Jump to content
Annons

Johan Landgren

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Funderar på att köpa en laptop som jag ska använda delvis till inspelning av musik. Något särskilt jag ska tänka på? Tips? Jag tänker mig kanske något i 10000-kronorsklassen.
  2. Skulle vilja ha lite tips på hörlurar, jag kommer att använda dem för inspelning och mixning hemma, inget alltför dyrt alltså. De ska vara täta så att jag kan spela in sång med dem, och duga att mixa i. Runt 300-400 kronor är jag väl beredd att lägga.
  3. IMHO: Ja, det där med vilket som är dominanten och dominantens dominant... alltså man kan ju ha antingen dominanten i dur eller i moll. Dominanten i Em kan vara antingen B eller Bm. Vanligtvis använder man durdominanten (😆 ofta med en sjua (B7) för att förstärka spänningen som sedan upplöses när man går tillbaka till tonikan (Em). Enligt G durs skala är Am den mest "korrekta" dominant-dominanten, men A7 har en starkare spänning, och leder tydligare till dominanten (D eller D7 eller vad man nu vill ha för färgning)
  4. Äsch, Culloden är inte Culloden utan Fredde på sång! Skaffa djonas på gura i stället! /Johan (ex-Culloden)
  5. Tror inte jag har behov av digital in/ut, eller av så fasligt många analoga in/ut heller. Två skulle nog räcka, om kortet är bra i övrigt. Och, ja, jag har tänkt mig att använda midi.
  6. Är det korrekt uppfattat att 1212M består av två separata kort? Jag har nämligen bara en PCI-plats i min lilla ShuttlePC 😆
  7. Jag skulle vilja ha lite tips på bra ljudkort i för högst 3000 kronor. Jag vill ha ett ljudkort med mikrofonförstärkare, så att jag bara kan koppla in en mikrofon (typ shure sm-58) och spela in. Vad föreslås?
×
×
  • Skapa ny...