Jump to content
Annons

niwa

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om niwa

  • Födelsedag 1976-04-21

Om mig

  • Kön
    Man
  1. När ni testar instrument i butik vad brukar ni köra för intron eller låtar då? =) Blev lite nyfiken och tyckte dessutom det var väldigt kul, när min sambo som jobbar på Rusta, berättade att det ofta flera dagar i veckan kommer in kunder och spelar Eric Claptons - Tears In Heaven på gitarr. Kan den vara den vanligaste "testar" låten i butik....och varför? Ni som jobbar i musikaffär vad brukar ni höra mest av? Tyckte det här kunde vara en rolig-värdelöst-vetande undersökning =)
  2. niwa

    Midi problem

    Det går utmärkt att köra midi via usb, det gör jag på min psr. Men för att sedan få ett midi spår som använder syntens ljud att höras i dina monitorer, så måste synthens lineutgång vara ihop kopplad med ljudkortet. Det är inte så att midi-spårets ut står inställd på ljudkortet istället för på mox:en? //Niklas
  3. aha....det är så man ska göra 🙂 Tack så mycket för hjälpen.
  4. haha jag förstår din frustration =) Men hur gör man då...om jag vill ha ett ljud fån min keyboard, och inte vill spela in ett audiospår eftersom så fort jag trycker in rec så lyckas jag alltid spela fel. Mina vst spår är inspelade som instrument-track...ska jag använda sådana även till keyboarden..alltså "add inst-track"--> no vst och sedan knappa in ljudbank nr. Det jag är ute efter är att kunna spela in ett spår med keyboardens ljud, som är redigerbart på samma sätt som mina vst-spår. Och sedan är möjlig att exportera till en fil för att kunna lyssna på varsomhelst och inte bara som ett projekt i cubase. Trodde att man då kunde använda midi-spår. Men ibland kan jag ha otur när jag tänker =)
  5. Jag kanske har rört till det lite...så länge det är ett projekt i cubase så går det utmärkt att spara och lyssna byta midiljudbank osv. Men har jag en färdig låt, och vill kunna ladda in den i mp3 spelaren,ellar bränna en skiva. Så kommer alla spår som är midi att saknas på exporteringen...övriga audiospår och vst är OK. Det kanske helt enkelt inte går att exportera ett midi-spår i LE???
  6. De möjliga exportformaten är: wave, aifc, aiff och wma. Har provat med både wave och wma. Fast själva exporteringen är inget problem när det gäller vst och audiospår, då har det alltid funkat. Midi vill av någon anledning inte fastna =) Jag hör i vanliga fall inte heller något under exporteringen. Men midi spåren hörs när de snabbt "rabblas" igenom under exporteringen. Själva exporteringen går också väldigt mycket snabbare än när jag har använt vst instrument men det kanske är fler faktorer som påverkar då. ...verkar säkert vansinnigt konstigt men jag lyckas då inte att få det att fungera.
  7. Det är så jag har gjort utan större framgång. Midispåret hörs när det körs igenom under exporteringen men sedan inget i ljudfilen? Jag testade att göra ett kort klipp med 8-midispår och exporterade det till en wma-fil och det sjuka är att ljudfilen är 4mb stor men knäpptyst 😳 ps...och jag har inte glömt att justera mixer-input/playback ratten på ljudkortet 😉
  8. niwa

    exportera midi-spår

    Hur exporterar man midi-spåren till en wav eller mp3 fil i cubase (Le4)? Alltså om jag gjort ett projekt med både vst, audiospår och midi. Och exporterar dessa (audio mixdown), så kommer midi-spåret inte att höras i ljudfilen. Måste de konverteras på nåt sätt eller? ....Hjälp! 😉
  9. niwa

    Midiklaviatur

    Tack för tipset. Var helt inne på en klaviatur men en kontroll:er skulle nog kunna bli bättre 😄 Har du någon erfarenhet av någon av dessa du nämner...alltså hur lätt de är att konfigurera. Läste lite om Behringer, och....om jag inte har fel..så verkar de ha nån form av "lär" funktion för att assign:a rattarna.
  10. niwa

    Midiklaviatur

    Någon som har tips på vilken midi-klaviatur jag ska välja. Använder idag min Yamaha keyboard, men eftersom den saknar rattar och skjutreglage som är midi kompatibla, så är det lite omständigt om man vill vrida på lite "filter rattar" i mjukvarusyntarna. Har tröttnat på att använda musen med den totala okänsla som det innebär. Har kollat lite på M-audio´s modeller pro och advanced. Vad är det för skillnad på dessa? Och går det egentligen att få alla rattar och reglage på dessa att fungera, eller kommer det att innebära timmar och veckor med manualler innan man får de att nästan fungera 😉 Kör Cubase och div pluggar, Tex Kore-Player,Fm8,SampleTank,SonicSynth går det att få dessa program att synka mot knappar och rattar på en midi-klaviatur?
  11. Det jag kände var att det hördes så tydligt just i år, fast singback-konceptet är etablerat sedan många tillbaka. Det kan ju ha blivit extra tydligt eftersom alla låtarna i lördagens deltävlingen hade ganska lite dynamik i sången.
  12. Med "för bra" menade jag naturligtvis bara ljudkvalitén och inte sång insatsen förövrigt. Men jag kan tycka att den hårda komprimeringen kan göra det lite konstgjort. Känns som det blir en missmatch mellan vad ögat ser och hur det borde låta när det är ett live-uppträdande. Ett lite "skitigare" liveljud tycker jag förstärker känslan även i tv:n av att det är på riktigt.
  13. Vet ej riktigt vad den här tråden handlar om nu..... men en fråga till er som har nån kompis eller hört någon som såg programmet i Lördags. Har man idag blivit lite för duktig att mixa ljudet som går ut i tv från sångarens mikrofon? Alltså om man bortser från falsk-sång och dyl, så tycker jag att ljudet "är för bra". Live känslan försvinner och även fast det kan vara usel sång så får man känslan av att det är playback?? Naturligtvis är det här en smaksak men jag tycker det gör programmet (kan säkert för vissa verka omöjligt...men) ännu ointressantare att se och lite irriterande. Det är inte första gången jag upplever det här fenomenet men det är första gången i melodifestival sammanhang... Är det en trend på frammarsch?
  14. Jag gjorde inte sådär överdrivet mycket research om de olika versionerna, eftersom jag iallafall bara förstår nån ynka promille av alla funktioner i dessa prg. Tyckte att det kunde vara värt att ladda ner den här versionen för 150:-. Fast jag trodde att det var Basic i ett sånt här program att kunna köra vst-pluggar 🤪 Testade ditt tips om att byta filnamn men har inte fått det att funka. Ska testa att ladda ner kore player från presonus sida och se vad som händer och var den hamnar när man installerar den.
  15. Jag kör inte pro utan artist. Vad ruttet att det inte skulle gå att använda mina gamla pluggar i artistversionen =( Kan man spela in midi och använda synthens egna ljud då??? ....nej det är inte cubase egna dll:er jag försöker flytta, men annars är jag nog kapabel att ställa till med det mesta ;-)
×
×
  • Skapa ny...