Jump to content
Annons

Klaatu

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej, Har under ett antal år sänt närradio från studio. Den ligger dock i en annan stad, och nu tänkte jag skaffa mig en liten mixer för att kunna sätta ihop mina program i realtid hemma på kammaren (vill inte klippa och klistra ihop dem -- inget slår känslan av direktsändning). Mina måsten: - En fantommatad mickingång (men det har ju alla) - Fyra stereokanaler (kan möjligen gå ner till tre, men det vore mindre optimalt) - PFL-/solo-funktion, d.v.s. så jag kan förlyssna på en kanal i lurarna utan att den går ut i mixen Högst önskvärt - USB - Möjlighet att spela in kanalerna parallellt via ASIO, d.v.s. inte bara stereomixen utan varje kanal separat - Billigt :-) Vad har jag egentligen att välja på? Som jag förstår, är ingen av Behringers grejer kapabel att skicka varje kanal separat, eller? Och den någotsånär billiga mixer som klarar det, nämligen Alesis Multimix 8 USB 2.0, har för få stereokanaler. Storebror Multimix 16 kostar över 6 000 kr, vilket är över min nivå. :-/
  2. Är det någon här som varit med om att detta ljudkort, eller ett liknande, har pajat p.g.a. slarv med fantommatningen? Eller tvärtom, någon som fantomslarvat tusen gånger utan att något hänt? Hur sannolikt är det att det är jag som orsakat felet? Tack på förhand!
  3. Nu vet jag att det inte är något fel på vare sig mick eller kabel. Upptäckte även att ljudkortet spelar UPP ljud alldeles utmärkt, och jag har inga latency-problem. Så felet verkar ligga i mickportarna på något vis, skadad preamp eller så. Ska lämna in apparaten på koll nästa vecka. Hoppas bara att det inte är jag som har stekt skiten genom mitt oerfarna handhavande med fantommatningen. :-(
  4. Kopplar micken i antingen A- eller B-ingången via XLR och lyssnar på medhörningen i lurar kopplade till ljudkortet. Ljudet är exakt samma skräp där som när jag spelar in i Audacity, och som sagt samma antingen jag kopplat in USB-kabel eller ej. Så jag har svårt att tro att det har något ALLS med datorn att göra -- eller? Som sagt, gammelmicken (dynamisk) ger inget ljud alls i nya kortet, men funkar i såväl gamla (interna) ljudkortet som i bandaren. EDIT: Ska till musikaffär idag och testa så att det inte är micken som fallerar. När jag kommer hem, testar jag väl programmet det tipsades om ovan, men är som sagt skeptisk ... men vad vet jag :-)
  5. Har startat om kortet en massa gånger samt uppdaterat firmware. Felet förekommer även om kortet inte alls är kopplat till datorn. Men den kanske viktigaste frågan är: Kan jag ha orsakat detta genom att koppla i och ur micken med fantommatning påslagen?
  6. Tackar! Men exakt vad är en mikrofonkapsel, och går den att byta? Och hur kan bägge ingångarna samtidigt ha drabbats av samma problem?
  7. Hej studioexperter! Hoppas någon kan hjälpa mig. Köpte E-MU 0404 2.0 USB och Studio Projects B1 (bägge begagnade). Kopplade in micken i ljudkortet, på med fantommatning, in med hörlurar direkt i kortet också. Till en början funkade det hur bra som helst. Lät bra, kunde spela in osv. Men framåt kvällen började saker och ting att spela apa. Det går stundtals att få bra ljud på (alltför) låg inputnivå, men när jag vrider upp gain för micken till en viss nivå, börjar det dista hejvilt. Och då menar jag inte dist som i fög hög volym, utan ljudet låter helt trasigt, som från ett sprucket högtalarelement, och man måste nästan skrika för att något alls ska gå fram. Ibland, när fantommatningen är av, brummar det och tjuter högt som fan. Detta gäller i stort sett för bägge XLR-ingångarna, fast de beter sig aningen olika. B-ingången brummar och tjuter även med fantommatning på. Måste tyvärr erkänna, att jag gjorde nybörjarmisstaget att dra ur och koppla in micken med fantommatning påslagen några gånger (inte många). Men inte kan jag ha bränt micken p.g.a. detta -- jag får ju fortfarande ljud från den? Kan jag ha stekt något i ljudkortet? Eller låter det som om det vore fel på kabeln (nyköpt idag)? En gammal billig dynamisk mick, som dock funkar bra med andra apparater, ger inget ljud alls. Så det känns ju som om något skulle ha hänt med ljudkortet. Men vad? Någon som förstår detta bättre eller har liknande erfarenheter?
×
×
  • Skapa ny...