlagt. Sen rekommenderar jag dig att ladda ner några olika demos på inspelningsprogram, sedan tar du det som känns mest logiskt och skönt att arbeta med. Själv kände jag mig bekväm med Sonar. Jag är faktiskt riktigt nöjd med min setup. Det låter riktigt bra! Tycker micken låter kanon hittills, trotts priset. Inte provat med sång eller ackegura än men till att micka förstärkaren låter det grymt. Jag mixar än så länge med mina AKG518 lurar, vilka är lite väl starka i basen, men de fungerar. Men som sagt, den största mödan är faktiskt att lära sig programmen. Räkna med många timmar av svordomar och frustration.
  14. Har ett ESI-kort med 18-in/8-ut till salu om du är intresserad. Men du kanske ville ha ett internt kort?
  15. Intressant! Kör den någon slags egen distribution av linux? Kanske något man ska installera isf.
×
×
  • Skapa ny...