Jump to content
Annons

confusement

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av confusement

  1. Köpte för ett drygt årsedan ett alesis io2 express-ljudkort tillsammans med en trial/lightversion av cubase 4 (från thomann). Använde detta program ett tag men det gick ut, och för ett tag sedan köpte jag Cubase 6 artist (från emusic).

    Nu till mitt problem - jag har inte lyckats få ljudkortet att reagera med Cubase 6 artist. När jag kopplar in ljudkortet i datorn så kommer det klassiska "inkopplingsljudet" och ljudkortet syns om man öppnar ljudenhetskontrollen etc, så datorn vet ju att den är där. När jag öppnar cubase syns dock inte ljudkortet under devices, vst och så vidare. Ingenting i programmet indikerar någon kommunikation med ljudkortet. Vad kan detta bero på?

  2. Well, en macbook pro begagnad jämfört med den där datorn är för mig lite som att jämföra svartvit och färg-tv.

    Men som min kloka far säger: Det man inte har det saknar man inte, men har man det så saknar man det.

    Tillbaka till topic så vet jag inte hur noga cubase är med processorn, det är ju mer än bara klockfreqvensen som spelar roll med.

    Enligt notebookcheck, så ser den inte allt för dålig ut.

    3kärnig och hyffsad bench.

    http://www.notebookcheck.net/AMD-Phenom-II-X3-N830-Notebook-Processor.30280.0.html

    Om man jämför den med http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/asus-x52jt-sx141v/150996.3003/

    , är den bättre månntro? Märkte att den har lite sämre grafikkort men mycket kraftigare processor.

  3. Länken är bruten...

    Ett tipps är att kolla blocket på mac's, såg en Macbook pro för 6 lakan i veckan. Årsmodel 2010, hade inte gått många mil :rolleyes:

    Menar du denna?

    http://www.inet.se/artikel/1969641/acer-aspire-5552g

    Isf ja den klarar nog av Cubase utan större problem, men ett tipps är ju att köpa ett externt ljudkort.

    Okej 🙂. Mac är nog inte riktigt min grej, vågar mig inte på att ge mig in i den världen. Men ja, det var den jag menade. Menden har ju bara 2,1 GhZ processor, minimumkrav för Cubase 6 är 2 GhZ, känns snålt med marginal. Ingen som har någon erfarenhet? 🙂

  4. OK, fråga 1:

    Hur många Dim-ackord finns det?

    grinbig.gif

    Haha. 12. Men ändå 3 😄.

    Men seriöst, så tycker jag att det är mer korrekt att hävda att det finns 12 dimackord. För grundtonen i ackordet påverkar klangen och känslan i ackordet mycket. Och ett Adim och ett Cdim är olika ackord. Även om de innehåller samma toner, för grundtonen bestämmer vilket ackord det blir. 😄

  5. Hej. Har tänkt införskaffa mig Cubase 6 artist och en bärbar dator inom snar framtid. Datorn tänker jag får kosta ca. 5000, möjligtvis upp mot 6000. Här är en dator jag hittat, tror ni att man kan köra Cubase 6 utan problem på denna? Om inte, bättre förslag i samma prisklass, eventuellt lite högre? (Vill gärna ha ett bra grafikkort också.)

    http://www.inet.se/artikel/1969641/acer-aspire-5552g

    eller kanske..

    http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/asus-x52jt-sx141v/150996.3003/

  6. Ja, samma toner. Men i ett Dsus4 har man D i basen. Ett D/G(no3) har ju G i basen och blir därmed inget Dsus4 - tveksamt om man kan kalla det Dsus4/G då G som ju är sus-tonen ligger i basen. Det är isånafall om man lägger ett G även en oktav upp; G D G A. Har dock aldrig stött på ett sådant ackord som döpts till Dsus4/G. Mer troligt är det nog att man döper D/G(no3) till Gadd9(no3). Beroende på sammanhanget dock, självfallet.

