Jump to content
Annons

Olabero

Medlem
  • Antal inlägg

    2
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ok, jag tackar för ditt svar. Jag har varit i kontakt med Elmwood, men de känner inte igen problemet. Jag har varit ytterst försiktig med stärkaren, så jag tycker det är väldigt konstigt. Jag ska nämna detta för reperatören nästa gång jag pratar med honom. Tack för dina tips.
  2. Olabero

    Gött mos

    Tjena. Sry, har inte varit på sidan på ett tag. Det hade varit häftigt. Det jag lirar som räknas som "udda" är nog bara säckpipa, annars är väl huvudintstrumentet gitarr, och då främst ackustisk. Har du någon myspace eller liknande där man kan höra något du/ni har gjort. Jag är alltid sugen på att lira:D
  3. Olabero

    Gött mos

    Vet faktiskt inte. Har inte testat den skotska modellen. Det handlar mycket om teknik, in och utblås samtidigt som man pressar säcken, så rent tekniskt sett så ska det nog inte vara så stor skillnad mellan en skotsk och en svensk säckpipa.
  4. Hoppas att jag kan få lite hjälp. Jag har en Elmwood Bonneville 50 rör stärkare, införskaffade den för ca 4 år sedan. Efter kanske två år av sparsamt spelande så dog ljudet i stärkaren. Jag satt och spelade och plötsligt var det som om någon sänkte ljudet och till slut lät det inget alls. Kollade säkringarna, inget fel. Elen funkar som den ska. Skickade in den på lagning hos en lokal reperatör, han böt rören. Det funkade ett tag, men sen så försvann ljudet igen. Skickade in den igen och han ställde in rören lite på den och så funkade den igen, men återigen så försvann ljudet efter ett tag. Nu säger reperatören att han ska byta samtliga rör samt ställa om biasen. Men innan jag skickar iväg stärkaren på den kostsamma proceduren så vill jag veta om det är någon som har haft liknande problem, och om de har löst det på något bra sett, eller om det är någon som har ett hett tips på vad man kan göra. Är själv ganska ny på rörstärkare. Tacksam för alla svar.
  5. Olabero

    Gött mos

    Tjena. Ola heter jag. 26 år fyllda. Håller på ganska mycket med musik, är dock ej något ess när det gäller just studioteknik. Lirar väl mest gitarr antar jag, men jag försöker att breda mig och toucha lite på andra instrument. Tog upp säckpipan för ett gäng år sedan, och inte den skottska modellen som många kanske tänker på direkt utan den svenska. Den modellen är mindre och låter mycket mjukare än den gälla tonen man får ur en skottsk pipa. Jobbar som "rockkonsulent" på ett ställe där jag bor som heter Musikforum, (Bör ni kolla in, www.musikforum.nu, gratis reklam!), jobbade tidigare lite på sweden rock festival som scenchef. Är även utbildad fritidsledare. Känns som om jag skriver ett personligt brev, men det är alltid trevligt att presentera sig om man är ny på något ställe:D Ja, detta är jag, typ
×
×
  • Skapa ny...