Jump to content
Annons

Foxy

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Om jag säger såhär då: Jag vill ha en stegrande EQ-skala där man har en startpunkt och en slutpunkt och att den successivt ändrar karaktären på ljudet från Lo-fi till "vanligt" ljud. Alltså, jag markerar det jag vill ändra karaktär på steglöst. Jag går in i EQ'n och ställer en startpunkt (Lo-fi inställning) och sedan en slutpunkt (vanligt rent ljud/originalljudet). FINNS DETTA?!
  2. Här är min idé (som gjorts på så otroligt många inspelningar) : Säg att min låt börjar med fyra takter trummor. Dessa vill jag ska ha lite "lo-fi"-stuk över sig. Efter dessa fyra takter så smäller det till och resten av instrumenten kommer in. Hur gör jag en snygg fade från Lo-fi-ljud till "originalljudet"...? Oftast ligger det ju med nån swisch-liknande effekt när detta används för att bygga upp innan originalljudet kommit igång. Att göra om dessa takter till Lo-fi är inget problem, men att få till en sorts uppbyggnad med hjälp av nån effekt och inte hur jag spelar på trummorna innan själva låten kommer igång, det är DET jag vill åt! Någon som förstår hur jag menar och som vill förklara några varianter på hur man går till väga för att göra detta? Vore grymt trevligt!
  3. Foxy

    Micpreamp? Vad köpa?

    Behöver en micpreamp som inte kostar skjortan men som funkar till demoinspelningar osv... Börjar bli lite less på ljudet man får ur ett Behringerbord... 😎 Tipsa gärna!
  4. Har ett M-Audio Delta 1010 (det stora med breakoutbox) installerat i datorn. Allt är frid och fröjd, jag får signal in i programmet (Sonar) och jag kan spela in den utan problem. Vid uppspelning händer dock något tråkigt...ljudet jag spelar in är det inget fel på, men "ovanpå" det ljudet är det något som ligger och knäpper/hoppar konstant hela tiden. Väldigt jobbigt och det försvinner inte. Någon som vet vad som kan vara fel?? Uppskattar all hjälp och alla tips!
  5. Foxy

    Nya pianoljud? Hjälp!

    Jag har ett elpiano med riktigt skön klaviatur, dock är de inbyggda ljuden ganska kassa (oväntat va?). Dock finns det självklart MIDI. Visst fasen kan man väl köpa nån ljudmodul och koppla in via MIDI och sedan få en hel del nya ljudmöjligheter? Någon som har tips på nån sådan som låter helt ok? Hur kopplar jag? Kommer ljudet fortfarande ur pianots inbyggda högtalare? Lika om jag har en softsynth i datorn, vart kommer ljudet, via datahögtalarna eller de inbyggda i pianot? Borde väl frågat på nå pianoforum, men va fasen...tacksam för svar är jag iallafall, nybörjare på denna front som jag är... 😉
  6. Har en Sennheiser MD-421 men har inte särskilt bra koll på prisläget... Den har några år på nacken men funkar kanon (testat). Det enda är att skenan där man ska fästa miken i stativ är borta. Annars fint skick med original case. Vad bör man ge för en sån mik? (Och är det någon som vet om man kan få tag på en sån där "fästskena"...?)
  7. Foxy

    Fett virvelsound?!

    Jo, givetvis blir det ju ett annorlunda ljud om man lyckas hitta en balans mellan t.ex. överhäng och virvel. Men ett bra pop/rock ljud, typ Goo Goo Dolls album "Dizzy Up The Girl" eller "Gutterflower", Dave Matthews "Everyday", Dream Theater "Scenes From A Memory"...det är något åt det håller jag vill åt. Jäkligt svårt! 🙂
  8. Foxy

    Fett virvelsound?!

    Hur fasen får man till ett riktigt bra virvelsound som verkligen låter blött, lagom snärtigt och fylligt? Det känns alltid lika hopplöst...finns det några standardknep med kompressor inställningar, EQ osv...? Jag vet att virveln i sig låter bra akustiskt. Mikade den både över och under och har mixat dessa så det låter ok, men det funkar liksom inte. Hjälp mottages tacksamt. Man vill ju ha ett virvelljud som inte låter demo hela tiden...
  9. Kan M-Audio Delta 1010 var något för mig?
  10. Njae, budget är väl upp till 10.000:- om det behövs.
  11. Hehe, rolig kille... 😄 Vill kunna mixa varje spår i datorn, blir mer kontroll och en mer "seriöst" ljudbild tycker jag. Men vad tror du om mikar in i Behringermixer, vidare in i ljudkortets externa breakoutbox och sen in i datorn?
  12. Tanken är att jag ska kunna spela in många kanaler samtidigt in på separata spår. Minumin 8 kanaler in, då jag ska kunna spela in t.ex. ett trumset. Jag har i nuläget en P4 på 1,7GHz med 256DDR-ram. Först och främst, är det något att bygga vidare på? Vilket ljudkort bör jag kolla in? Mixer? Preamp? Är helt lost i djungeln av prylar... Ser helst att det inte är nå superdyra förslag...har inte allt för höga krav. Vilka lösningar finns det i fråga om USB/Firewire om jag bestämmer mig för att skaffa en bärbar dator istället? Tacksam för svar!!
  13. Tanken är att jag ska kunna spela in många kanaler samtidigt in på separata spår. Minumin 8 kanaler in, då jag ska kunna spela in t.ex. ett trumset. Jag har i nuläget en P4 på 1,7GHz med 256DDR-ram. Först och främst, är det något att bygga vidare på? Vilket ljudkort bör jag kolla in? Mixer? Preamp? Är helt lost i djungeln av prylar... Vilka lösningar finns det i fråga om USB/Firewire om jag bestämmer mig för att skaffa en bärbar dator istället? Tacksam för svar!!
×
×
  • Skapa ny...