Jump to content
Annons

Lavoe

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Lavoe

  • Födelsedag 1984-01-29

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sundsvall
  1. Lavoe

    hjälp nån!

    Hej, är ny med cubase 5. vill kunna göra en sak, hoppas nån kan hjälpa mig. Jag vill kunna höra mitt till ex: gitarr som jag har ikopplad till ljudkortet LIVE. med reberv och allt jag har lagt till. fast samtidigt som jag spelar, för nu. måste jag spela in först och sen på PLAYBACK, bara då kan jag höra reverben osv. men jag vill kunna spela "live" och ha allting med, kunna höra allting med. hur gör jag?... tack tack och tusen tack!.
  2. Lavoe

    ..?

    Alltså, jag hör reverben bara EFTER jag spelat in. 😄
  3. Lavoe

    ..?

    Hej, jag är ny med Cubase. och Undrar en grej. Kopplar in en mic,klickar på monitor ikonen, jag har reverb på osv, men kan inte höra det. hör den bara "torrt" om det nu heter så, jag vill ju höra ljudet med reverben osv, hur gör jag då? Tack.
  4. Lavoe

    StudioBas?

    Ja precis, mitt mål är absolut inte att bli en virtuosobasist 😛 . utan ett bas som funkar okej spelmässigt där ljudet är bra,och går att variera, fin,klar tunn, men vill oxå ha den där tunga mörka reagge,salsa soundet. och jag kommer INTE att köpa 2 basar 😉 pengar lägger jag på mina gitarrer istället 😄 så ja, vill ha en bas som funkar bra i studion. tack för alla tips. bästa forumet!!
  5. Lavoe

    StudioBas?

    tack alla ni. känns riktigt kul detta. ska testa en P-Bas då🙂 Tack.
  6. Lavoe

    StudioBas?

    Hej hej, jag funderar starkt på att köpa mig en bas till min studio, men vet itne vilken. kommer att använda den till bl.a : blues,jazz,funk,salsa,reagge, och 90 tals hiphop! Ska man ha en med singelcoil eller humbucker? jag kan skillanden, är nämligen gitarrist och då är en singelcoil snubbe.(hendrix,clapton,SRV,jeff beck) mina idoler. men hur funkar det i bas då? budget är runt 10.000 tack.
  7. Allt beror på ,vad du vill spela, och vart du ska spela. Lirar du metal?rock? blues? pop? och ska du ha den hemma? replokalen?..
  8. Lavoe

    Preamp?

    Vad trevliga ni är, det värmer att se att ni hjälper och bryr er. 1000 tack:) ska följa era råd.och önskar jag kan hjälpa till nån gång med nånting:) skulle vilja ha en kontroller för mixerbordet faktist. och editera med osv. finns det nån som fixar det cubase? jag svär hela tiden när jag grejar med musen på edit,eller när jag pannar 😄 . ha det bäst vänner.
  9. Lavoe

    Preamp?

    hej. OKej då köper jag inte någon preamp. Jag har midiklaviatur såklart 🙂 Och mic tänkte jag köpa snart..men där har jag inget koll alls.. :/ vad tycker ni?
  10. Lavoe

    Preamp?

    Hej. Jag är ny både inom musikproduktion och på forumet!🙂 Iallfall så undrar jag om jag "måste" skaffa mig en preamp. Jag funderar starkt på det. har nyss skaffat mig följande: Motu 828 MK3 Genelec 8030 MPC 2000 Xl Dator : grymt bra dator med bl.a I7 3.33 Extreme,12 gb dominator GT minne. SSD. Cubase 5. Jag vill ju få bra tryck och ljud på både sång och audio/midi. Jag spelar både gitarr och bas själv.Och med MPCn kör jag bara audio out. Hur funkar det? blir det stort skillnad med en preamp? och isåfall vad ska jag ha för preamp? Om det är så att jag måste ha en, så är min budget på 10.000. Musiken jag spelar in är i första hand Filmmusik. Sen blir det en blanding av Hiphop,blues,jazz,funk,latin. Uppskattar stort all tips. Tack.
  11. Lavoe

    Workflow?...

    Ja, precis, menar Stereo sorry:) ja, jag har ju massor av ideer, och har bra utrustning nu. men går så segt när man inte kan själva cubase 5(som jag testar nu) kan spela in audio iallfall nu:) försökte redigera men det gick åt *******! det är DET jag skulle vilja ha tips om :/ men tack ändå.
  12. Lavoe

    Workflow?...

    Hej på er alla.hoppas ni mår fint. Jag är riktig ny här och inom inspelning. Jag köpte Studios monsterutgåvan Inspelning och mixning! Och är jättenöjd,den har lärt mig jättemycket. men undrar en sak nu ... Finns det ett liknande nr eller någon bok om hur själv INSPELNIGEN ska gå till? spela in mono o inte audio, gör si o så,klipp inte hela tiden. osv. så man lär sig en grym workflow under inspelningen. hoppas ni förstår mig. så man på ett smidig sätt jobba sig fram tills där mixningen börjar. jag är musiker sen 10 år tillbaka,spelar massor av instrument. nu har jag satsat på en fin hemmastudio,och tänkte satsa hårt. Så alla tips och hjälp uppskattas.
×
×
  • Skapa ny...