Jump to content
Annons

rol4nd

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. rol4nd

    pluckljud?

    Någon som kan förklara mer utförligt hur detta fås fram i sytrus? snälla 😄
  2. rol4nd

    pluckljud?

    Jag håller mig till sytrus, och där kommer jag bara fram till en "vanlig" trance-pluck typ. Denna är mycket sågigare, får inte fram nåt liknande. Att utgå från default-preset och hitta det ljudet kommer jag aldrig lyckas med, om jag inte har tur typ.
  3. Får inte riktigt ordning på det. Men lite framsteg gör jag. Tror problemet ligger i att jag vill ha en fylligare subbass
  4. rol4nd

    pluckljud?

    Undrar om FL har nån inbyggd plug/synth som man kan få fram ett sånt här pluckljud som börjar 1 minut in i denna låten? Eller om det finns nån annan plugin/synth som inte kommer med just FL, men för VST då.
  5. Abi: jag brukar ju köra med sidechain, men när jag lyssnar på annat så känns det som det finns andra knep som får det att låta mycket maffigare ihop utan att behöva duckan gain/volymen vid kickslag. Nån bra sida man kan ladda upp små samples?
  6. Sorry att jag svarar lite sent. Nu har jag testat en stund och börjat om helt på nytt igen. En "klick-kick" är ju inga problem att fixa. Har lagt den så att den ligger som mest runt ca 82 i freq. Men sen att hitta den den andra kicken för att ge basstrycket är görsvårt. Iaf att få den att jobba i en freq från 80. Det är omöjligt skulle jag vilja säga? För att få det riktiga trycket så ligger den ju typ på 50. Svårt att få det att inte krocka om man nu inte köra på överdrivet låg oktav för OSC.
  7. Tack! Får testa sen när jag är hemma. Misstänker att jag får lära mig en del om EQ. Är Parametric EQ 2 bra för mig att jobba i? Vad är en shelf? :S Har jag förstått dig rätt om du menar att jag ska anävnda tre basar (OSC t.ex), fast med olika oktaver, 2 stegs skillnad?
  8. Tack, bra svar! Har testat lite innan med två olika kickar, men har ju såklart inte tänkt på att lägga HP på "klickkicken". Ska testa detta sen. 2 olika kickar du kan tipsa om för att testa detta? i nåt samplepack eller liknande.
  9. Ok. Vad rekommenderar du för subbass? Vet du hur jag får fram liknande kick som i låten jag postade? Att den låter som nån stereoeffekt.
  10. Tack verkligen för era svar!! Abi Bah: Har tyvärr inget klipp nu. Kan fixa senare ikväll när jag är hemma. Hur menar du med att mixa den starkare? desvaenger: Nr 1 & 3 är inget alternativ. Ev en diskret sidechain som du säger. Annars är det nr 2 är det jag vill ha 🙂 Hur ändrar jag frekvenserna enklast? Parametic EQ 2? Linus: Ja det ska jag testa. Men då ändrar du pitchen på kicken vid varje ny not på basen eller?
  11. rol4nd

    subbass och kick?

    Jag kan börja med att jag är ganska grön på detta. Men jag behöver hjälp med just den musiken jag vill jobba med, dub/tech house. Mitt problem är att jag inte kan få subbass att jobba ihop med min kick. Hur får man fram det tunga fylliga ljudet utan att allt bara rasar o distar sönder totalt. Kan man utgå från att jobba med 3xOSC med subbass? Några speciella instälnningar isf? Någon speciell kick? Antar att den inte får vara för djup och "lång"? Nåt filter? ex på bass o kick ihop: Hur får man tag på liknande kick? Är det nån stereo effect på den eller? Den låter ju inte direkt "mono". Sorry, många frågor. Men önskar verkligen hjälp med detta. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...