  7. Och ser man D som grundton blir det ju "nästan" ett Dsus4. Eller ja, G D A. Ett omvänt Dsus4, bör ju egentligen vara D G A, mycket av "grejen" med susackord är ju att kvarten faller till tersen. Det kan den ju göra i basen också i och för sig. Men ja. Nu har jag förvirrat mig själv. 🙂

  8. Men om du läser inlägget innan ditt då? Missade du det?

    PS: D/G(no3)

    D/G (no3) är ju helt enkelt tonerna G D A. Att döpa en sådan treklang till D/G no3 är väldigt konstigt/orimlig förresten. Däremot blir det ett Gsus2. Om man ser A som grundton blir det ett Asus4(no5)/G, alltså med sjuan i basen. Inte omöjligt men osannolikt att något sådant skulle dyka upp. Beror ju på sammanhanget.

    Edit: Ett par felstavningar.

  9. E° och G° har samma toner men olika grundton. Att säga att E° och G° är samma ackord är då lite som att säga att ett D med G i basen är ett Dsus4; och visst det är det ju också på sätt och vis...

    H heter det i Sverige, B restenstans... 😉

    Ett D med G i basen får tonerna G D F# A. D med G i basen - D/G, skulle man ju kunna kalla det, även fast G inte är någon ackordston i D-ackordet. Alternativt skulle det vara ett Gmaj9no3 (om man ser G som grundton) vilket inte känns så bra. Men mig veterligen är G D F# A på samma gång inte en särskilt vanligt klang.

    Ett Dsus4 blir det inte iallafall, då F# finns med i bilden, och G (4an) dessutom ligger i basen. Dsus4 har ju tonerna D G A.

  10. Tack för svaren! Bara ös på, lär mig av allt! Kul med diskussion också! MEN jag blir lite förvirrad. Det är alltså fråga om land och skola om dim är tre- eller fyrklang?

    Av min lärare har jag fått veta att cdim-ackord i USA är ett cm-5. Och att dim7 i USA är det som vi kallar cdim. Detta är bara dock i vissa fall eller något, alla i USA får inte lära sig detta viset. Men ja, som vi lär oss här i Sverige består dimackordet av 4 små terser, exempelvis C Eb Gb A.

  11. VSTi = mjukvaruinstrument. Typ, enkelt förklarat, en synth eller sampler. I praktiken en virtuell symfoniorkesterorkester, elgura, ståbas etc som du antingen skapar (ritar) direkt i ett MIDI-spår alt. spelar in med hjälp av en masterklav.

    Okej. Noterade att det fanns något som hette "Groove Agent One", en form av trummaskin. Det borde fungera lika bra att få okej miditrumljud i artistversionen väl?

  12. Förresten, vad gör du för sorts musik?

    Jag går i trean på gymnasiet och har spelat in en skiva under årets gång nu som projektarbete. Använt mig av en trialversion av Cubase LE vilken är slut på audio mixdowns och har dessutom främst lånat mickar till att spela in. Har dock blivit pepp på att spela in mer vilket är anledningen till detta eventuella köp.

    Den musik jag hittills skapat är helt akustisk instrumental exprementiell musik, främst piano- eller gitarrbaserad men med massa random instrument/ljud. Är dock sugen på att ha tillgång till massor av halionone-effekter el dylikt och sitta och göra spännande musik på så vis, likväl som att fortsätta spela in akustiskt, alla regniga dagar under sommaren 😄.

  13. Funderar på att köpa mig Cubase 5 essential (köper ej 6an pga. ekonomiska skäl samt min laptops prestanda). Funderar dock på vad man går miste om jämfört med fullversionen. Finns notskriftsgrejen, har man lika mycket effekter och plugins, finns det mindre "utbud" i halionone etc.? Vad skiljer dem åt egentligen?

  14. Hej. Har ett alesis IO2 ljudkort vilket rymmer plats för två mickar. Vilka är de bästa mickarna om jag vill kunna spela in "allt" (gitarr, piano/flygel, sång, percussion, blåsinstrument etc. etc.)? Jag vill gärna vara ekonomisk, helst inte mer än 1000 riksdaler styck. Får ej kosta mer än 1500-2000 styck. Är dock inte ute efter någon superkvalité. Tacksam för svar. 🙂

×
×
  • Skapa ny...